«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»

«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»

Μία νίκη μακριά από τη Super League είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς πήρε το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό με 2-0 και ξέφυγε εννέα βαθμούς από τον τρίτο ΟΦΗ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήταν ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, καθώς ο Ιβοριανός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ στην θέση του Κυριάκου και «έφτιαξε» το τέρμα του Σιαλμά (67’) που «ξεκλείδωσε» την άμυνα των «πράσινων», ενώ με δικό του εύστοχο πέναλτι στο 87’ διαμόρφωσε το 2-0. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ολοκλήρωση την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μιχαήλ στο 72’.

Πολλά νεύρα…

Πολύ γρήγορα αναμένεται να ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες», καθώς η κρισιμότητα του αγώνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές, καθώς είχαμε πολλές «μονομαχίες» στην μεσαία γραμμή με σκληρά μαρκαρίσματα και λάθος μεταβιβάσεις από τους παίκτες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, όπου θα έδινε μια άλλη… νότα στο παιχνίδι. Μάλιστα, μόλις στο 1’ οι γηπεδούχοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους «πράσινους», αλλά η κεφαλιά του Σιαλμά έφυγε άουτ.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να «χτυπήσει» κυρίως από τις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 15’ ο Πόποβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά το πλασέ που έκανε, απέναντι στον Κηπουρό, έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια και πάλι οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία του Κυριακίδη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν άμεσα τον πορτιέρο της ομάδας της Λιβαδειάς, ενώ από την άλλη, οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για να «χτυπήσουν».

Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και πάλι ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μαχαίρας κινήθηκε από τα δεξιά, στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 43’ «άναψαν» τα… αίματα, όταν ο Κεϊτά αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Ταραλίδη, αλλά όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι των «πρασίνων», ο Σενεγαλέζος έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Κοτίτσας βρήκε ωραία τον Ναπολεόνι, που για μια ακόμα φορά «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ, αλλά καθυστέρησε και ο Πάντος με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Καμία… αλλαγή

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε αλλαγή… σκηνικού, καθώς τα νεύρα των ποδοσφαιριστών παρέμειναν, ενώ οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που πίεζαν την εστία του Κυριακίδη και οι «πράσινοι» είχαν το… μυαλό τους στις αντεπιθέσεις.

Μπήκε και του άλλαξε την… μοίρα

Όμως, όλα αυτά μέχρι το 65’ όταν ο Στεφάν Ντεμόλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπακαγιόκο στην θέση του Κυριάκου, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Ιβοριανός τα έκανε… όλα, δίνοντας μια άλλη… νότα στην ομάδα του. αρχικά, στο 67’ έμεινε όρθιος στην μεσαία γραμμή, την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Σιαλμά, που από πλάγια θέση με έναν «κεραυνό» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην συνέχεια, ο Λεβαδειακός θέλησε να πιέσει για την ισοφάριση και στο 72’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Μιχαήλ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα στον Μουλόπουλο, λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, η αποβολή του αμυντικού των Γιαννιωτών αντέδρασε… ανάποδα, μια και ο Λεβαδειακός μπορεί να διατήρησε τα ηνία, αλλά δημιουργήθηκαν πολλοί κενοί χώροι στην άμυνα, που… έσπευσε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο.

Στο 87’ ο Ιβοριανός μπήκε στην περιοχή «ταλαιπώρησε» τον Τριποτσέρη, που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Φωτιάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον έμπειρος φορ από τα 11… βήματα σημάδεψε σωστά και διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είναι φυσιολογικό, το τέρμα του Μπακαγιόκο, έδωσε το έναυσμα στους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκινήσουν τα πανηγύρια για την… διαφαινόμενη επιστροφή στην Super League και το «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» δονούσε την ατμόσφαιρα στους «Ζωσιμάδες».

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved