«Τεσσάρα» ανόδου για Παναιτωλικό

«Τεσσάρα» ανόδου για Παναιτωλικό

«Αέρα» τεσσάρων βαθμών από τον ΟΦΗ πήρε και πάλι ο Παναιτωλικός, έπειτα από τη νίκη με 4-0 επί του Ιωνικού.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Αγρινίου έφτασε στους 66 βαθμούς, με τον ΟΦΗ να ακολουθεί στους 62. Τα «καναρίνια» πλέον θέλουν δύο νίκες στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές για να πανηγυρίσουν την επιστροφή στην Super League.

Όσον αφορά στον Ιωνικό, η ομάδα της Νίκαιας παρέμεινε στους 34 βαθμούς και «πάτησε» στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

«Μονόλογος» από Παναιτωλικό

Επιθετικός… μονόλογος για τον Παναιτωλικό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι Αγρινιώτες, ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και συνάμα τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να επανακτήσουν την διαφορά των τεσσάρων πόντων από τον τρίτο της βαθμολογίας, ΟΦΗ.

Για τον λόγο αυτό, το «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ πίεσε από την αρχή την εστία του Θεοδωρόπουλου. Από την άλλη, ο Ιωνικός που μετέβη στο Αγρίνιο με 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, έριξε το… βάρος στην άμυνα.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους μόλις στο 2’ με τον Παππά που δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Γκούρμα.

Στην συνέχεια, η πίεση του Παναιτωλικού έγινε μεγαλύτερη, ωστόσο, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν μπορούσαν να βρουν τους κατάλληλους διαδρόμους για την εστία του Θεοδωρόπουλου, με αποτέλεσμα να απειλούν κυρίως με προσπάθειες έξω από την περιοχή.

Κύριος εκφραστής των προσπαθειών ήταν ο Θεοδωρίδης. Ο αρχηγός των γηπεδούχων «δοκίμασε» σε πολλές περιπτώσεις το πόδι του, έξω από την περιοχή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι στην τελική ενέργεια, κάτι που φάνηκε στις φάσεις των 33’ και 35’ όπου Παππάς και Ρότσα, αντίστοιχα, σούταραν μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο «κεραυνός» που έσπασε τον Γόρδιο δεσμό

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Παναιτωλικός θα πήγαινε σε ένα ακόμα αγχωτικό παιχνίδι, ο Θεοδωρίδης στο 38’ έλυσε τον… Γόρδιο δεσμό. Ο Μπελεβώνης σέντραρε από τα δεξιά, ο Γκούρμα δεν κατάφερε να ελέγξει, η μπάλα έφτασε στον Θεοδωρίδη, που έξω από την περιοχή στόπαρε και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Θεοδωρόπουλου και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ θέλησαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, όπου θα έδινε άλλο… χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 45’ το σουτ του Παππά βρήκε σε ετοιμότητα τον Θεοδωρόπουλο.

Στο ίδιο έργο... θεατές

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πίεζε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν… στραμμένη την προσοχή τους στα μετόπισθεν.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 47’ πέτυχαν γκολ με τον Μπαϊκαρά, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα, καθώς την στιγμή που ο Παππάς έκανε το σουτ, ο Τούρκος επιθετικός καλυπτόταν από τη άμυνα του Ιωνικού.

Βαθιά «ανάσα» από Ρότσα

Ωστόσο, στο 62’ ο Ρότσα έδιωξε το άγχος από την ομάδα του Αγρινίου, όταν δέχθηκε την πάσα από τον Μπαϊκαρά μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και έκανε το 2-0, δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια στον κόσμο.

Στην συνέχεια, ο Ιωνικός θέλησε να βγει από το… καβούκι του και προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά στο 68’ ο Σπυριδάκης που κινήθηκε ως κρυφός κυνηγός, δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και να νικήσει τον Τζενάμο.

Με... σφραγίδα Πασά

Κάπου εκεί ήρθε η… κατάρρευση των φιλοξενούμενων. Ο Παναιτωλικός ανέβασε και παλι… στροφές και κατάφερε με δύο τέρματα του Πασά να πάρει μια μεγάλη σε έκταση νίκη, κάτι που θα αποδειχθεί πολύτιμη, ψυχολογικά, για τη συνέχεια.

Ο νεαρός άσος, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 77’ στην θέση του Γκούρμα και πρόλαβε να βάλει… φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του. Αρχικά, στο 80’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Θεοδωρίδη από τα δεξιά, ο Πασάς στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος, έκανε το 3-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πασάς άλλαξε ωραία με τον Καραμαλίκη, μπήκε στην περιοχή, απέναντι στον Θεοδωρόπουλο και με πλασέ, διαμόρφωσε το 4-0 βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Αγρίνιο: Γιάννης Τσιρώνης.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα Παναιτωλικός – Ιωνικός, πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved