Κούγιας: «Σε τρεις μήνες επιστρέφω στα γήπεδα»

Κούγιας: «Σε τρεις μήνες επιστρέφω στα γήπεδα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, επισημαίνοντας πως σε τρεις μήνες  λήγει η ποινή του και δεν σκέφτεται να πουλήσει την Παναχαϊκή.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Γάμμα», ο νομικός σύμβουλος της Παναχαϊκής υπογράμμισε πως μετά το τέλος της σεζόν θα μιλήσει για τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα και το κλίμα τρομοκρατίας.

Ο Κούγιας μίλησε μεταξύ άλλων:

Για τα υπονοούμενα περί απειλών στους πρώην προπονητές για το πού θα εκτίσουν ποινές οι ποδοσφαιριστές: «Έχω γίνει αποδέκτης πληροφοριών. Μόλις προσλαμβάνουμε προπονητή γίνονται περίεργα πράγματα και δεν ξέρω αν είναι από την Πάτρα ή από τις ομάδες που θα έρθουν να παίξουν εδώ. Δυστυχώς είναι η μοίρα μας να καθορίσουμε ποιοι θα ανέβουν. Υπάρχει κλίμα κατατρομοκρατίας ακόμα και σε υπαλλήλους της ΠΑΕ. Θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς, πάντως, είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Δεν υπάρχει περίπτωση η Παναχαϊκή να κάνει καμία έκπτωση στα ματς με τις ομάδες που είναι στη ζώνη της ανόδου. Ο προπονητής αξιοποιεί ποιοι και πότε θα εκτίσουν. Η Παναχαϊκή έχει ρεκόρ κίτρινων καρτών. Σε κάθε ματς η Παναχαϊκή θα παίζει για τη νίκη».

Για τον Φυντάνη: «Έχει μεγάλη σημασία, γιατί οι ομάδες που θα έρθουν να παίξουν δεν είναι και οι πιο «καθαρές». Τζώρτζογλου για παράδειγμα, ή άλλες ομάδες των οποίων οι πρόεδροι μιλούσαν με επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει σημασία ποιος είναι γενικός αρχηγός και ποιος προπονητής, τι γίνεται στα αποδυτήρια. Εμείς ποτέ δεν θα δώσουμε δικαίωμα. Όταν ήμουν στον ΠΑΣ σε ματς χωρίς ενδιαφέρον στην Καστοριά καθορίσαμε το μέλλον ιστορικών ομάδων και υποβιβάστηκε το Αιγάλεω και άλλα δύο παραρτήματά του. Η Παναχαϊκή δεν μπορεί να είναι υποτονική ομάδα. Είναι πολεμικό όπλο. Και στην Πάτρα προσπαθούν να μας αποσυντονίσουν. Η Παναχαϊκή θα γίνει πάλι όπως ήταν από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011 και με ντεμαράζ πήρε το πρωτάθλημα».

Για τον διαιτητή Δημητρόπουλο: «Δεν κερδίσαμε κάτι. Διαλυθήκαμε και μας αφαιρέθηκαν βαθμοί, ενώ είχαμε ανοδική πορεία. Έφυγαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, γιατί είδαμε ότι δεν μας άφηναν να βγούμε. Έτσι, φτιάχνουμε μια υγιή ομάδα με νεαρά παιδιά που δεν θα την ακουμπά κανείς».

Για τις κλήσεις παραγόντων στον Εισαγγελέα: «Κανείς δεν γράφει ότι μόνο η Παναχαϊκή δεν έχει χρέη από τις ομάδες της περιφέρειας. Τον ΠΑΣ Γιάννινα τον άφησα «καθαρό» και μέσα σε τέσσερα χρόνια έκανε χρέη περισσότερα του 1,5 εκατ. ευρώ. Στον ΟΦΗ χρωστούν 7,5 εκατ. και άλλα τόσα σε ποδοσφαιριστές και προμηθευτές. Στη Λάρισα 19,5 εκατ. Όλοι, όμως λένε πούλα και φύγε. Κάποιοι μυαλοπώλες θέλουν να μπουν και να κάνουν διαχείριση. Δυστυχώς δεν θα τους κάνουμε το κέφι».

Για τον κίνδυνο νέων επεισοδίων: «Υπάρχει περίπτωση οπαδοί άλλων ομάδων να φορέσουν φανέλα της Παναχαϊκής και να προκαλέσουν. Ευτυχώς τώρα δεν κάνει κουμάντο ο Αγγελόπουλος και η Αστυνομία θα φροντίσει να αποφευχθούν. Να ξέρετε, πάντως, πως μόνο στο ματς με τον Ολυμπιακό ήρθαν οι οργανωμένοι».

Για την έφεση που άσκησε για την υπόθεση με την ΑΕΛ: «Αν η Παναχαϊκή δεν δικαιωθεί θα έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις. Εάν βγει καμία τρελή απόφαση που κάποιοι ονειρεύονται, θα αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για τον «πόλεμο» που υποστηρίζει ότι δέχεται: «Δεν γίνεται παραμονές αγώνων να παίρνουν συνεντεύξεις από τον Μπρέσκα και να δηλώνει ότι θα μας ρίξουν πέντε γκολ ή από τον Μακρή. Προσπαθούν να μας αποσυντονίσουν. Υπάρχουν και ιδιοκτήτες σταθμών μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα. Νομίζουν ότι η ιδιοκτησία θα πουλήσει. Η ποινή μου λήγει σε τρεις μήνες και θα επανέλθω. Μπορεί να μην θέλει ο Ολυμπιακός και αυτοί που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα γίνουμε Ολυμπιακός Βόλου. Που τη μία οι ιδιοκτήτες λένε ότι δεν έχουν σχέση με τον Μπέο και την άλλη ο Μπέος είναι στην εξέδρα και ουρλιάζει. Όλα θα πάρουν τη σειρά τους».

Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο: «Οι νόμοι στο ποδόσφαιρο τηρούνται ανάλογα με το ποιες ομάδες θέλει κάποιος να ευνοήσει. Μόνο αν λειτουργήσει η δικαιοσύνη και αντιμετωπιστεί σωστά το θέμα των στημένων αγώνων θα πάμε μπροστά».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Η Παναχαϊκή δεν πρόκειται να πουληθεί. Όσο υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα συνεχίσει να υπάρχει. Ποτέ δεν θα φύγω για να αφήσω σε κάποιους την ΠΑΕ χωρίς χρέη. Αν η κατάσταση γίνει αφόρητη, τότε θα μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και ο καθένας θα διεκδικήσει όσα του αναλογούν».

Για τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη: «Με εκείνον πρόεδρο και εμένα αντιπρόεδρο ο Ηρακλής έκανε την καλύτερη πορεία του και για δύο διαιτησίες δεν πήρε το πρωτάθλημα. Μόλις φύγαμε αφήσαμε μια ομάδα με 14 διεθνείς, με Κωνσταντίνου, Ταυλαρίδη, Κυριαζή. Πουλήσαμε 1 δις και την επόμενη πουλήθηκε ο Κωνσταντίνου 2 δις, ο Ταυλαρίδης 800 εκατ. στην Άρσεναλ και ο Κυριαζής στην Ιταλία. Έτσι, κατάντησε να πέσει λόγω χρεών, να γίνει ΑΕ Ποντίων και παρανόμως να ανέβει. Αιωνία η μνήμη του και κάποιοι να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να φτύνουν».

Πηγή: flnews.gr



Αποχωρεί από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
Αποχωρεί από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
«Τέλος» στην καριέρα του βάζει ο Στέφανος Αθανασιάδης
«Τέλος» στην καριέρα του βάζει ο Στέφανος Αθανασιάδης
Euroleague Final Four 2024: «Θέλω ελληνικό τελικό, ηγέτης ο Σλούκας» - Όσα δήλωσε ο Αταμάν
Euroleague Final Four 2024: «Θέλω ελληνικό τελικό, ηγέτης ο Σλούκας» - Όσα δήλωσε ο Αταμάν
Euroleague Final Four 2024: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα στον Ολυμπιακό
Euroleague Final Four 2024: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα στον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved