Νίκη...βάλσαμο!

Νίκη...βάλσαμο!

Μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη που τον άφησε να αφήσει για λίγο τα οικονομικά προβλήματα πήρε ο ΟΦΗ επικρατώντας εκτός έδρας της Ηλιούπολης με ανατροπή (2-1), μειώνοντας παράλληλα στο ελάχιστο από τη δεύτερη θέση.

Οι Κρητικοί έψαχναν όχι μόνο τη νίκη για να ξεχάσουν τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν το σύλλογο, αλλά το τρίποντο που θα μείωνε στο ελάχιστο τη διαφορά από τον δεύτερο Παναιτωλικό (αγωνίζεται αύριο κόντρα στον Ιωνικό στο Αγρίνιο) και την απευθείας άνοδο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι μετά και τη χθεσινή επικράτηση του Πιερικού, ήθελαν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα  ώστε να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις και τις… περιπέτειες.

Κάπου εκεί, τα ισχυρά κίνητρα και των δύο, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, ενώ αν αναλογιστεί κανείς και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας.

Οι παίκτες του Θύμιου Γεωργούλη ωστόσο ήταν αυτοί που κυνήγησαν περισσότερο το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ως κύριο μέλημα να διαφυλάξουν τα νώτα τους, προσπαθώντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Κάτι που δεν επέφερε ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, με την πρώτη και μοναδική αξιόλογη επίσκεψή τους στα καρέ του Μαράμα να καταγράφεται στο 27’ όταν την κεφαλιά του Μπούρμπου έδιωξε ο Ισπανός πορτιέρο.

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου φαίνεται δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη την απειλή του Θάνου (μόλις στο 2’ το γκολ του δεν κατοχυρώθηκε ποτέ λόγω επιθετικού φάουλ),  με αποτέλεσμα ο επιθετικός των γηπεδούχων να κάνει πράξη την απειλή του πέντε λεπτά πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Μετά από κόρνερ του Σικαλιά ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, θα στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βεζυρίδη.

Οι φωνές του «Αλενατόρε» στο ημίχρονο ωστόσο, φαίνεται πως αφύπνισαν τους φιλοξενούμενους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Ηλιούπολης με σκοπό να πετύχουν κάποιο γρήγορο γκολ που θα ανέτρεπε τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ότι δεν έφερε μάλιστα ένα ολόκληρο ημίχρονο για τους Κτητικούς, τα έφερε ένα οκτάλεπτο και μάλιστα εις διπλούν! Αρχικά ο Αγρίτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 50’, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μαράμα φέρνοντας το ματς στα ίσια, για να κάνει την πλήρη ανατροπή ο Βλόνταρτσικ οκτώ λεπτά αργότερα. Μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Αγρίτη, ο Ζορμπάς θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα πασάρει στον Πολωνό, ο οποίος με πλασέ δεν θα δυσκολευτεί να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ.

Η πλήρης ανατροπή του σκορ των φιλοξενούμενων σε λιγότερο από δέκα λεπτά είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη ανύψωση του ηθικού τους, με αποτέλεσμα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι παίκτες του ΟΦΗ να αναλάβουν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης, δημιουργώντας ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το τρίποντο.

Από τη στιγμή όμως που δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε τρίτο γκολ, λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η μπάλα ωστόσο από το σουτ του Θάνου (πήγε να πάρει μόνος του την Ηλιούπολη στις πλάτες του) στο 91’ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βεζυρίδη, πήρε μαζί της και τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved