Σημαδεύοντας τα δοκάρια!

Σημαδεύοντας τα δοκάρια!

Νέο ενδιαφέρον στην «μάχη» του πρωταθλήματος, αλλά και στην... ουρά έδωσε η «λευκή» ισοπαλία (0-0) του Ιωνικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι παίκτες των Ηπειρωτών εμφανίστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο των γηπεδούχων, όμως είδαν τρεις φορές τα... δοκάρια του Θεοδωρόπουλου να τους σταματούν σε προσπάθειες του Σιαλμά στο 1’ και των Τζάνη και Σκούφαλη στο 73’. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φωνάζει... δικαιολογημένα για την ακύρωση του γκολ του Σιαλμά στο 68’, ενώ ο Ιωνικός θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο» στις αντεπιθέσεις.

Η... σκακιέρα των προπονητών

Με «γεμάτο» κέντρο παρουσίασε τον Ιωνικό ο Μίκι Τσίρκοβιτς, επιλέγοντας σε σύστημα 4-3-3, τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, με τον Χατζή στο δεξί άκρο και τον Λαμπρόπουλο στο αριστερό, ενώ οι Ανυφαντάκης και Αρβανίτης ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί. Πιο μπροστά τους, αμυντικός μέσος ήταν ο Δελήμπασης, έχοντας στα αριστερά του τον Πολίτη και τον Πασά στα δεξιά. Ο Άλβες κινήθηκε από τα αριστερά, ο Βλάχος από τα δεξιά, δίνοντας βοήθειες στον Τόμας που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ανάλογες ήταν οι σκέψεις του Στεφάν Ντεμόλ, που προτίμησε κι αυτός το 4-3-3, με τον Κηπουρό στον «άσο», τον Ντάσιο στο δεξί και τον Βάντερσον στο αριστερό άκρο και τους Πάντο, Κώτσιο στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, ο Τζημόπουλος ήταν στον άξονα, με τον Κυριάκο στα αριστερά και τον Ανδράλα στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζάνης, που είχε βοήθειες από τον Σιαλμά στα δεξιά και τον Ντε Βινσέντι στα αριστερά.

Δυναμικό μπάσιμο του «Αίαντα»

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια.

Μάλιστα, μόλις στο 1’ ο Σιαλμάς απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου και έφυγε άουτ. Η πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, αλλά η προσπάθεια του Ντε Βινσέντι στο 5’ έφυγε άουτ και το σουτ του Σιαλμά στο 9’ βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι

Στην συνέχεια, ο Ιωνικός ισορρόπησε και προσπάθησε να βρει τους χώρους προς την εστία του Κηπουρού, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των Ηπειρωτών, δεν έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Μίκι Τσίρκοβιτς να απειλήσουν άμεσα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους» ήταν στο 32’ όμως το σουτ του Άλβες από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Αυτή η φάση φαίνεται πως... ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλησαν να απειλήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Βλάχος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κηπουρό, έπειτα από πάσα του Τόμας, αλλά στο σουτ που έκανε, ο πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε σωστά και έδιωξε.

Νωθρό... ξεκίνημα

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με πολλές «μονομαχίες» στην μεσαία γραμμή και λάθη εκατέρωθεν κάτι που δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρουσιάσουν ωραίο θέαμα.

Για τον λόγο αυτό, ο Στεφάν Ντεμόλ θέλησε να δώσει μία πιο... επιθετική πνοή στην ομάδα του, περνώντας στο 64’ τον Σκούφαλη στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Κυριάκου. Έτσι, είχαμε αλλαγή στην διάταξη των φιλοξενούμενων σε 4-2-3-1, με τον Σιαλμά να πηγαίνει στην κορυφή και τον Τζάνη να κινείται πιο πίσω του, στον άξονα.

Δικαιολογημένες φωνές από ΠΑΣ

Μάλιστα, άμεσα ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο γκολ, στο 68’ με τον Σιαλμά, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή, Ιωσηφίδη από την Αθήνα, ως οφ σάιντ, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Διπλό δοκάρι

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, όταν ο Τζάνης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην συνέχεια, ο Σκούφαλης έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του πορτιέρο του Ιωνικού.

Ωστόσο, η πίεση του «Αίαντα της Ηπείρου» άφηνε πολλά... κενά στα μετόπισθεν, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, στο 86’ ο Πασάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε απέναντι στον Κηπουρό, όμως, αντί να σουτάρει, θέλησε να κάνει την παράλληλη πάσα στον Άλβες που ακολουθούσε, αλλά ο Ντάσιος τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Θυμηθείτε τον αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved