Football League: Εκδίκαση εν μέσω έντασης…

Football League: Εκδίκαση εν μέσω έντασης…

Αρκετή ένταση επικράτησε στην εκδίκαση των υποθέσεων των ομάδων που εμπλέκονται σε ύποπτους αγώνες, σύμφωνα με την UEFA, με τη διαδικασία να διαρκεί περισσότερο από 2,5 ώρες.

Τρεις αναμετρήσεις εδώ και 1,5 μήνα θεωρούνται ύποπτοι από την UEFA και εν τέλει ο αθλητικός δικαστής άκουσε τις απολογίες των εμπλεκόμενων ΠΑΕ την Τετάρτη (03/07), σε μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες και είχε αρκετές στιγμές έντασης. Οι αγώνες που είχαν μπει στο… μάτι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν αυτός του Ηρακλή Ψαχνών με την Αναγέννηση Επανομής, που θεωρείται ύποπτος και κατά πάσα πιθανότητα χειραγωγημένος, αυτός της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Πιερικό, που θεωρείται ύποπτος και πιθανόν χειραγωγημένος και αυτός της Αναγέννησης Γιαννιτσών με την ΑΕΛ Καλλονής, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά ύποπτος και χειραγωγημένος. Η χειραγώγηση, σύμφωνα με την UEFA, έγινε και στα τρία παιχνίδια για στοιχηματικούς λόγους.

«Άλλος παίκτης το πέναλτι…»

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε ήταν αυτή του αγώνα του Ηρακλή Ψαχνών με την Επανομή. Οι Ευβοιώτες είχαν επικρατήσει 4-3 και σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο φάκελο της UEFA, έγινε εσκεμμένη αλλαγή από τα Ψαχνά με τον ποδοσφαιριστή Ρούτση να μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να κάνει πέναλτι. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή Ψαχνών υποστήριξε πως το πέναλτι αυτό όχι μόνο έγινε εκτός περιοχής αλλά έγινε κι από άλλο ποδοσφαιριστή, συγκεκριμένα τον Βαγγέλη Ντελέκο, κάτι που καταρρίπτει όσα υποστηρίζει στην αναφορά της η UEFA. Ο κ. Γρηγορίου, υποστήριξε πως όσα αναφέρονται είναι ψευδή και μηνύσιμα.

Τη σκυτάλη πήρε η εκδίκαση του αγώνα της Αναγέννησης Γιαννιτσών με την ΑΕΛ Καλλονής, στον οποίο νίκησαν 3-0 οι φιλοξενούμενοι. Η ομάδα της Λέσβου είχε κληθεί ως απλός μάρτυρας και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Καρπετόπουλο. Από την έδρα του δικαστηρίου υπήρξε ερώτηση για το γιατί η Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι διαρκώς στο στόχαστρο της UEFA και επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι 17 εταιρείας στοιχηματισμού απέσυραν τον αγώνα αυτό από τα κουπόνια τους.

«Να δω νεκρά τα παιδιά μου!»

Η αντίδραση του προέδρου της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Λάκη Καραογλανίδη, ήταν άμεση και οργισμένη! «Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει ποτέ αγώνα. Δεν έχω δώσει δικαιώματα σε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν του είπε ο δικαστής ότι: «Η UEFA υποστηρίζει πως στήνετε αγώνες για να πληρώνετε τους ποδοσφαιριστές, επειδή έχετε οικονομικά προβλήματα».

Ο κ. Καραογλανίδης συμπλήρωσε ότι: «Θα στήσω αγώνα για να πληρώσω 300 ευρώ στους παίκτες; Εμείς είμαστε η πιο καθαρή ομάδα, κάναμε εκκαθάριση τον Ιανουάριο, αλλάξαμε όλο το ρόστερ και παίξαμε με πιτσιρίκια».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρπετόπουλος υποστήριξε ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έκαναν λάθος προσφέροντας σε απόδοση 1,60 τη νίκη της Καλλονής και συνεπώς θεωρείται λογική η πτώση της στο 1,17 όταν συγκέντρωσε μεγάλο ποντάρισμα στο «διπλό» των Λέσβιων. Όσο για τον παίκτη που βρέθηκε στο στόχαστρο της UEFA, τον Τάσο Χατζόγλου, μίλησε στο δικαστήριο για το πέναλτι που υπέπεσε. Όπως υποστήριξε ο άσος των Γιαννιτσών, το πέναλτι έγινε ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0 και μάλιστα υπογράμμισε πως δεν υπήρχε παράβαση και διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτό στον διαιτητή.

«Θα πόνταρα πάντα υπέρ της ομάδας μου»

Τελευταία εκδικάσθηκε η υπόθεση του αγώνα της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Πιερικό, με τον πρόεδρο της ομάδας της Κατερίνης, Κώστα Παπαδόπουλο, να επαναλαμβάνει τη δήλωση που είχε κάνει όταν ενημερώθηκε για τον φάκελο της UEFA. Την ίδια ώρα, ο κ. Καραογλανίδης συνέχισε να είναι… έξαλλος για την κλήση της ομάδας του και υποστήριξε: «Αν ποτέ μου έπαιζα στοίχημα, θα πόνταρα μόνο υπέρ της ομάδας μου. Στο παιχνίδι με τον Πιερικό ο ποδοσφαιριστής Λαζαρίδης υπέστη διπλό κάταγμα», με το δικαστή να επισημαίνει πως δεν χρειάζεται όλη η ομάδα για να στηθεί ένας αγώνας και τον πρόεδρο των Γιαννιτσών να γίνεται… έξω φρενών και να διαμαρτύρεται για το άδικο της κλήσης…

Πλέον αναμένονται οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή για όλες τις υποθέσεις, οι οποίες θα γίνουν γνωστές ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved