«Είμαστε ικανοί για όλα»

«Είμαστε ικανοί για όλα»

Ο «χρυσός» σκόρερ του Αγροτικού Αστέρα την Κυριακή στον θρίαμβο με τον Εθνικό Αστέρα ήταν ο πολύπειρος, Μίλτος Σαπάνης, που μίλησε στο onsports για τις προεκτάσεις της επιτυχίας, αλλά και την συνέχεια.

Ο 33χρονος μέσος, που στο παρελθόν αγωνίστηκε ακόμα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Καβάλα, Ιωνικό, Θρασύβουλο, Πανηλειακό, ΑΠΟΕΛ και Νάουσα στάθηκε στις ψυχολογικές προεκτάσεις της επιτυχίας, ενώ δεν είναι καθόλου αρνητικός να συνεχίσει στον Εύοσμο και μετά το καλοκαίρι, ειδικά αν οι «σταχυοφόροι» σωθούν και ο Γιώργος Αντίνου αναλάβει και επίσημα τα διοικητικά ηνία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του… στρατηγού Μιλτιάδη.

-Ο Αγροτικός σε μια κρίσιμη καμπή και μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα, επέστρεψε στις επιτυχίες. Που κρίθηκε το παιχνίδι;

«Ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Για εμάς ακόμα περισσότερο, γιατί προερχόμασταν από συντριβή στην Δράμα και παίζαμε στην έδρα μας. Σίγουρα υπήρχε άγχος, αλλά η έλευση του κ. Αντωνιάδη μας βοήθησε ψυχολογικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αγωνιστικά δεν νομίζω ότι πρόλαβε να αλλάξει και πολλά. Αυτό το τρίποντο αποτέλεσε ένεση ψυχολογίας για την συνέχεια. Βεβαίως, η ψυχολογία του καθενός μπορεί να διαμορφωθεί και να κλιμακωθεί διαφορετικά. Όσο για τη νίκη, μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, με πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Χάσαμε δυο πέναλτι, είχαμε δυο δοκάρια και βάλαμε το γκολ. Μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» πιο εύκολα, αλλά… τέλος καλό, όλα καλά!».

-Για ακόμα μια σεζόν, μετά την περσινή με τον Θρασύβουλο, ο Μίλτος Σαπάνης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχεις σκεφτεί να μείνεις στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι;

«Η αλήθεια είναι ότι κάνω καλή σεζόν, πετυχαίνοντας πέντε γκολ, αλλά δυστυχώς ο Αγροτικός ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα οικονομικά προβλήματα, όπως αρκετές ομάδες ακόμα. Προσωπικά εύχομαι να γίνει η αλλαγή προς το καλύτερο στα διοικητικά. Εξαρχής ήμουν θετικός στην προοπτική του κ. Αντίνου. Αν τελικά σωθεί η ομάδα και αναλάβει εκείνος, φυσικά και θα ήθελα να μείνω. Εννοείται αν με θέλει η διοίκηση και το τεχνικό τιμ».

-Ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, στο οποίο θα λείψεις λόγω τιμωρίας, όπως και οι Γόγολος, Χασιώτης και Σκλιοπίδης. Γίνεται πιο δύσκολο και τι να περιμένουμε από τον Αστέρα;

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο φετινό ρόστερ του Αγροτικού Αστέρα, υπάρχει «βάθος» και είμαστε ικανοί για όλα! Πιστεύω στην ομάδα και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι μια «καυτή» έδρα αυτή του ΟΦΗ και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει είτε να ανέβει απευθείας, είτε να μπει με βαθμολογικό αβαντάζ στα πλέι οφ. Για εμάς προέχει να μην χάσουμε, αφού σε αυτή την καμπή κάθε βαθμός μετρά».

-Που θα κριθεί η προσπάθεια αποφυγής των πλέι άουτ; Θεωρείς τον Αστέρα φαβορί για να τα καταφέρει;

«Αυτή την στιγμή και μετά την ήττα του Ιωνικού στο Αγρίνιο είμαστε οριακά πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ. Επομένως, σε μεγάλο ποσοστό όλα εξαρτώνται από εμάς, χωρίς βεβαίως να αδιαφορούμε για τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών μας. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να σωθούμε, είτε απευθείας, είτε στο χειρότερο σενάριο, μέσω των πλέι άουτ. Για μένα «κλειδί» είναι τα δυο επόμενα παιχνίδια, με ΟΦΗ και κυρίως με τον Πανθρακικό στον Εύοσμο, πριν δηλαδή παίξουμε στο Ελληνικό με τον Εθνικό ενδέχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved