ΠΑΣάς πέντε… αστέρων

ΠΑΣάς πέντε… αστέρων

Σε παράσταση για έναν… ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Διαγόρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 5-0 και έκανε ένα ακόμα βήμα για την Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μανώλης Σκούφαλης, που μοίρασε τρεις ασίστ, πέτυχε ένα τέρμα (30’) και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των Ηπειρωτών. Άξιος… συμπαραστάτης του ο Σιαλμάς που σκόραρε… εις διπλούν (18’, 25’). Τα άλλα τέρματα για τον «Αίαντα» πέτυχαν οι Κώτσιος (73’) και Μιχαήλ (86’), που αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Παναιτωλικό στους 4 βαθμούς.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Χειμωνέττου, ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «κλείσουν» τους διαδρόμους και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Ενός κακού…

Ωστόσο, η ατυχία δεν… άφησε τον Διαγόρα, ούτε την ώρα του αγώνα, καθώς μόλις στο 3’ ο Σπάρταλης σε προσπάθειά του να σουτάρει, είχε μια κόντρα με τον Κεϊτά, που προκάλεσε τον τραυματισμό του Έλληνα άσου στο πόδι. Ο μέσος των Ρόδιων «έσφιξε τα δόντια», αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει και στο 12’ έδωσε την θέση του στον Μαριεττάκη, με τον Τύρελλη να είναι ο μοναδικός που έμεινε στον πάγκο του «Γηραιού».

Η κατάρρευση του «Γηραιού»

Η αλλαγή του Σπάρταλη και κυρίως η νέα ατυχία, φαίνεται πως έφερε την… κατάρρευση για τους φιλοξενούμενους, που έδωσαν χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο ρυθμό. Μάλιστα, οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ ανέβασαν… στροφές και μέσα σε 12 λεπτά πέτυχαν τρία τέρματα.

Μανώλης… κέρναγε, Δημήτρης… έπινε

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Μανώλης Σκούφαλης που έκανε τα… πάντα, παίρνοντας το… βραβείο του πολυτιμότερου από τον Δημήτρη Σιαλμά που πέτυχε δύο τέρματα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μοίρασε ασίστ, σκόραρε και πήρε από το… χέρι τον «Αίαντα της Ηπείρου» για την Super League.

Στο 18’ ο Σκούφαλης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Σιαλμά, που κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Επτά λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα διπλασίασε τα τέρματά του με τους ίδιους… πρωταγωνιστές στους ίδιους… ρόλους. Ο Σκούφαλης έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Σιαλμάς από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα.

Συνέχισε το… σόου ο Σκούφαλης

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν… ταχύτητα και στο 30’ ο Σκούφαλης συμπλήρωσε το προσωπικό του… σόου με ένα γκολ. Συγκεκριμένα, ο Σιαλμάς θέλησε να μπει στην περιοχή, ο Μαριεττάκης προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Σκούφαλη, που έκανε ωραίο κοντρόλ και με δυνατό σουτ στην κίνηση «κεραυνοβόλησε» τον Χειμωνέττο, διαμορφώνοντας το 3-0.

Στο 45’ ο Τζάνης βρήκε τον Ντε Βινσέντι, που «έκοψε» προς τον άξονα, έκανε το σουτ, αλλά ο Χειμωνέττος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκούφαλης, αλλά η κεφαλιά του Ανδράλα έφυγε άουτ.

Διαστάσεις θριάμβου με… σβηστές μηχανές

Στο δεύτερο ημίχρονο, έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ να κρατάει την πρωτοβουλία των κινήσεων και όποτε… ήθελε δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Χειμωνέττου. Κινητήριος «μοχλός» για τους γηπεδούχους ήταν ο Σκούφαλης, που από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Κώτσιος στο 73’ διαμόρφωσε το 4-0 με τον Διαγόρα να δείχνει ανίκανος να αντιδράσει.

Το… κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Μιχαήλ, που στο 86’ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κυριάκου από τα δεξιά, «έγραψε» το τελικό 5-0.

Θυμηθείτε τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Το PRE-GAME του αγώνα

Το Onsports βρέθηκε στους «Ζωσιμάδες» και σας μετέφερε το κλίμα από τον αγώνα των Ηπειρωτών με τους Ρόδιους.

18:27 Ελάχιστος είναι ο κόσμος που βρίσκεται αυτή την στιγμή στους «Ζωσιμάδες».

18:30 Ανακοινώθηκαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων. Ο Στεφάν Ντεμόλ θα παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους: Κηπουρό, Ντάσιο, Πάντο, Κώτσιο, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Ανδράλα, Κεϊτά, Σκκούφανη, Τζάνη, Σιαλμά.

Από την άλλη, ο Πέτρος Ρουτζιέρης, προτίμησε τους: Χειμωνέττο, Πουλόπουλο, Πεταυράκη, Γεωργίου, Χριστοφιλέα, Αγκιρίμπα, Γκούντμαν, Ρέγιες, Καρπαθάκη, Φράγκο και Σπάρταλη.

18:32 Η τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης είναι αρνητικός παράγοντας για την προσέλευση των φιλάθλων του «Αίαντα της Ηπείρου» στους «Ζωσιμάδες».

18:37 Οι Βάντερσον, Μπακαγιόκο και Μπουχάν είναι εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους, λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

18:41 Με μόλις 13 παίκτες ο Διαγόρας, καθώς στο «σμαραγδένιο νησί» έμειναν οι τραυματίες Ζλάτκοβιτς, Σαλαμαστράκης και Προβατίδης, αλλά και οι τιμωρημένοι Ταραχούλσκι, Χατζόπουλος, Ταμπάσης και Σκόνδρας.

18:49 Περίπου 3.000 με 4.000 υπολογίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα ότι θα φτάσουν οι θεατές στο Δημοτικό Στάδιο των Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Άκης Λιούτας



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved