«Ο Παναιτωλικός είναι υγεία»

«Ο Παναιτωλικός είναι υγεία»

Την αισιοδοξία του για άνοδο του Παναιτωλικού στη Super League αλλά και την έλλειψη εφησυχασμού μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα της Football League εξέφρασε ο Μπάμπης Τεννές.

Ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 τόνισε πως ο Παναιτωλικός εκμπέμπει υγεία σε όλα τα επίπεδα, και επισήμανε πως ο κόσμος της πόλης διψά για το ποδόσφαιρο και περιμένει με ανυπομονησία την άνοδο της ομάδας στη «μεγάλη» κατηγορία μετά από 34 χρόνια.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι  ο Παναιτωλικός δεν τελειώνει εύκολα τις φάσεις κι αυτό είναι κάτι που τον αγχώνει και δημιουργεί πίεση από πλευράς οπαδών.

Αναφερόμενος στη Super League τόνισε πως ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τον τίτλο, πως τον εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ τον απογοήτευσαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Με αφορμή την παρουσία τριών πορτογαλικών ομάδων στα ημιτελικά του Europa League τόνισε πως ο Παναιτωλικός παρακολουθεί το πορτογαλικό ποδόσφαιρο γιατί πιστεύει πως έχει πολλά να διδαχθεί από αυτό σε επίπεδο οργάνωσης.

Τέλος, όταν ζητήθηκαν οι προβλέψεις του σχετικά με τον νικητή στον τελικό κυπέλλου Ισπανίας, αναρωτήθηκε με ποιον τρόπο μπορεί να χάσει η Μπαρτσελόνα…

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τεννές είπε:

Για την υπόθεση της ανόδου του Παναιτωλικού στην Super League:  «Από την στιγμή που μαθηματικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, από το να χάσεις την απευθείας άνοδο μέχρι να πάρεις την πρώτη θέση, δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Υπάρχει όμως μεγάλη αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος να επιτύχουμε την άνοδο. Μαθηματικά στα τρία παιχνίδια με δύο νίκες, ακόμα κι αν οι αντίπαλοί μας κάνουν το απόλυτο εμείς είμαστε εξασφαλισμένοι».

Για τα «αδύνατα σημεία» του Παναιτωλικού και για τον κόσμο της ομάδας:  «Νομίζω ότι δεν είμαστε αρκετά καλά επιθετικά, ώστε να τελειώνουμε εύκολα κάποιες φάσεις που δημιουργούμε κι αυτό δημιουργεί άγχος σε όλη την ομάδα και φυσικά στον ανυπόμονο κόσμο του Αγρινίου που έχει 34 χρόνια να δει την ομάδα στην Α΄ Εθνική. Αν μάλιστα έχουν περάσει 30-40 λεπτά αγώνα και δεν έχουμε σκοράρει, υπάρχει μουρμούρα και πίεση. Και μιλάμε για ένα γεμάτο γήπεδο. Εχω περάσει από πολλές πόλεις και πολλές ομάδες αλλά αυτό που ζω εδώ, είναι κάτι ανεπανάληπτο. Ο κόσμος ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Διακρίνω το πάθος σε καθημερινή βάση, στο καφέ, στο φαγητό, στη βόλτα. Είναι απίστευτη η δίψα, δεν  θέλω καν να περνάει από το μυαλό μου ούτε σαν σκέψη το κακό».

Για την υγεία που εκπέμπει ο Παναιτωλικός:  «Από την 1η αγωνιστική ο Παναιτωλικός ήταν μέσα στην πρώτη δυάδα. Είναι και υγεία ο Παναιτωλικός σε όλα τα επίπεδα. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στα οικονομικά, στην οργάνωση, στη λειτουργία της ομάδας, είναι χαρά για τον παίκτη και τον προπονητή να δουλεύει σ’ αυτήν την ομάδα».

Για το αν είναι δίκαιο να ανεβούν κατηγορία οι ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός και ΟΦΗ: «Ετσι όπως τα μαθαίνουμε κι εμείς, τα πράγματα δεν είναι εξίσου καλά για τον ΟΦΗ, όπως είναι για τον Παναιτωλικό και για τα Γιάννινα. Εννοώ όσον αφορά την αδειοδότηση. Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες έχουμε. Αν πράγματι είναι έτσι, νομίζω ότι θα είναι άδικο για τις άλλες ομάδες, για Δόξα, Πανθρακικό, που είναι σωστές στις υποχρεώσεις τους».

Για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το πρωτάθλημα της Super League: «Ο Ολυμπιακός  μου έκανε θετική εντύπωση, αφού πράγματι σε μερικά παιχνίδια έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Θετική εντύπωση μου έκανε και  ο Ολυμπιακός Βόλου που είχε μια σταθερότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αρνητική εντύπωση μου έκαναν oι άλλες τρεις μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – αν εξαιρέσω τα παιχνίδια του στην Ευρώπη – που δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του πρωταθλήματος. Υπήρξαν πολύ εύκολη λεία για τους μικρούς, κάτι που δεν βλέπαμε στα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για την προσπάθεια της Κέρκυρας στο τιμόνι της οποίας ξεκίνησε τη φετινή σεζόν: «Είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως τα 12-13 παιχνίδια που κάθισα στον πάγκο της Κέρκυρας τα 11 τα παίξαμε εκτός έδρας (σ.σ. στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος η Κέρκυρα είχε έδρα την Πάτρα). Πήραμε 13 πόντους σ’ αυτά τα παιχνίδια και αυτή είναι μια αρκετά καλή συγκομιδή. Όμως, έχει να κάνει πιστεύω περισσότερο με την προσπάθεια των παιδιών και λιγότερο με την προσπάθεια τη δική μου».

Για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League: «Δεν πίστευα ποτέ αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω στον Αύγουστο και κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιστεύω ότι η Λάρισα θα βρεθεί σ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση. Για Πανσερραϊκό και Αστέρα όλοι θα έλεγαν ότι θα μπουν στην περιπέτεια. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη Λάρισα, με ένα καινούργιο γήπεδο – στολίδι, με πολλά εκατομμύρια μπάτζετ, με παίκτες αεροδρομίου, να φτάνει στον υποβιβασμό. Ηταν ίσως η πιο μεγάλη έκπληξη από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν».

Για το γεγονός ότι η Πορτογαλία έχει τρεις ομάδες στα ημιτελικά του Europa League: «Οπωσδήποτε πρέπει να μάθουμε από τους Πορτογάλους και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπελεβώνης μαζί με τον σκάουτερ κ. Νταλακούρα, το κράτος που επιλέξαμε για να δούμε την οργάνωσή του ήταν η Πορτογαλία ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που έχει πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι πρέπει να μας γίνει συνείδηση πως δεν είναι μόνο το χρήμα, δεν είναι μόνο το μπάτζετ. Είναι η οργάνωση, είναι το πώς αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το πώς βγαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι πολλά πράγματα».

Για τον τελικό κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: «Μπορεί να χάσει η Μπαρτσελόνα; Δεν  ξέρω. Όταν μέσα στο Μπερναμπέου παίρνει ισοπαλία η Ρεάλ και πανηγυρίζει όπως πανηγυρίζει, τότε τι να πεις, δεν βρίσκω τον τρόπο που μπορεί να χάσει η Μπαρτσελόνα. Ισως αν η Ρεάλ το γυρίσει στο πολεμικό κλίμα, στην μονομαχία, με έναν διαιτητή να μην δίνει κάρτες εύκολα, είναι ένας τρόπος αυτός για τη Ρεάλ να κάνει κάτι, αλλά και εκεί ακόμα αντέχει η Μπαρτσελόνα».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved