Μαχλάς: «Σωστός ο έλεγχος»

Μαχλάς: «Σωστός ο έλεγχος»

Για το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ και κατ’ επέκταση όλων των ελληνικών ομάδων μίλησε ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας τόνισε, με συνέντευξή του στον ΝΟVAΣΠΟΡ FM, ό, τι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εβδομάδα που διανύουμε σε ό, τι αφορά στην αδειοδότηση του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν, ενώ στάθηκε, επίσης, στην Εθνική, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα.

«Είναι δύσκολη η εβδομάδα σε ό, τι αφορά στην αδειοδότηση. Έχουν γίνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Είναι σωστό βέβαια αυτά και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Να γίνει μια εκκαθάριση σωστή. Για να σταματήσουν να υπάρχουν προβλήματα στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δομή πρέπει ν’ αλλάξει. Θα πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε τα πράγματα στις ρίζες. Να κοιτάξουμε την υγιή πλευρά του θέματος. Πιστεύω ότι η αρχή είναι η δύσκολη. Δεν ήταν στο ευρύ κοινό γνωστά αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, αλλά και πολλές άλλες ελληνικές ομάδες. Στην Ολλανδία αν μια ομάδα δεν τηρεί τις προδιαγραφές δεν μπορεί να ανέβει στην πρώτη εθνική. Υπάρχει άλλος τρόπος σκέψης. Σε μας αυτό τώρα γίνεται. Καταλαβαίνετε τι τραβάνε οι μικρές ομάδες; Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία και εμείς να μην κακοποιούμε το ποδόσφαιρο. Εμείς βλέπουμε το ποδόσφαιρο από την κακή πλευρά και δεν ρίχνουμε βάρος στην καλή του πλευρά. Τα νέα παιδιά να μπορούν βρίσκουν πρότυπα», είπε ο Νίκος Μαχλάς και συνέχισε: «Φταίει βέβαια και η παιδεία μας. Φταίνε κυρίως τα στελέχη που διοικούν τις ομάδες, η ΕΠΟ. Πρέπει τα μέτρα να ισχύουν. Δεν αναφέρομαι στην μετακίνηση οπαδών. Στην Αγγλία, όπως και στην Ολλανδία που γνωρίζω καλά, καταπολέμησαν τη βία στο παρελθόν. Άλλαξαν τα δεδομένα και αν πας σήμερα στο γήπεδο το ευχαριστιέσαι. Πρέπει να υπάρχουν μέτρα στη δομή του ποδοσφαίρου,. Η Εθνική λένε είναι ο καθρέπτης. Κι όμως, έχει κάνει καλή πορεία και θα έπρεπε να είχαμε κάνει βήματα μπροστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως δεν έχει γίνει».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ και την παρουσία του στα τελευταία ματς της κρητικής ομάδας, τόνισε: «Τα δύο τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ γίνεται κάτι φοβερό. Αυτή την περίοδο είναι η καλύτερη. Είναι υπέροχος ο κόσμος. Δεν πετάχτηκε τίποτα στο γήπεδο την Κυριακή, στο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό. Αυτό είναι το ευχάριστο γεγονός που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα που αγαπώ πραγματικά. Είναι δύσκολες οι εποχές όμως και τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Τότε είχαμε έναν μεγαλομέτοχο, τον κ. Βαρδινογιάννη, που έδινε συνέχεια χρήματα. Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή περνάει μια μεταβατική περίοδο. Δεν μπορεί να πατάει στα πόδια του. Είναι η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία του. Είμαστε η πρώτη επαρχιακή ομάδα με διαφορά από τον δεύτερο. Είναι κρίμα τέτοιες ομάδες να μην παίζουν στην Σούπερ Λιγκ. Στην επαρχία το ποδόσφαιρο αδυνατεί. Ο Παναιτωλικός, τα Γιάννινα είναι ομάδες με ιστορία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με την αίγλη που έχουν ως σύλλογοι. Δεν θέλουμε ακρότητες όμως, αλλά μια ομάδα υγιή κόσμο. Δεν λέω να κερδίσεις ένας ματς από τον κόσμο. Ο σκοπός είναι να πηγαίνει στο γήπεδο και να μην δημιουργούνται έκτροπα».

Για το γκολ του Τοροσίδη στην Μάλτα και αν του θύμισε το τέρμα που είχε πετύχει με αντίπαλο την Ρωσία, είπε: «Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Τότε ήταν να πάρουμε την πρώτη θέση. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Τώρα υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια. Είναι όμως ένας μπερδεμένος όμιλος. Μπορώ να πω ύπουλος. Δεν ήταν τόσο κακή η Μάλτα όσο περιμέναμε. Στο χορτάρι δεν έβγαλε μια ομάδα που θα την κερδίζαμε άνετα. Κι άλλες ομάδες δυσκολεύτηκαν σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει.

Έχει μεγάλη αξία το γκολ του Τοροσίδη. Μας κρατάει πρώτους στον όμιλο».

Για το ελληνικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα του ΟΦΗ, δήλωσε: «Το έχω δηλώσει πολλές φορές. Πιστεύω στους έλληνες παίκτες και προπονητές. Το ταλέντο του Έλληνα είναι πολύ καλό. Ένας παίκτης που φύγει στο εξωτερικό βλέπετε πως βελτιώνεται συνέχεια;  Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος ως ποδοσφαιριστής. Στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν να διακριθείς. Αν δεν παίξεις ξεκινά η γκρίνια. Σε κριτικάρουν άσχημα. Είναι κύκλος στον οποίο συμμετέχουν οι εφημερίδες, οι φίλαθλοι και πολλοί άλλοι. Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς  τους. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι καλός και να βοηθάει την ομάδα του.

Εγώ θα δώσω μεγάλη βάση στις ακαδημίες και στους σκάουτερ για να οργώνουν στην Ελλάδα».

Για τον επιθετικό που τον θυμίζει ως ποδοσφαιριστή, είπε: «Είναι διαφορετικό στυλ ο καθένας τους. Κάποιοι έχουν κάποια στοιχεία που δεν είχα εγώ. Ο Γκέκας μέσα στην περιοχή είναι κίνδυνος θάνατος και η αλήθεια είναι ότι μου θυμίζει έμενα. Το γκολ κάνει τη διαφορά. Αυτό δίνει τη νίκη, την πρόκριση. Μου αρέσουν οι παίκτες που έχουν το εύκολο σκοράρισμα. Μου αρέσουν βέβαια και οι ντρίπλες. Ο Μήτρογλου για παράδειγμα είναι καλός. Του λείπουν άλλα στοιχεία, τα οποία θα τα βρει στην πορεία. Είναι κρίμα που δεν είναι στην Εθνική ο Γκέκας. Ο Σαμαράς, κατά τη γνώμη μου πληροί όλες τις προδιαγραφές. Έχει προσόντα. Έφυγε από τα 14 και πήγε στην Ολλανδία. Εκεί κάνουν άλλου επιπέδου προπονήσεις. Μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Στην Μάλτα δεν είχαμε την όρεξη και την συγκέντρωση που χρειάζεται. Έβλεπα τον Σαμαρά στο ματς με την Μάλτα να παίρνει περισσότερες προσπάθειες από οποιονδήποτε άλλον. Αυτό τον κούρασε στο ματς. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή και στα άκρα εξίσου καλά. Μπορεί να πάει καλά στα άκρα και κυρίως από τα αριστερά. Όταν έχει όρεξη μπορεί να κάνει τα πάντα».

Τέλος, σε ό, τι αφορά στην άνοδο, τόνισε: «Δεν θέλω να αδικήσω τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά βάση της εικόνας που έχω, του κόσμου, της ιστορίας και πολλών άλλων ο ΠΑΣ, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός είναι οι ομάδες που αξίζουν να παίζουν στην Σούπερ Λιγκ. Είναι το πιο δίκαιο και ας με συγχωρέσουν οι άλλες ομάδες».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved