«Η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία»

«Η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία»

Για τον ΟΦΗ και τις ελπίδες που έχει για άνοδο μίλησε Παλαίμαχος παίκτης της ομάδας, Γιώργος Βλαστός.

Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ μίλησε για τις διαφορές που έχει η ομάδα από την αρχή της σεζόν αλλά και μετά τις μεταγραφές, για την προσπάθεια του Νίκου Μαχλά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Εργοτέλη όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Athletic Radio 104,2»:

Για τον ΟΦΗ μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

«Ο ΟΦΗ από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και μετά, πατάει πολύ πιο σίγουρα στο γήπεδο. Οι μεταγραφές έδεσαν αμέσως. Έδωσαν το κάτι που χρειαζόταν η ομάδα. Είχε μια αστάθεια νωρίτερα, αλλά τώρα έχει ξανά αυτοπεποίθηση και αέρα νικητή. Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή  είναι για μένα η καλύτερη  και πιο γεμάτη ομάδα  της κατηγορίας. Έχω δει και τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό, αλλά ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος. Είναι δύσκολο βέβαια  να καλυφθεί η διαφορά. Αν δεν κέρδιζε ο Παναιτωλικός τον Εθνικό Αστέρα, θα έλεγα ότι όλα γίνονται. Αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει όπως και να’ χει. Να το κυνηγήσει όσο πάει. Τις καλές ομάδες τις κάνουν οι καλοί παίκτες. Αν ο ΟΦΗ είχε αυτούς τους παίκτες που  έχει τώρα, από την αρχή της σεζόν, θα ήταν διαφορετικά. Υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα βέβαια. Όλα αυτά φέρνουν αναστάτωση. Αν συνεχίσει όπως τώρα και πάρει αυτό το αβαντάζ των βαθμών,  θα έχει  ένα προβάδισμα για τα πλέι-όφ. Άλλα μην ξεχνάμε ότι και αυτά τα παιχνίδια θα είναι τελικοί. Ο Παναιτωλικός πήρε δυο παιχνίδια στις καθυστερήσεις με Βέροια και Εθνικό Αστέρα. Αν δεν κέρδιζε ο ΟΦΗ θα έπαιζε στο γήπεδο του με τον Παναιτωλικό την απευθείας άνοδο».

Για τα πλέι-όφ αν τελικά πάει εκεί ο ΟΦΗ:

«Φέτος πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι πιο διαβασμένος και πιο έτοιμος. Έχει έμπειρους παίκτες, που ξέρουν την κατηγορία και το τι θα αντιμετωπίσουν σε κάθε έδρα. Όταν κάτι παθαίνεις πρέπει να μαθαίνεις. Βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάζεις. Βλέπω τον Λεβαδειακό να ανεβαίνει όπως και τα Τρίκαλα. Πιστεύω ότι η άλλη ομάδα θα είναι ο Διαγόρας. Πέρσι ήταν τραβηγμένα αυτά που έγιναν σε βάρος του ΟΦΗ στα πλέι-όφ. Τώρα με τον ντόρο που έχει γίνει με την διαιτησία, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του ΟΦΗ:

«Μεγάλη μεταγραφή θεωρώ τον Βερόν. Απορώ γιατί δεν έπαιζε αυτός ο παίκτης. Τον παρακολουθούσα από την εποχή που έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Μεγάλη ποιότητα δίνει ακόμη ο Ρούσεφ, όπως και ο Τάντιτς. Έχει δέσει πίσω ο Γεωργίου. Ο Καμπάνταης είναι ένας καλός  φόρ, ενώ ο Παπουλής έχει δώσει και ταχύτητα. Υπάρχουν λύσεις πλέον στην ομάδα».

Για την  προσπάθεια του Μαχλά:

«Δεν είναι εύκολο να μπεις μπροστά σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται βοήθεια. Αυτός που προσπαθεί κάνει και λάθη. Αυτός που δεν προσπαθεί, απουσιάζει, για αυτό δεν κάνει και λάθη. Είναι κάτι που  έπρεπε να γίνει . Μακάρι να υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν μπορούσε ο ΟΦΗ να αφεθεί στην τύχη του. Αν δεν ήμασταν σε αυτές τις εποχές θα έλεγα ότι ο ΟΦΗ είναι μαγαζί γωνία. Με αυτήν την οικονομική κρίση πρέπει όμως να είμαστε πιο προσεκτικοί στις αναφορές μας».

Για το τι  είναι ο ΟΦΗ για τον Γιώργο Βλαστό:

«Ότι είναι του κάθε’ ενός το σπίτι. Για μένα είναι δύσκολο να είμαι στον ΟΦΗ φίλαθλος. Δεν βγάζω πίκρα. Ήταν επιλογή μου να φύγω. Ήθελα να τραβήξω το δρόμο μου. Δεν μετάνιωσα για αυτό. Μετάνιωσα για την επιλογή του τεχνικού διευθυντή. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω τότε από εκείνο το πόστο την ομάδα. Δεν μου πήγαινε. Η ομάδα σώθηκε τελευταία αγωνιστική με το Λεβαδειακό. Το παλέψαμε με το Μύρωνα το Σηφάκη, τα καταφέραμε, αλλά μετά αποφάσισα να φύγω».

Για το τι  έχει μείνει στο μυαλό του από τη χρυσή εποχή του ΟΦΗ:

«Το Κύπελλο σίγουρα. Και όταν παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Το γκολ που έβαλα στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας με την Χάιντουκ. Ήμουν 8 χρόνια αρχηγός στον ΟΦΗ από τα δέκα που έπαιξα σε αυτόν. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα. Η φουρνιά εκείνη του 85-90 ήταν η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών. Χαίρομαι που και σήμερα σε όλη την Ελλάδα μου λένε εκτός Κρήτης, περιστατικά από παιχνίδια εκείνης της εποχής. Δύσκολο να ξαναφτάσει η ομάδα σε αυτά τα στάνταρ. Ήταν μια σειρά από λόγοι. Καλοί παράγοντες, καλοί παίκτες, καλοί χαρακτήρες, σοβαροί προπονητές , συσπείρωση από τον κόσμο. Εμείς ήμασταν πιο κοντά με τον κόσμο τότε».

Για τα προπονητικά του σχέδια:

«Παρακολουθώ σχολές και σεμινάρια προπονητών. Ότι γίνεται και μπορώ να παρακολουθήσω το κάνω. Παρακολουθώ επίσης όλες τις κατηγορίες. Θέλω να έχω συνολική άποψη για το ποδόσφαιρο. Αν τύχει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον δεν θα είχα πρόβλημα να δουλέψω στην Κρήτη. Δεν είναι λίγη για μένα η Κρήτη. Ίσως λίγος είμαι εγώ για την Κρήτη. Τα τελευταία πέντε χρόνια λείπω από το Ηράκλειο. Συζητάω τα πάντα και είμαι έτοιμος για όλα. Κάτι υπάρχει, αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρο. Ίσως χρειαστεί να ξαναφύγω. Το πιο σωστό είναι να το κάνω το καλοκαίρι. Η Πελοπόννησος μου πάει. Έχω δουλέψει στην Θύελλα Πατρών στην Γ’ Εθνική, τον Παναιγιάλειο που επίσης ανεβήκαμε ως πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική και ο Πανηλειακός. Έπαιξα και ποδόσφαιρο στην Καλαμάτα. Με τραβάει η περιοχή από ότι φαίνεται. Ίσως υπάρξει και κάτι ενδιαφέρον όμως από την Κρήτη».

Για την εμπειρία της Καλλιθέας στην Β’ Εθνική:

«Είχε τον κορμό της Γ’ Εθνικής. Είναι η πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος. Είχαμε καλή παρουσία. Αλλά χάσαμε τέσσερα παιχνίδια στο 94’. Μας πήρε λίγο από κάτω. Είχαμε άτυχες στιγμές από την διαιτησία και από την τύχη. Αποφασίσαμε με τον κ. Σαλευρή να λύσουμε την συνεργασία μας. Ήταν μια όμορφη εμπειρία».

Για τον  Εργοτέλη:

«Από εκεί ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είναι μια σταθερή ομάδα. Νοικοκυρεμένη και σοβαρή. Μια καλή ομάδα της κατηγορίας. Δεν είναι εύκολο να κάνει το παραπάνω. Για να πάς στα πλέι-όφ πρέπει να έχεις σαν ομάδα το κάτι παραπάνω».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ:

«Μια από τα ίδια και φέτος. Με τις γνωστές δυο ομάδες να τρώγονται. Ευχάριστη έκπληξη είναι ο Βόλος, αν μιλάμε μόνο ποδοσφαιρικά και η Καβάλα. Δυσάρεστη έκπληξη είναι η Λάρισα. Δεν παρουσίασε τίποτα και σαν επίπεδο ποδοσφαίρου».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved