«Θέλουμε βαθμούς εκτός έδρας»

«Θέλουμε βαθμούς εκτός έδρας»

Ο προπονητής του Πιερικού, Σούλης Παπαδόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα (6/4) το απόγευμα και μίλησε για το παρόν και το μέλλον τη ομάδας.

Τόνισε ότι το έργο της παραμονής στην κατηγορία θα είναι δύσκολο, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν, εστιάζοντας στα εκτός έδρας παιχνίδια που έρχονται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

«Είναι η πρώτη μου συνέντευξη μετά την παρουσίαση μου, μετά από 14 ημέρες στην ομάδα. Έγιναν και οι προσθήκες στο τεχνικό τιμ, με άξιους και καλούς συνεργάτες, και τους ευχαριστώ για την ήδη καλή συνεργασία. Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση και παραμένουμε παρά τα δυο καλά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με στόχο την άνοδο. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο Πιερικός άδικα βρίσκεται τόσο χαμηλά και στο γήπεδο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από άλλες ομάδες που διεκδικούν κάτι καλύτερο. Τα καταφέραμε πολύ καλά με τα Τρίκαλα παίρνοντας μια πεντακάθαρη νίκη ενώ μπορέσαμε και ισοφαρίσαμε το Λεβαδειακό και αν είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη, με την οποία θα αισθανόμασταν πιο άνετα. Αν κερδίζαμε θα εξασφαλίζαμε την παραμονή μας κατά 80%.

Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με το Θρασύβουλο τη Δευτέρα. Πέρυσι είχαμε πάρει 21 βαθμούς εκτός έδρας, και φέτος έχουμε συγκεντρώσει μόλις 6. Πρέπει να δείχνουμε το ίδιο δυνατοί και εκτός, όπως και πέρυσι, αλλά βέβαια να έχουμε και ισχύ στην έδρα μας. Και οι τρεις αντίπαλοι που αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας είναι δύσκολοι, τόσο ο Θρασύβουλος, όσο και ο Εθνικό Αστέρας, ενώ δε θέλω να χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στο φινάλε κόντρα στον Πανθρακικό. Θα προσπαθήσουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο, αν και μου άρεσε η εμφάνισή μας ειδικά κόντρα στη Λειβαδιά.

Το θετικό είναι ότι έχουμε καλή συνεργασία με τους συνεργάτες, το ποδοσφαιρικό τμήμα, τη διοίκηση και τους δημοσιογράφους.

Με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ότι με το Λεβαδειακό ο κόσμος γύρισε το παιχνίδι, ήταν πολύ ήρεμος, δε μας άγχωσε, μας άφησε να παίξουμε, δε μας πίεσε. Μας βοήθησε πολύ φωνάζοντας υπέρ μας. Αν ο κόσμος σου δείχνει εμπιστοσύνη, μπορείς να δουλέψεις καλά. Τους θέλουμε κοντά μας, ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Παρότι έχω το άγχος να σώσω την ομάδα (γι' αυτό άλλωστε ήρθα), θέλω να κοιτάω και το μέλλον. Πέρυσι κάναμε παιχνίδια με την ομάδα Νέων, κάτι που θα γίνεται και φέτος. Πρέπει να βγουν νέα παιδιά στον Πιερικό. Δεν πάει όμως να πει ότι αν διαλέξω εγώ 1-2 παίκτες από την ομάδα Νέων, οι άλλοι δεν αξίζουν. Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι και μόνο που συμμετέχουν στην ομάδα Νέων του Πιερικού είναι επιτυχία. Πρέπει να χαίρονται όταν προωθείται ένας συμπαίκτης τους και να σκέφτονται ότι θα έρθει και η σειρά τους. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Όσοι δεν επιλέγονται θα πρέπει να πεισμώσουν περισσότερο και να αγωνιστούν πιο σκληρά για να έλθει και η σειρά τους.

Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, συνεχίζοντας, παράλληλα, με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για να μη μπλέξει ο Πιερικός σε περιπέτειες. Η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη. Πάντως είμαστε καλά και θα είμαστε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια γιατί οι παίκτες έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάνουν μεγάλη προσπάθεια.

Δυστυχώς ο Πιερικός “στήθηκε” σε 12-13 παίκτες. Θα πρέπει και οι υπόλοιποι να ετοιμαστούν όσο μπορούν για να βοηθήσουν, είναι καλοί παίκτες, απλά τους λείπει ο ρυθμός. Παιδιά όπως οι Νίκου, Μίμα, Περουτζίνι, Κωνσταντινίδης, Σεχολάρι, Καλαγκάνης, Καρακούτσης μπορούν να προσφέρουν, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε κι εμείς.

Ειδικά ο Περουτζίνι είναι ένας παίκτης έμπειρος, τον οποίο έχω παρακολουθήσει, απλά του λείπει ο ρυθμός για να μας βοηθήσει. Η συμβολή των παιδιών αυτών μπορεί να είναι καθοριστική γιατί αν πάμε στα play out, από τα οποία τώρα απέχουμε μόλις δυο βαθμούς, πιθανόν να έχουμε απουσίες λόγω καρτών.

Όσον αφορά στο επόμενο παιχνίδι, θα μας λείψει ο Χατζής σίγουρα λόγω καρτών, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους Πουλάκο και Γκουγκουλιά. Ο πρώτος μας έλειψε πολύ κόντρα στο Λεβαδειακό, καθώς αν ήταν ετοιμοπόλεμος, μπορεί να μας έδινε τη νίκη στο τέλος. Πάντως, αν δεν είχε γίνει η αποβολή μου θα είχα βάλει σίγουρα το Σεχολάρι γιατί ο Γκουγκουλιάς έπαιζε τραυματίας και είχε κουραστεί.

Όσοι νεαροί μπαίνουν στην πρώτη ομάδα χρειάζεται να έχουν «καρδιά», «ποδοσφαιρικά άντερα». Οι παίκτες «ψήνονται» σε δύσκολα παιχνίδια. Εγώ όποιον έχω στην αποστολή, τον υπολογίζω. Αν δεν τον πιστεύω, δεν τον παίρνω στην αποστολή. Οι μικροί θα πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Στην ομάδα Νέων υπάρχουν δύο παιδιά που μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα αν προσεχθούν και προσέξουν.

Όσους στέλνω από την 1η ομάδα στη 2η, θα πρέπει να παίζουν! Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα της Νέων αλλά το πώς θα ετοιμάσουμε παίκτες για την ανδρική ομάδα. Αν το καλοκαίρι παραμείνω, η ομάδα Νέων θα ακολουθεί το πρόγραμμα της ανδρικής ομάδας.

Όσον αφορά στο θέμα με τα εισιτήρια, θα συζητήσω με τη διοίκηση και μακάρι να βρεθεί μια λύση και γι' αυτό.

Με ευχαριστεί, πάντως, που παρόλα τα προβλήματα, συζητάμε τώρα για την ομάδα Νέων.

Το όριο της παραμονής πιστεύω ότι ίσως πάει στους 40 βαθμούς, όμως το άσχημο είναι πως σε όλες σχεδόν τις ισοβαθμίες μειονεκτούμε.

Όσον αφορά στα συμβόλαια που λήγουν, ξέρω ποιοι ακριβώς παίκτες χρειάζεται να παραμείνουν. Όλοι πάντως θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρώτα θα πρέπει να σώσουν την ομάδα και μετά να παραμείνουν. Οπωσδήποτε πάντως, υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να έλθουν στον Πιερικό».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved