«Σούζα» και… ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 τον Απόλλωνα με ήρωα τον Σέρεμετ

«Σούζα» και… ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 τον Απόλλωνα με ήρωα τον Σέρεμετ

Σε ένα ματς… ακατάλληλο για καρδιακούς, η Λάρισα ανέτρεψε το σκορ κόντρα στον Απόλλωνα και νίκησε με τον τερματοφύλακά της να αποκρούει πέναλτι στο 95’ της αναμέτρησης και να της δίνει το τρίποντο!

Τρομερές συγκινήσεις στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής για τη Football League, με την ΑΕΛ να είναι η μεγάλη κερδισμένη του ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ και καταφέρνοντας – ελέω Σέρεμετ – να πάρει τρεις βαθμούς καθώς ο έμπειρος πορτιέρο απέκρουσε πέναλτι στο φινάλε του ματς και διατήρησε το αποτέλεσμα υπέρ των «βυσσινί».

Άλμα στη βαθμολογία για την ψυχωμένη Λάρισα, η οποία έφτασε στους 18 βαθμούς, με τον Απόλλωνα να έχει 24 και να παραμένει πρώτος, με τους διώκτες του όμως να αγωνίζονται την Κυριακή (09/12) και να έχουν την ευκαιρία να τον προσπεράσουν και να τον «γκρεμίσουν» από την κορυφή…

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μετά από τρεις σερί ήττες και οκτώ αναμετρήσεις στις οποίες δεν είχε φύγει ηττημένη από το γήπεδο, «λύγισε» στον κάμπο. Παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων προηγήθηκε κι έδειχνε ικανός για ένα ακόμα διπλό «ανόδου», η Λάρισα είχε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το σκορ, πήρε σημαντική νίκη κι επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών μετά από δυο συνεχόμενες ήττες.

Η Λάρισα ήθελε από το ξεκίνημα να δείξει πως είναι το «αφεντικό» στο AEL FC Arena, όμως παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή και τις φάσεις με τους Ζεκίνια και Νεμπεγλέρα, δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να βάλει δύσκολα στους πρωτοπόρους. Αντίθετα, η ομάδα του Βοσνιάδη κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα την κατάσταση και όχι μόνο αυτό. Στο 26’ της αναμέτρησης ο Απόλλων πήρε προβάδισμα, χάρη στην κεφαλιά του Δεληζήση και πήγε με αυτό στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού στη Λάρισα, οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι για την ανατροπή και την κατάφεραν. Η πίεση των παικτών του Ζιώγα καρποφόρησε στο 57’ με την κεφαλιά του Ζεκίνια να φέρνει το ματς στα ίσα, ενώ συνεχίστηκε παρά την ένταση που επικράτησε στα αμέσως επόμενα λεπτά και είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του τεχνικού της ΑΕΛ από τον πάγκο, με τον Ζιώγα να παίρνει το δρόμο που είχε πάρει από το 40’ ο γενικός αρχηγός των «βυσσινί», Μίμης Τσακμακίδης λόγω διαμαρτυριών.

Από το σημείο της ισοφάρισης κι έπειτα, η Λάρισα θέλησε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Ο Απόλλων με τη σειρά του βρήκε χώρους και πήγε να κάνει… τη ζημιά, με τον Σέρεμετ όμως να λέει «όχι» στο σουτ του Διαμάντη στο 60’ και τον Τσιμπάμπα να βάζει σε ρόλο οδηγού την ομάδα του στο 68’ σημειώνοντας το 2-1 με δυνατό σουτ. Το παιχνίδι φαινόταν να έχει κριθεί, αφού στα επόμενα λεπτά δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις, ενώ στο τέλος ήρθαν… μαζεμένες όλες οι συγκινήσεις.

Ήταν το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι με τον Παπαγεωργίου της Λάρισας να αποβάλλεται! Με τις διαμαρτυρίες και την ένταση που επικράτησε, η εκτέλεση έγινε δυο λεπτά αργότερα, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ του Απόλλωνα, Δεληζήση, να γίνεται μοιραίος για την ομάδα και τον Σέρεμετ να αναδεικνύεται σε ήρωα αφού απέκρουσε το πέναλτι και με τη βοήθεια του δοκαριού, οι «βυσσινί» πήραν το τρίποντο…

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46' Ζουρούδης), Πόνσε (76' Καρανίκας), Χασομέρης, Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (90+1' Γιώτας).

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Διαμαντίδης, Κατσίκης (75' Κύργιας), Καμαρά (86' Λεοντίου), Καραμαλίκης, Διαμάντης, Μανιάς.



Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved