«Δίκαια πρώτος ο ΠΑΣ»

«Δίκαια πρώτος ο ΠΑΣ»

Τον ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτήρισε την πιο πλήρης ομάδα στην Football League ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος.

Ο έμπειρος επιθετικός του Θρασύβουλου, με δηλώσεις του στον «ΗΧΩ 102,7», μίλησε για την καριέρα του, τους τραυματισμούς του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πόσα χρόνια Γιώργο παίζεις ποδόσφαιρο;

«Είκοσι χρόνια με επαγγελματικές ομάδες. Μια ολόκληρη ζωή».

-Μπορείς να μας μιλήσεις για την τέχνη του γκολ; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Πάνω απ’ όλα είναι το ένστικτο για το γκολ και την εκτέλεσή του. Μετά είναι η ικανότητα και η προπόνηση που κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Είναι αυτό που λέμε ότι το γκολ πρέπει να το έχεις μέσα σου και να σου βγαίνει στο γήπεδο. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό. Και εμένα μ’ αρέσει πολύ η θέση που παίζω».

-Δηλαδή ένας σέντερ φορ δεν δουλεύεται στις προπονήσεις;

«Μπορεί με την προπόνηση να βελτιώσεις κάποια πράγματα, είτε είσαι σέντερ φορ, είτε αμυντικός, είτε τερματοφύλακας. Αλλά το σκοράρισμα, το να μυρίζεις το γκολ πρέπει να το έχεις μέσα σου. Είναι ένα χάρισμα, αυτό που λέμε ταλέντο. Δεν μπορείς να το αποκτήσεις με την προπόνηση. Απλά η προπόνηση σε βελτιώνει αλλά δεν μπορεί να σου εμφυτεύσει το ταλέντο, ειδικά γι’ αυτό που λέμε απλά τέχνη του γκολ».

-Βλέπω τα στατιστικά σου και τρελαίνομαι με 204 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ξεχωρίζεις κάποια απ’ όλα αυτά;

«Τα περισσότερα τα θυμάμαι, ειδικά σε αγώνες που ήταν κρίσιμοι. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το κάθε γκολ έχει τη δική του σημασία για τον παίκτη που το σημειώνει, είτε αντίπαλος είναι ο πρωτοπόρος, είτε αντίπαλος είναι ο ουραγός».

-Πως είναι η συμπεριφορά των αντίπαλων παικτών απέναντί σου;

«Είναι πάρα πολύ καλή και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Το δικό μας επάγγελμα έχει ημερομηνία λήξεως και κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τα γήπεδα. Απλά να κρατήσουμε τις καλές στιγμές για να τις θυμόμαστε».

-Ξεκίνησες από σέντερ φορ ή έπαιζες πρώτα σε άλλη θέση;

«Όχι από μικρός σέντερ φορ. Είναι η θέση που με γεμίζει και πάντα εκεί αγωνιζόμουνα».

-Αν το ζητούσε ο προπονητής να παίξεις κάπου αλλού;

«Ασφαλώς και θα εκτελούσα τις εντολές του, αλλά θα του έδειχνα να καταλάβει ότι είναι προτιμότερο να παίζω σέντερ φορ».

-Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα που είχαν την αφετηρία;

«Ξεκίνησα από μικρό παιδί, σε ηλικία 15,5 ετών στον Ηρακλή Περιστερίου και το 1992 πήγα στον Εθνικό Πειραιώς».

-Έχεις κάνει πολλές συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική με διάφορες ομάδες. Η απορία μου είναι, πως δεν πήγες και σε κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες;

«Σ’ αυτό δεν με βοήθησε το τάιμιγκ. Όταν ήμουν 25 χρονών και πήγαινα καλά, είχα την ατυχία να σπάσω δύο φορές τα πόδια μου. Εδώ στην Ελλάδα, παλιότερα ασχολούνταν μόνο με τους παίκτες της Α’ Εθνικής. Εγώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν έπαιξα στην Α’ Εθνική, απλά πλέον ήμουν 30 ετών και δεν μπορούσα να πάω σε μια μεγάλη ομάδα».

-Να μη σε ματιάσουμε, αλλά πως κατάφερες να έχεις μια τόσο μεγάλη διαδρομή στα γήπεδα και να είσαι από τους καλύτερους σε μια ηλικία κοντά στα σαράντα χρόνια;

«Αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω. Το ποδόσφαιρο είναι για μένα χόμπι αλλά και επάγγελμα και με γεμίζει απ’ όλες τις πλευρές. Επίσης έκανα όλα αυτά τα χρόνια καλή ζωή και καλές προπονήσεις. Αυτό που λέμε εν ολίγοις αθλητική ζωή».

-Να μιλήσουμε και για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Δίκαια είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή;

«Δίκαια είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρώτος, όπως και οι άλλες ομάδες που είναι ψηλά, ο Πιερικός, ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός, τα Τρίκαλα και άλλες. Για τις δύο πρώτες θέσεις ξεχώρισαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός. Στα μπαράζ θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες, πως θα διαχειριστούν τα παιχνίδια οι παίκτες, οι προπονητές. Οι διαφορές των ομάδων βαθμολογικά θα είναι μικρές και θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον».

-Αγωνιστικά πως σου φάνηκε ο ΠΑΣ; Δηλαδή πως τον σκιαγραφείς στο γήπεδο;

«Έχει το πιο πλούσιο ρόστερ και είναι η πληρέστερη ομάδα της κατηγορίας. Κι αυτό δεν το λέω επειδή μιλώ σε ένα μέσο ενημέρωσης των Ιωαννίνων, αλλά το αποδέχονται όλοι στο χώρο της Β’ Εθνικής. Ύστερα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και αυτό είναι σημαντικό».

-Του χρόνου στη σούπερ λίγκα μπορεί να τα καταφέρει;

«Να κοιτάξει λίγο από το παρελθόν και να διδαχτεί απ’ αυτό. Δηλαδή να μη γίνει πάλι ασανσέρ. Έχει καλό πρόεδρο, να κάνει καλές επιλογές, έχει διοικητική και οικονομική ηρεμία. Αν λοιπόν δεν κάνει τα λάθη του παρελθόντος μπορεί να τα καταφέρει. Να μη βασιστεί μόνο σε ονόματα, αλλά σε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και να πονάνε την ομάδα».

-Έχεις και ανταγωνισμό με τον Μπακαγιόκο για το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική;

«Τόσο ο Μπακαγιόκο όσο και ο Μαρκόφσκι που είναι πιο μπροστά από μένα, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλά εγώ θα το παλέψω να βγω πρώτος σκόρερ. Είναι λίγο δύσκολο αυτό για μένα και έχω ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τον Μπακαγιόκο και τον Μαρκόφσκι με την έννοια ότι παίζουν σε ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς. Να το πω έτσι απλά για να το καταλάβει και ο κόσμος. Αν εγώ έχω πέντε ευκαιρίες για γκολ σε ένα παιχνίδι, ο Μπακαγιόκο έχει δέκα ευκαιρίες. Εν πάση περιπτώσει εγώ θα το παλέψω παρά το πλεονέκτημα που έχει ο Μπακαγιόκο. Καλά να είμαστε και ότι γίνει».

-Ο Θρασύβουλος θα πετύχει φέτος τον στόχο του;

«Με το ξεκίνημα του β’ γύρου δώσαμε πολλά δύσκολα παιχνίδια με Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Τρίκαλα, Διαγόρα, Δόξα Δράμας, μόνο με τα Γιάννινα δεν παίξαμε ακόμα. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες των δυνατοτήτων μας και θα παλέψουμε να αποφύγουμε την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ για να εξασφαλίσουμε απευθείας την παραμονή μας στη Β’ Εθνική. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και τα πράγματα κυλάνε καλύτερα γι’ εμάς».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved