Έχασε την ευκαιρία!

Έχασε την ευκαιρία!

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΟΦΗ στην Κομοτηνή, έχασε ο Παναιτωλικός που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Καλλιθέα, με τη διαφορά να φτάνει τους έξι βαθμούς.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε την καθολική υπεροχή του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ βρήκε απέναντί της σε καλή μέρα τον Τακίδη που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «γαλάζιων» στον βαθμό που απέσπασε. Έτσι, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν διαφορά… ασφαλείας από τους Κρητικούς, χάνοντας βαθμούς σε ένα ματς που ήταν εκτός… προγράμματος.

Η σκακιέρα των προπονητών

Με το… σύνηθες 4-1-4-1 παρουσίασε τον Παναιτωλικό ο Μπάμπης Τεννές, με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια, τον Παλαιολόγο στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Γκόλιας στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κούσας και Αναστασιάδης. Πιο μπροστά τους, με αμυντικούς προσανατολισμούς ήταν ο Μουμίν. Στην μεσαία γραμμή, ο Μπαϊκαρά ήταν στα δεξιά, ο Μπουμάλ στα δεξιά, ο Ρότσα στον άξονα και ο Θεοδωρίδης πιο μπροστά, δίνοντας βοήθειες στον Καραμαλίκη που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θέλησε να ελέγξει το κέντρο, παρατάσσοντας την Καλλιθέα με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τακίδης ήταν στο «άσο», με τον Σταύρου στα αριστερά και τον Ζουμπουλάκη στα δεξιά, με τους Κισκαμπάνη και Παραρά στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τεγούσης και Καλτσάς, έχοντας πιο μπροστά τους στον άξονα τον Καραδήμο. Ο Πλατέλας κινήθηκε από τα δεξιά, ο Μουρατίδης ήταν στο αριστερό άκρο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντακόλ.

«Μπάσιμο» και… φύλακας άγγελος

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά απείλησε την εστία του Τακίδη, προκειμένου να πετύχει ένα τέρμα, που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα.

Κινητήριος «μοχλός» ήταν ο Θεοδωρίδης, έχοντας συμπαραστάτες του Μπαϊκαρά και Μπουμάλ από τις «πτέρυγες». Μάλιστα, μόλις στο 4’ ο Τούρκος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων απείλησε για πρώτη φορά, αλλά ο Τακίδης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η… απάντηση της Καλλιθέας ήρθε στο 12’ όταν ο Καραδήμος έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά ο Τζενάμο ενήργησε σωστά, πέφτοντας στην γωνία του και απέκρουσε.

Από εκεί και πέρα, είχαμε την καθολική υπεροχή των παικτών του Μπάμπη Τεννέ, που αύξησαν την πίεση προς την εστία του Τακίδη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το πρώτο μέρος, καθώς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παραβιάσουν την εστία του.

Ο πορτιέρο της Καλλιθέας ήταν ο νικητής στην μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, στο 14’ όταν ο Θεοδωρίδης βρήκε ωραία τον Καραμαλίκη, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Τακίδη, αλλά ο «φύλακας άγγελος» της Καλλιθέας απέκρουσε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρότσα απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, κατάληξη που είχε και το σουτ του Κούσα στο 27’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Θεοδωρίδης έκανε το σουτ, αλλά ο Τακίδης απέκρουσε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναιτωλικός ανέβαζε την πίεση του προκειμένου να φτάσει στο γκολ, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά το σουτ του Μπαϊκαρά στο 33’ έφυγε άουτ, ενώ στο 39’ οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι, όταν ο Θεοδωρίδης μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παραρά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πιο… ορεξάτος στην «επανάληψη»

Ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό και για τον λόγο αυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παππά στην θέση του Μπουμάλ και τον Γκούρμα σε αυτή του Μπαϊκαρά. Έτσι, το σύστημα «γύρισε» στο 4-4-2, με τον Παππά στα αριστερά, τον Θεοδωρίδη στα δεξιά και οι Γκούρμα, Καραμαλίκης στην κορυφή. Μάλιστα, πολλές φορές, οι δύο ακραίοι μέσοι γίνονταν επιθετικοί.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως… ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. Ο Θεοδωρίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Κούσας στο δεύτερο δοκάρι θέλησε να κάνει την κεφαλιά, αλλά βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κισκαμπάνη, όμως και πάλι ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Η ομάδα του Αγρινίου έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 52’ όταν ο Παππάς που έδωσε άλλη… πνοή από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή έκανε την σέντρα – σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε πλάγιο για την Καλλιθέα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τακίδης έδειξε και πάλι την κλάση του, όταν ο Παππάς βρήκε τον Γκούρμα, που μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε.

Μετά το δυνατό… μπάσιμο, ο Παναιτωλικός έριξε… στροφές, χωρίς να χάσει την υπεροχή, ενώ από την άλλη, η Καλλιθέα με «γεμάτο» κέντρο, μετά την αλλαγή του Ηρακλή με τον Καραδήμο, κατάφερε να «αποκρούσει» τις πρώτες επιθέσεις των γηπεδούχων.

Όσο τα λεπτά περνούσαν το άγχος μεγάλωνε για τους γηπεδούχους, με αποτέλεσνα να έχουμε πολλά νεύρα, κάτι που φάνηκε και στην φάση του 73’ όταν οι Κούσας και Αναστασιάδης δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τον Μουρατίδη να μπαίνει στην φάση, έκανε το σουτ, αλλά ο Τζενάμο έδιωξε σε κόρνερ.

Η παραπάνω φάση φαίνεται πως… ξύπνησε τους παίκτες του Μπάμπτη Τεννέ, καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Παππάς εκτέλεσε το φάουλ, από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 77’ ο Παναιτωλικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν ο Μουμίν έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τακίδη και στην επαναφορά ο Γκουεΐ έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της… λύτρωσης, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε στα «καναρίνια» να επιστρέψουν στις νίκες, μετά και την ήττα από τον ΟΦΗ.

Θυμηθείτε τις φάσεις του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Αγρίνιο: Γιάννης Τσιρώνης



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved