«Κακουργηματικές πράξεις»

«Κακουργηματικές πράξεις»

Ως κακουργηματικές πράξεις χαρακτήρισε το γεγονός πως ομάδες δεν σφραγίζουν εισιτήρια σε αγώνες, αλλά κάνουν μεταγραφές, ο Νίκος Σαλευρής.

Ο μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας, σε παρέμβασή του σε εκπομπή του «Blue Sky», μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν κάνει οι «γαλάζιοι» κατά του Εθνικού και του Ιωνικού, αλλά και για την… απουσία ευαισθησίας από τους αρμόδιους φορείς.

«Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Πρέπει να σας πω πως η Καλλιθέα ήρθε στην δύσκολη θέση να προχωρήσει στην καταγγελία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο αυτονόητο ερώτημα. Πως είναι δυνατό μια ΠΑΕ να μην θεωρεί εισιτήρια και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί μεταγραφές που είναι αναγκαία η φορολογική ενημερότητα», ήταν αρχικά τα λόγια του Νίκου Σαλευρή.

Για την μεταγραφή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Πως καταλάβαμε ότι δεν ήταν σωστό; Την περίοδο Ιανουαρίου πως γίνεται να αγωνίζονται αυτές οι ομάδες με κλειστές τις πόρτες, επειδή δεν σφράγισε τα εισιτήρια η εφορία και ταυτόχρονα να κάνουν μεταγραφές. Εμείς προσφύγαμε στην ΕΠΟ και την Παρασκευή συζητήθηκε, με ένα μήνα καθυστέρηση και ακούστε τον ισχυρισμό των ομάδων.

Για το αν έχει ευθύνη η Ελληνική Ομοσπονδία, απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να μην γίνω συνήγορος της ΕΠΟ. Δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι πλαστή μια φορολογική ενημερότητα».

Για το ότι πλαστογραφήθηκε η απόφαση για τις μεταγραφές παικτών, ανέφερε: «Παρατηρείται το θέατρο του παραλόγου. Ενώ είναι αγώνας κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. Εθνικός – Καλλιθέα) μετακινήθηκαν φίλαθλοι και ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά. Είχε γύρω στα 600 άτομα. Ενώ δεν σφραγίστηκαν εισιτήρια, πωλούνταν έξω από το γήπεδο. Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε, ούτε οι παρατηρητές. Δεν είναι καθόλου πρωταπληριά. Έχουμε καταγγείλει το συμβάν. Ακόμα δεν έχει παρέμβει ο αθλητικός δικαστής. Τα 8 τελευταία παιχνίδια ο Εθνικός καλείται να δίνει χωρίς εισιτήρια».

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του Εθνικού, τόνισε: «Ήρθαν και είπαν: «Δεν προλάβαμε να ενημερώσουμε την ΕΠΑΕ. Πήγαμε το μεσημέρι της Δευτέρας να θεωρήσουμε αλλά δεν το καταφέρουμε και στις 18:00 προσπαθήσαμε να ενημερώσαμε την ΕΠΑΕ και ήταν κλειστά τα γραφεία».

Για την καταγγελία της Καλλιθέας, δήλωσε: «Εγώ από αγάπη στο άθλημα υπηρετώ 30 χρόνια το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι περιστασιακός. Το κάνω ανιδιοτελώς. Αγαπώ την ομάδα. Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Αυτά που αναφέρθηκαν σχετικά με τα δελτία είναι κακουργηματικές πράξεις. Επειδή έχω κάποια σχέση με την Αγγλία και είχα συνομιλία με Άγγλο δικηγόρο, μου είπε πως την στιγμή που είναι πλαστές οι ενημερότητες, η ομάδα όχι μόνο υποβιβάζεται. Πάει στο ερασιτεχνικό. Εδώ όμως, δεν συγκινείται κανένας.

Εμείς έχουμε κάνει ένσταση για τον αγώνα Εθνικός – Θρασύβουλος, αλλά περιμένουμε την απόφαση της επιτροπής. Ήρθαν και είπαν συγγνώμη, αλλά μετά από έναν μήνα, παραγράφεται αυτό το κακούργημα».

Αναφορικά με το αν η καταγγελία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Καλλιθέα είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, απάντησε: «Δεν έχει να κάνει με την θέση της ομάδας. Θέλω να πω ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της πλαστογραφίας. Αντί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, έκαναν 8 και 18 μεταγραφές και δεν είναι απίθανο να είναι κι άλλες ομάδες. Έχουν καταργηθεί οι νόμοι. Εμείς στην Καλλιθέα δεν αισθανόμαστε ευτυχείς να κάνουμε αυτές τις καταγγελίες».

Τέλος, για το γεγονός ότι πολλές ομάδες δεν προχωρούν σε καταγγελίες επειδή φοβούνται στην συνέχεια μήπως πέσουν στη Δ’ Εθνική, απάντησε: «Εμείς τολμήσαμε».



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved