Βαζάκας στο Onsports: «Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι πρωταγωνιστής»

Βαζάκας στο Onsports: «Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι πρωταγωνιστής»

Ο προπονητής της ομάδας-έκπληξη στη Football League, αποκαλύπτεται στο Onsports και… προειδοποιεί ότι οι Ευβοιώτες έχουν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν ως το τέλος του πρωταθλήματος αφού ο στόχος πλέον έχει αλλάξει και έχουν πάψει να είναι ο… φτωχός συγγενής της κατηγορίας.

Ένας από τους πλέον έμπειρους προπονητές της Football League, ίσως κι ο παλιότερος στην κατηγορία, μίλησε στο Onsports για την νέα πρόκληση στην καριέρα του που ακούει στο όνομα Ηρακλής Ψαχνών. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιώργος Βαζάκας, ωστόσο, το… φλερτ με την ομάδα της Εύβοιας δεν είναι… φετινό. Η διοίκηση των «πράσινων» είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να τον φέρει στον πάγκο της ομάδας, όμως συγκυρίες και άλλοι λόγοι δεν επέτρεψαν τον «γάμο».

Αυτός έγινε φέτος, για την ακρίβεια το «ναι» του Γιώργου Βαζάκα στην πρόταση του Ηρακλή Ψαχνών ήρθε μια μέρα μετά την επέτειο του «ΟΧΙ» αφού η συμφωνία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2012, με τα αποτελέσματα της συνεργασίας να είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά. Ο Ηρακλής έφτασε τις 11 αγωνιστικές χωρίς ήττα, είναι μέσα στο «κόλπο» της ανόδου κι όπως λέει ο πολύπειρος τεχνικός ετοιμάζεται, με τη βοήθεια των μεταγραφών που έρχονται τον Ιανουάριο, να πρωταγωνιστήσει στη Football League.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο κ. Βαζάκας στο Onsports, τα εχέγγυα υπάρχουν. Τόσο η παρουσία της διοίκησης κι ο τρόπος που λειτουργούν ο Γιώργος Στούπας και οι συνεργάτες του, όσο και η βοήθεια των τοπικών φορέων και του κόσμου, όλης της Εύβοιας και όχι μόνο των Ψαχνών, δίνουν την ώθηση στον Ηρακλή να συνεχίσει το ταξίδι… στο όνειρο!

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιώργου Βαζάκα στο Onsports

Πώς προέκυψε η πρόταση του Ηρακλή Ψαχνών και πόσο εύκολο ήταν να την αποδεχτείτε;

«Η σχέση μου με τα Ψαχνά, δεν είναι τωρινή. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι με είχε πλησιάσει από πέρσι ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά είχα σοβαρούς λόγους, προσωπικούς, και δεν μπορούσα να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε. Πριν πάρει τον κ. Φοιρό ο Ηρακλής Ψαχνών, μου είχε καταθέσει πρόταση όμως είχα σοβαρούς προσωπικούς λόγους κι έπρεπε να μείνω στην Αθήνα. Το καλοκαίρι είχαμε πάλι μια επαφή, αλλά είχα δώσει το λόγο μου στον Ολυμπιακό Βόλου και δεν μπορούσα να τον αθετήσω. Τελικά, οι συνθήκες ωρίμασαν, έγινε ξανά πρόταση και εγώ ήθελα πολύ να δουλέψω σε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο όπως ο Ηρακλής».

Γνωρίζετε πολύ καλά την κατηγορία… Αυτό σημαίνει ότι είχατε άποψη για το ρόστερ και τη δυναμική της ομάδας πριν αναλάβετε…

«Τα παιδιά τα γνώριζα όλα, είμαι τόσα χρόνια στην κατηγορία και ήξερα τι θα βρω στα Ψαχνά. Πέρα κι από τη δυναμική της ομάδας, αυτό που με έκανε να πω αμέσως το «ναι» στην πρόταση ήταν ότι πρόκειται για μια ομάδα υγιής. Εγώ ερχόμενος στα Ψαχνά αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να περάσω ένα νέο στοιχείο στην ομάδα, ίσως το μοναδικό που έλειπε. Αλλάξαμε ουσιαστικά τον στόχο κι όλοι, από τους παίκτες και τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο, το δέχθηκαν με ενθουσιασμό. Είπαμε πως πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ο φτωχός συγγενής και πως πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν είπαμε ότι θα πάρουμε και το πρωτάθλημα, αλλά αλλάξαμε εντελώς τη συμπεριφορά και τη διάθεσή μας σε όλα τα παιχνίδια».

Μιλήσατε για υγιή ομάδα… Συνεπώς είστε ικανοποιημένος από τη διοίκηση και τις συνθήκες;

Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει την ευτυχία να διοικείται από μια οικογένεια. Όλοι οι διοικούντες είναι πραγματικά μια περά και κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Όμως, πρέπει να σας πω εδώ πως η ομάδα έχει κι ένα άλλο μεγάλο προσόν. Είναι ο Δήμαρχος της περιοχής που είναι δίπλα στην ομάδα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα αυτό που γίνεται στα Ψαχνά είναι… οργασμός! Γίνονται απίστευτα έργα που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας απίστευτα. Δίπλα στο γήπεδο, στην αλάνα που χρησιμοποιούνταν για πάρκινγκ, δημιουργείται ποδοσφαιρικό βοηθητικό γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Έχουν γκρεμιστεί τα αποδυτήρια και χτίζονται νέα, σύγχρονα, ενώ κάτω από την κερκίδα που υπάρχει γίνεται κλειστό γυμναστήριο για να μπορούμε να κάνουμε κι εκεί προπόνηση. Αλλάζει όλη η όψη του γηπέδου και γίνονται φανταστικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ».

Κάνατε λόγο για αλλαγή στόχων… Αυτή θα έρθει και μέσα από τις μεταγραφές τον Ιανουάριο;

«Σίγουρα θα γίνουν κινήσεις και θα ενισχύσουμε την ομάδα. Έχουμε ήδη πάρει τον Λαμπρόπουλο, περιμένουμε δυο πολύ καλούς παίκτες που θα έρθουν από την Ισπανία. Πρόκειται για έναν εξτρέμ που αγωνίζεται και στις δυο πτέρυγες κι έναν κεντρικό χαφ. Θα δούμε αν καταφέρουμε να πάρουμε κι έναν επιθετικό, ίσως κι έναν χαφ ακόμα. Αλλά σίγουρα θα γίνουν αυτές οι κινήσεις που σας είπα, για να αποκτήσει βάθος και το ρόστερ μας».

Τα Ψαχνά δεν είναι μια τεράστια πόλη, όμως, ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα… Πιστεύετε ότι μπορεί ο Ηρακλής να γίνει η ομάδα που θα εκφράζει όλη την Εύβοια;

«Το έχω δηλώσει πολλές φορές και το πιστεύω. Η ομάδα των Ψαχνών είναι η ομάδα της Εύβοιας. Πρέπει να τη στηρίξει όλη η Εύβοια. Αν ο Ηρακλής καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε ο Πλατανιάς για παράδειγμα, τότε θα εκπροσωπεί όλο το νομό. Πρέπει ο κόσμος να την αγκαλιάσει και είμαι πολύ χαρούμενος που στα τελευταία παιχνίδια είδαμε κόσμο από όλη την Εύβοια να έρχεται στο γήπεδο και να μας στηρίζει. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Εύβοια επάξια και νομίζω ότι αξίζουμε να μας αγκαλιάσει όλος ο κόσμος του νομού».

Είστε ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές της κατηγορίας… Πέρα από τη δική σας ομάδα, ποια θεωρείται ομάδα έκπληξη και ποια σας έχει απογοητεύσει στη φετινή Football League;

«Για μένα, η ομάδα που πάει πολύ καλύτερα από ότι περίμενα είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Τέτοια πορέια δεν την περίμενα. Πάρα πολύ καλή παρουσία έχει κι ο Εθνικός Γαζώρου. Τον είδα και κόντρα στην Ξάνθη στο Κύπελλο, με το ζόρι να τον αποκλείσει, στο Κύπελλο. Δείχνει ότι δίκαια κάνει αυτή τη σοβαρή πορεία. Τώρα, αντίθετα, δεν περίμενα έτσι την Καλλονή. Για μένα είναι αρνητική έκπληξη. Είναι μια ομάδα σοβαρή, χωρίς οικονομικά προβλήματα και με πλήρες ρόστερ, την οποία περίμενα πρωταγωνίστρια. Επίσης, δεν περίμενα να είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία η Καλλιθέα».

Μιλήσατε αρκετές φορές για τις υγιείς ομάδες… Τα προβλήματα στις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας είναι μεγάλα, πως πιστεύετε ότι θα καταλήξει τελικά όλη αυτή η κατάσταση;

«Για μένα, είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υπάρχουν ομάδες που θα φύγουν από το χώρο κάποια στιγμή. Δεν θα αντέξουν τα βάρη και τις δυσκολίες και πάψουν να υφίστανται. Δυστυχώς, αυτές μπορεί να είναι και κάποιες ιστορικές ομάδες που πλέον δεν έχουν χρηματοδότες κι ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη στις δυσκολίες. Το θετικό είναι πως θα ξεπεταχτούν νέες δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν ομάδες καινούριες, που επενδύουν σωστά τα όποια χρήματα διαθέτουν και συντηρούνται χωρίς προβλήματα. Εμείς, το Γάζωρο, είμαστε τέτοια παραδείγματα. Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι όσοι αντέξουν τα προβλήματα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μείνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Η αναδιάρθρωση στις κατηγορίες θα βοηθήσει σε αυτό το ξεκαθάρισμα;

«Η αναδιάρθρωση, όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Μώραλης, ήταν επιβεβλημένη κι από την κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Για τη Football League ήταν θετικό καθώς επέστρεψαν αυτές οι ομάδες συν μια πιο ιστορική ακόμα ομάδα, τον Ηρακλή. Για τη Super League για εμένα, δεν είναι θετική εξέλιξη. Δεν μπορεί το πρωτάθλημα να ‘σηκώσει’ 18 ομάδες. Δεν μπορεί να αντέξει αυτές που έχει τώρα… Βλέπουμε ότι γίνεται ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Είναι ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι. Στη δική μας κατηγορία, τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι διαφορές μικρές. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες, σε όλα τα επίπεδα, και με μια νίκη μπορείς να βγεις από την επικίνδυνη ζώνη για παράδειγμα ή να μπεις στην τετράδα».

Κλείνοντας, να επιστρέψουμε στα του Ηρακλή Ψαχνών, την πιστεύετε την άνοδο;

«Πιστεύω πολύ στον Ηρακλή Ψαχνών, αλίμονο αν δεν πίστευα στην ομάδα μου. Θεωρώ ότι με τις ανάλογες κινήσεις που θα κάνουμε, θα καλύψουμε το μειονέκτημά μας που ήταν ότι δεν είχαμε βάθος στο ρόστερ μας, και θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα τον πετύχουμε».



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved