Ηρακλής – ΑΕΚ 2-1 (photos)

Ηρακλής – ΑΕΚ 2-1 (photos)

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Καυτανζόγλειο» όπου ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ για να επικρατήσει 2-1 και να κάνει σπουδαίο βήμα ανόδου – Απογοητευτική η παρουσία της Ένωσης

Απροετοίμαστη, χωρίς πλάνο και χωρίς καθαρό μυαλό εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο» όπου βρήκε απέναντί της ένα ψυχωμένο Ηρακλή με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει δίκαια τη νίκη με 2-1 και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της στη Superleague.

Έχοντας πολλά τρεξίματα στο κέντρο και κλείνοντας εξαιρετικά τους κενούς χώρους προς την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε όποιο λάθος έγινε από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη με 2-1.

Στην αντίπερα όχθη, προβληματισμός και νεύρα για την Ένωση που σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε το ρόλο του φαβορί, έχοντας ένα γκολ και ελάχιστες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος της, ωστόσο το μονότονο παιχνίδι της από τα πλάγια ήταν εύκολη λεία για την άμυνα της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου η οποία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο τέλος και κράτησε σχετικά άνετα το προβάδισμα.

Δυνατό μπάσιμο από τον «Γηραιό»

Με ενθουσιασμό μπήκε ο Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε τη βοήθεια παραπάνω από 10.000 φίλων του. Έτσι, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «κιτρινόμαυρων».

Ο Τσιλιανίδης έκανε τη σέντρα για να βάλει ωραία προβολή ο Πασάς και να ανοίξει το σκορ για τον «Γηραιό» βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Άμεση αντίδραση

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να φτάσει στην γρήγορη ισοφάριση για να μπορέσει να διεκδικήσει και τη νίκη στη συνέχεια.

Κάτι που έγινε καθώς στο 27’ ο Πλατέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά, δίνοντας ασίστ στον Αραβίδη ο οποίος από κοντά με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και κρατούσε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού για την άνοδο.

«Δώρο» από τον Ανάκογλου

Την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ήρθε το τραγικό λάθος του Ανάκογλου για να χαρίσει τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα, είχε την μπάλα στο κέντρο και προσπάθησε να τη γυρίσει πίσω στον Ανέστη. Εκεί όμως, καραδοκούσε ο Περόνε ο οποίος με την εμπειρία του στο 34’ ξεπέρασε τον Ανέστη για να κάνει το 2-1 που αποδείχθηκε και το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Χωρίς plan b

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση ήταν αναγκασμένη να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση και να γλιτώσει από την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε όμως η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, ήταν να έχει μία ανούσια κατοχή, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει τις φάσεις που θα την έφερναν σε πλεονεκτική θέση.

Όλα, έδειχναν να τελειώνουν για την ΑΕΚ αρκετά νωρίς και το 55’. Η απόφαση του «Κολοσσού» να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Κρισάντους, μόνο κακό έκανε στην ομάδα του.

Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την παρουσία του, ήταν ωσεί παρών. Έτσι ο Αραβίδης που ήταν κινητικός βγήκε στα πλάγια, όπου δεν μπόρεσε και αυτός από την πλευρά του να βοηθήσει.

Σημαντικό ρόλο σε όλη την εικόνα του αγώνα έπαιξε και η κακή παρουσία του Γιόχανσον στο κέντρο όπου έκανε αρκετά αβίαστα λάθη και έλειψε η ηρεμία από το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Στην ΑΕΚ ακόμα περιμένουν ένα καλό παιχνίδι από τον Μπαρμπόσα που για ακόμα μία φορά απογοήτευσε με την παρουσία του, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Η υπομονή για τους φίλους της ΑΕΚ έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει το περιθώριο για αποτυχία στη διαδικασία των play-off. Το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό, ωστόσο η ΑΕΚ έχει… χρέος προς τον ταλαιπωρημένο κόσμο της να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια και να μην κινδυνέψει ούτε στο ελάχιστο η υπόθεση της ανόδου της.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (75’ Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (69’ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο (57’ Κυριακίδης), Περόνε.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (82’ Ρόβας), Γιόχανσον, Ανάκογλου (69’ Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55’ Κρισάντους), Αραβίδης

Ηρακλής – ΑΕΚ 2-1 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/553cf4497c6b731666834312?theme=onsports|600|700{/iframe}


Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved