Σάλπισμα ανόδου στο «κάστρο»

Σάλπισμα ανόδου στο «κάστρο»

Με σκόρερ τον Μίνγκα, τα Τρίκαλα πήραν σπουδαία νίκη -η όγδοη διαδοχική εντός έδρας- επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

Σε… απόρθητο κάστρο τείνει να μετατρέψει το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, η τοπική ομάδα που σήμερα επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 29η αγωνιστική της Football League με σκόρερ τον Μίνγκα, στην όγδοη διαδοχική εντός έδρας νίκη!

Μια νίκη που ήρθε δίκαια για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, απέναντι στον πρωτοπόρο της κατηγορίας, που ήταν σαν να μην εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο των Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς και με το σημερινό «τρίποντο», κέρδισαν μία θέση στη βαθμολογία, που ενδεχομένως να φανεί καθοριστική στη «μάχη» των play off. Από την άλλη αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, που ήταν αήττητος από τον περασμένο Δεκέμβρη!

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τους Χρήστου, Μπριλάκη, Σαρακατσάνο και Μπουκουβάλα στην άμυνα, τους Σαββίδη και Κόρμπο, οι Μανουσάκης και Μίνγκας ήταν στα δύο άκρα και ο Σαμπού πίσω από τον Κοντογουλίδη.
Από την άλλη πλευρά, ο Ντε Μολ επίσης σε σύστημα 4-2-3-1 χρησιμοποίησε τους Μιχαήλ, Πάντο, Κώτσιο και Ντάσιο στην άμυνα, οι Κεϊτά και Ανδράλας ήταν τα αμυντικά χαφ, Κυριάκος και Σκούφαλης στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Τζάνης ως στήριγμα του προωθημένου Σιαλμά.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας και τη συμπαράσταση περίπου 4000 οπαδών τους, μπήκαν από το πρώτο λεπτό πιο δυνατά στο γήπεδο, επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό. Με εξαιρετικά καλοστημένο κέντρο και τους Μανουσάκη και Μίνγκα στα δύο άκρα, να προκαλούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, τα Τρίκαλα έδειξαν από νωρίς πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη.
Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα, με περισσότερο πάθος και δύναμη, κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες, ενώ οι επιθετικοί της ομάδας έκαναν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους, με συνεχείς εναλλαγές και πίεση σε όλους τους χώρους.
Η πρώτη καλή φάση μάλιστα, ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Μπαλού βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος, το έκανε ο πιο δραστήριος παίκτης των Τρικάλων στο πρώτο μέρος, ο Μίνγκας στο 20ο λεπτό.
Συγκεκριμένα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώτσιου, ύστερα από σέντρα του Χρήστου και μόνος του απέναντι από τον Κηπουρό, τελείωσε άψογα τη φάση για να κάνει το 1-0.
Ακόμα και η αναγκαστική αλλαγή του Μπαλού στο 25’, που έπαθε υποτροπή σε προηγούμενο τραυματισμό του, δεν επηρέασε τα Τρίκαλα, που συνέχισαν να έχουν την υπεροχή.
Μετά το μισάωρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να βγει μπροστά και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο. Παρότι ο Ντε Μολ είχε γεμίσει το κέντρο της ομάδας του, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να αναλάβουν τον έλεγχο του ματς, όντας εγκλωβισμένοι στην πολύ καλά οργανωμένη μεσαία γραμμή των Τρικάλων. Η μοναδική… υποψία φάσης του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν μια κεφαλιά του Κώτσιου στο 27’, που κατέληξε άουτ.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και η επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήθελαν το γκολ, αλλά τα Τρίκαλα είχαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ντε Μολ έμοιαζαν… υπνωτισμένοι, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι με κινητήριους μοχλούς τους Μανουσάκη και Μίνγκα, ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.
Στο 58’ ο Κοντογουλίδης απείλησε με κοντινή κεφαλιά την πρώην ομάδα του (ήταν το πρώτο του ματς ως αντίπαλος του ΠΑΣ), αλλά ο Κηπουρός αντέδρασε σωστά.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο προπονητής του ΠΑΣ πέρασε στο ματς έναν ακόμη επιθετικό, τον Φουρτάδο, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, δίχως αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα, μετά τον Μπαλού, έχασαν στο 70’ και τον Κοντογουλίδη, που αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάρθρωση ωμοπλάτης.
Τα τελευταία λεπτά κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, αφού το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και καλές ενέργειες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν τη μπάλα και να «παγώσουν» το ρυθμό, ενώ οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα με μακρινές μπαλιές έψαχναν τους Σιαλμά και Φουρτάδο.
Όσο το ματς κυλούσε προς το τέλος του, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να αυξήσουν την πίεσή τους, αλλά τα Τρίκαλα κρατούσαν αποτελεσματικά τους παίκτες του ΠΑΣ μακριά από την εστία του Πουρή, παίρνοντας τελικά ένα σπουδαίο "τρίποντο".


Για να θυμηθείτε το live του αγώνα, πατήστε ΕΔΩ.


Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved