LIVE Συνέντευξη Τύπου Μαχλά

LIVE Συνέντευξη Τύπου Μαχλά

Παρακολουθείστε από το Onsports όσα λέει αυτή την ώρα ο Νίκος Μαχλάς αναφορικά με το μέλλον του ΟΦΗ.

Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ μιλάει στην αίθουσα Τύπου του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ και κυρίως αυτό της αδειοδότησης.

«Γίνεται αυτή η συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε τους φιλάθλους και τους μετόχους που ανήκουν στην οικογένεια αυτή. Θα τους ενημερώσουμε για τα θέματα της ομάδας και για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε ώστε η ομάδα με τους τρόπους που έχω επιλέξει προσωπικά να φύγει από το αδιέξοδο που διαρκεί καιρό».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας για την υπομονή που έχουν δείξει μέχρι τώρα. Από καρδιάς τους ευχαριστώ. Και τους προπονητές και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ και τον κόσμο για τη βοήθεια που δίνει και είναι η μεγάλη μας δύναμη. Και όλους όσους βοηθούν την ομάδα στα δύσκολα».

«Να μπούμε στην ουσία του θέματος που έχει να κάνει με την αδειοδότηση και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το θέμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και έχει να κάνει φυσικά με χρήματα. Ο σκοπός ο δικός μου και ο θεσμικός μου ρόλος ήταν να βρω τρόπους όσο μπορώ, γιατί δίνουμε αγώνα καθημερινό να αντέξουμε τις δυσκολίες που έχει ο σύλλογος στα οικονομικά».

«Στόχος είναι να βρει η ομάδα χρήματα από έναν ή πολλούς μετόχους, να εγγυηθούν ένα δάνειο που το έχουμε βάλει στόχο από την στιγμή που πήραμε τα χαρτιά για την αδειοδότηση. Ένα δάνειο που το κυνηγάω εδώ και πολύ καιρό, μιλάω με πολλούς ανθρώπους. Τα μηνύματα είναι καλά. Δεν είναι τελεσίδικο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα και θα κοιτάξω τις επόμενες μέρες, πριν από την ημερομηνία που πρέπει να καταθέσουμε το φάκελο για την αδειοδότηση».

«Είμαι αισιόδοξος και θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε κανένας επενδυτής δεν υπήρξε. Είπα ότι η ομάδα δεν έχει από την αρχή κάτι να κρύψει. Ότι λένε και ότι ακούτε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν με έχει πλησιάσει κανένας και δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ο σύλλογος έχει βαριά ιστορία, βαριά κληρονομιά. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του μας έχουν χαρίσει ένα αθλητικό κέντρο και ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Η ομάδα μας κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από ηθικής πλευράς».

«Δε μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να γίνει ιδιοκτήτης. Η ομάδα σκέφτεται διαφορετικά από άλλες ομάδες. Δε θα γίνουμε ασανσέρ για κανενός τη χάρη. Περνάμε δύσκολες στιγμές και στιγμές απόγνωσης, αλλά εγώ που έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα, δε θα αφήσω κανένα που δε θα πληροί τις προδιαγραφές να πάρει τις τύχες της ομάδας. Θα το κάνω μόνο αν το αποφασίσουν οι μέτοχοι και ο κόσμος της ομάδας. Δε θα πάρω απόφαση μόνος μου ή το ΔΣ να παρθεί η ομάδα από κάποιους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές».

«Ο πιο εφικτός στόχος που βλέπω εγώ και κινούμαι σε αυτό το σκοπό, είναι ένα δάνεια από 1 ως 3 εκατ. ευρώ και οι επαφές που έχουμε κάνει θα δείξουν αν τελικά θα υλοποιηθεί. Θέλω να τονίσω ότι αν αυτό δεν έχει γίνει σε δύο εβδομάδες το πολύ θα βγω ξανά και θα πω ακριβώς πως προχωράει το θέμα. Αν μέχρι τότε έχει δείξει το ενδιαφέρον κάποιος, γιατί η λέξη επενδυτής δε μου αρέσει αφού από τη στιγμή που επενδύεις πρέπει να βγάλεις λεφτά και το ποδόσφαιρο είναι αγάπη και μεράκι. Πρέπει κάποιος να το έχει μέσα του. Ή να είναι πολύ πλούσιος και να είναι από την Κρήτη και να θέλει να βοηθήσει την ομάδα που μας έχει δώσει μεγάλες χαρές».

«Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι στο θέμα της αδειοδότησης, με εγγυήσεις ανθρώπων που μπορούν να μπουν μπροστά για το δάνειο και να βγούμε από το αδιέξοδο».

«Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, να δώσω συγχαρητήρια γιατί πια είμαστε σε τροχιά ανόδου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια με όλες τις δυσκολίες που είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Τώρα πια είμαστε σε θέσεις που οδηγούν κοντά στη Super League. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε αυτή την ομάδα, να υπάρχει αγάπη, να μην υπάρχει αρνητικότητα και να δούμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία. Να δούμε ξανά τις μεγάλες ομάδες εδώ, να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που όλοι ξέρετε ότι υπήρχε εδώ».

«Όπως είπα πριν εναλλακτική λύση είναι η βοήθεια των πολλών. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να εγγυηθούν το δάνειο. Χωρίς να καταβάλουν χρήματα αλλά με κάποιο τρόπο μπορούν να εγγυηθούν κάποιοι άνθρωποι, ο ένας θα είμαι κι εγώ, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δίνω έμφαση στο διάστημα που είπα των δύο εβδομάδων για να μη φτάσουμε στις 31 Μαρτίου και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Γιατί αν κάτι δεν πάει καλά με αυτές τις κινήσεις να έχουμε χρόνο να προλάβουμε καταστάσεις. Εδώ και καιρό ψάχνουμε οικονομικούς πόρους και από τα κουπόνια που αγοράζουν οι απλοί φίλαθλοι είναι τεράστια βοήθεια αλλά δε φτάνουν για να μαζευτεί μίνιμουμ το 1 εκατ. ευρώ».

«Το δάνειο θα είναι προσωπικό. Θα αφορά τον ΟΦΗ όμως θα είναι ένα προσωπικό δάνειο με τις εγγυήσεις που θα πρέπει να δώσει κάποιος. Όλο αυτό το διάστημα που δε μιλούσαμε για αυτό το θέμα και υπήρχε φημολογία, επέλεξα να μη μιλήσω για να κάνω τις επαφές μου με κάποιους ανθρώπους και η μόνη λύση είναι αυτή. Σαν ΠΑΕ αν προσπαθήσουμε να πάρουμε δάνειο πρέπει να υποθηκεύσουμε το γήπεδο. Και το γήπεδο του ΟΦΗ δεν μπαίνει υποθήκη σε καμία τράπεζα. Δεν είπα ότι θα πάρω μόνος μου το δάνειο. Όταν βρεθούν και οι υπόλοιποι άνθρωποι που σας ανέφερα, θα είμαι κι εγώ ένας εγγυητής».

«Εκτός αν έρθει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα, την θέληση και την προσωπικότητα για να πάρει την ομάδα. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω το «Άγιο Φως». Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πως θα τα λύσουμε. Αν τα καταφέρουμε με αυτή την κίνηση, θα πάρουν χρήματα και οι ποδοσφαιριστές που ως τώρα τα έχουν δουλέψει, θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε κάποιους στους οποίους χρωστάει από προηγούμενα χρόνια η ομάδα».

«Κάποιος μπορεί να μην θέλει να γίνει ιδιοκτήτης ή να έχει μετοχές της ομάδας. Δε γίνονται πάντα όλα με όφελος. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, μπορεί να μη θέλουν να φαίνονται ή να θέλουν να φαίνονται. Σημασία έχει η ουσία, σημασία έχει να βρεθούν τα χρήματα και να μην μεμψιμοιρούμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος. Αν έρθει κάποιος στην επιφάνεια και πάρει την ομάδα, τότε να τον κρίνουμε. Όχι να κρίνουμε όποιον έχει τη διάθεση να βοηθήσει με κάθε τρόπο».

«Δε μπορώ να πω αν θέλουν ή δε θέλουν να φαίνονται. Υπάρχουν οι συζητήσεις για αυτό το θέμα που σας είπα με την εγγύηση. Ευτυχώς στο ΔΣ είμαστε πολύ αγαπημένοι και έχουμε κοινή γραμμή, αυτό είναι κάτι πολύ καλό».

«Είμαστε σε ένα σημείο κομβικό, η ομάδα έχει προβλήματα οικονομικά. Πέρσι οι μετοχές παρά το κάλεσμα που κάναμε δεν πουλήθηκαν. Ο κόσμος και η κοινωνία περνάνε δύσκολες στιγμές. Μόνο οι πολύ ευκατάστατοι μπορεί να βοηθήσουν σε μια τέτοια κατάσταση. Κι αυτούς, πρέπει να τους βρεις, να τους μιλήσεις, να συζητήσεις και αν είσαι τυχερός να κερδίσεις κάτι από αυτή την επαφή».

«Εγώ δε μίλησα για αριθμό ατόμων. Είπα είτε ένα είτε πολλά πρόσωπα μπορεί να είναι. Μη βγάζετε συμπεράσματα. Εγώ δεν έχω καμία ομάδα από πίσω μου. Έχω κάνει συζητήσεις, ήταν επιλογή μου γιατί είδα ότι είναι ο πιο εφικτός τρόπος και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταλήξουμε θετικά. Δε μετράει για μένα αν είναι ένας ή πολλοί, μετράει η ουσία που είναι να βρεθούν τα χρήματα».

«Σημασία έχει να μαζευτούν από 1 ως 3 εκατ. ευρώ που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας και εκεί πρέπει να δώσουμε την μεγαλύτερη σημασία».

«Αυτό εξαρτάται από την πορεία των συζητήσεων και η καλή θέληση που θα έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Το δάνειο θα έρθει από μια τράπεζα. Δεν έχει σημασία το ποια θα είναι αυτή. Είτε λέγεσαι Χ ή Ω από την τράπεζα θα πάρεις το δάνειο».

«Δεν υπάρχει μυστικοπάθεια, απλά δε μπορώ να πω ονόματα. Δε μου το ζήτησε κανείς τους, κάνω μεγάλες προσπάθειες για αυτό το θέμα και δε θέλω να πω κάτι γιατί δεν υπάρχει ουσία σε αυτή την ερώτηση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με κουτσομπολιό. Δε θέλω γιατί το έχω ξαναδεί το έργο».

«Ένας από αυτούς είναι από την Κρήτη. Προφανώς για να θες να κάνεις μια κίνηση τέτοια κάτι πρέπει να σε αγγίζει, κάτι να σε δένει. Τώρα να είναι κάποιος από την Θράκη και να αγαπάει τόσο πολύ την Κρήτη, για μας καλό θα είναι».

«Πιστεύω ότι έγινα κατανοητός. Θα ήθελα απλά όλοι να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα και όλοι μας να είμαστε δίπλα της. Και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι να δίνουμε θετικά πράγματα στην ομάδα για να υπάρξει μέλλον. Δε θέλουμε πρόσκαιρη την ομάδα, θέλουμε διάρκεια να πάμε στα βήματα που είχαμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να είναι σε καμία προσαρτημένη. Έχει μάθει να βαδίζει με ένα τρόπο όλα τα χρόνια και καθοδηγητής είναι ο κόσμος».

«Η αισιοδοξία έχει να κάνει με την ελπίδα. Όταν υπάρχει ελπίδα αισιοδοξείς. Έχω μάθει να έχω θετική σκέψη, ότι κάνω το κάνω από αγάπη κι όταν κάνεις κάτι από αγάπη θα έρθουν και τα θετικά. Τα αποτελέσματα αλλά και τα οικονομικά δε σου χαρίζονται εύκολα, σίγουρα. Απλά αν έχεις θετική σκέψη και βλέπεις τα πράγματα θετικά, όλα μπορείς να τα αλλάξεις».

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε κάτι άλλο. Περιμένατε κάτι; Αν δε βρισκόμασταν εδώ τι θα γινόταν η ομάδα; Εγώ τι όφελος έχω που είμαι εδώ; Δε μου ανήκει η ομάδα. Είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που δε θα το έκανε κανένας άλλος. Υπάρχουν αξίες και άνθρωποι που πιστεύουν στο πολιτισμό, τον αθλητισμό την αγάπη του κόσμου. Δε μου αρέσει να λέω πράγματα, δεν είναι για την προβολή τη δική μου, είναι για τη σωτηρία της ομάδας. Με ενδιαφέρει να βρεθεί λύση, να ανασάνω κι εγώ και να χαρώ περισσότερο από όλους. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρεθεί λύση για τον ΟΦΗ».

«Έχουμε ένα αθλητικό κέντρο που λίγα υπάρχουν στην Ελλάδα, υπάρχουν ακαδημίες, έχουμε δικό μας γήπεδο και 35 χρόνια χαράς, ιστορίας και περηφάνιας. Είμαστε η πρώτη επαρχιακή ομάδα. Δε πρέπει να ξεχνάμε, όσοι βοήθησαν αυτή την ομάδα όλα τα χρόνια, δεν πρέπει να τους ξεχνάμε».

«Δεν είπα ότι ο ΟΦΗ δεν ψάχνει για αγοραστή. Όμως μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες. Πρέπει να βρεθούν χρήματα, υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα και εγώ θα κοιτάξω τον επενδυτή; Αν έρθει κάποιος αύριο ή τον άλλο μήνα, καλώς να έρθει. Όμως εγώ πρέπει να κοιτάξω τα θέματα της ομάδας δε μπορώ να περιμένω και να κάνω το σταυρό μου να έρθει ένας και να πάρει την ομάδα».

«Χρειάζεται ιδιοκτήτης, αλλά δε μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας τον οποιονδήποτε. Αυτή η ομάδα και ο κόσμος της είναι διαφορετικοί. Αυτό είναι δική μου γνώμη. Αν οι πολλοί συμφωνήσουν, εγώ δε θα πω όχι. Αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου. Θα γίνει ΔΣ και θα παρθεί η απόφαση. Δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε θέλω να γίνω. Από αγάπη κάνω ότι κάνω και δεν αποφασίζω και διατάζω»

«Η λέξη επενδυτής στο λεξιλόγιό μου δεν υπάρχει. Σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία και άλλες υπάρχει, όχι στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι θα κερδίσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαίρομαι γιατί η ομάδα μας είναι εκτός των νοσηρών πραγμάτων που υπάρχουν στο χώρο και είμαι περήφανος που η ομάδα δεν είναι ανακατεμένη σε αυτά. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δημοσιοποιεί τα στοιχεία της, δεν υπάρχει άλλη. Το κάνουμε για να βρούμε λύση, όχι από αδυναμία».

«Εγγυητές θα είναι αλλά αν υπάρχει και κάποιος από αυτούς που θέλει να γίνει ιδιοκτήτης και θα αναλάβει την ομάδα, θα είναι το καλύτερο. Αν δε γίνει αυτό θα πάρουμε το δάνειο και θα είμαστε σε θέση να το πληρώνουμε σαν ΠΑΕ ΟΦΗ σε ορίζοντα δεκαετίας».

«Να σταθώ σε ένα περιστατικό που έγινε και είναι κρίμα. Αναφέρομαι στον Γιώργο το Μανούσο που μέχρι πρότινος είχα να πω τα καλύτερα. Με στεναχώρησε όμως η στάση του σε αυτό το θέμα. Η σχέση μου με τους παίκτες είναι πρώτα φιλική, ξέρετε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζα κι εγώ ποδόσφαιρο. Είχα πει ότι όποιος δε θέλει μπορεί να φύγει. Ο Γιώργος βιάστηκε και δε μίλησε σε κανένα. Όλοι θα πάρουν τα λεφτά τους και ο Γιώργος, όμως ο τρόπος που το έκανε είναι λυπηρός για μένα. Είναι κρίμα. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής που επιθυμεί να μην παίξει. Είμαι της άποψης ότι η ηθική είναι πάνω από όλους και όλα. Όταν σου ζητάει κάτι κάποιος είναι σημαντικό. Για αυτό μίλησα στον πρόλογο για τα παιδιά και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».



Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
Πόσο συχνές είναι οι μεγάλες νίκες στα καζίνο;
Πόσο συχνές είναι οι μεγάλες νίκες στα καζίνο;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved