«Άλωσε» το Πανθεσσαλικό η Παναχαϊκή, 1-0 τον Ολυμπιακό

«Άλωσε» το Πανθεσσαλικό η Παναχαϊκή, 1-0 τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο «διπλό» για την Παναχαϊκή στον Βόλο, καθώς επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού, στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Football League.

Οι Αχαιοί πήραν σημαντική βαθμολογική… ανάσα, με «χρυσό» σκόρερ τον Ουρτάδο στο 63’ στην πρώτη νίκη με τον Γιώργο Κούτση στον πάγκο και έφτασαν τους 14 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα...

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Ανδρούτσου, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν «κλείσει» καλά τους χώρους και ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την Παναχαϊκή στο 11’ με τον Άντονι να κάνει το σουτ, αλλά ο Γκίτκος μπλόκαρε, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν… με την κεφαλιά του Παλαιολόγου, έπειτα από φάουλ του Μπολάτι, αλλά ο Ανδρούτσος δεν είχε δυσκολία να μπλοκάρει.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με τον Πινδώνη, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Αχαιοί έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ με τον Ουρτάδο, αλλά το σουτ που έφυγε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ντίνας βρήκε τον Κοιλιάρα στα αριστερά της περιοχής των γηπεδούχων, αυτός καθυστέρησε, έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Παλαιολόγος έδιωξε. Στο 40’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γιενγκά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανδρούτσο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με ευκαιρία για τους Βολιώτες, όταν ο Μπολάτι εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Παλαιολόγο που σούταρε, ο Άντονι έβαλε την κόντρα, ενώ στο νέο σουτ του Παλαιολόγου και πάλι ο άσος της Παναχαϊκής απέκρουσε.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του για να πετύχει ένα τέρμα που θα του έδινε τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ωστόσο, στο 63’ ήρθε το «χτύπημα» για τους Αχαιούς. Ο Φουνκ έκανε ωραία ενέργεια, βρήκε τον Κοιλιάρα στα αριστερά, ο τελευταίος σέντραρε και ο Ουρτάδο μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και πίεσαν ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση, ωστόσο στο 72’ ο Γιενγκά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανδρούτσο στο τετ-α-τετ, ενώ στο 77’ ο ίδιος παίκτης καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον πορτιέρο της Παναχαϊκής να βγει και να μπλοκάρει. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι μία… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ανδρούτσος «έβγαλε» την προβολή του Παππά και στην συνέχεια απέκρουσε το σουτ του Γαλάνη.

Στο 84’ ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, όταν ο Κατσιαρός έκανε τη σέντρα, ο Γκότοβος πήρε την κεφαλιά προ του Ανδρούτσοτυ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Το… σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ανιέτε έκανε εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 95’ ο Ανιέτε και πάλι απείλησε, αλλά ο Ανδρούτσος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πινδώνης, Στογιάνοφ (57’ Ανιέτε), Μπολάτι, Γενγκά (83’ Γκότοβος), Γαλάνης, Κόλεφ (46' Παππάς).

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Αντονι, Βοσκόπουλος, Κοκκίνης, Βουνκ, Ντίνας (85’ Λίτσης), Ουρτάδο (92’ Κωνσταντινίδης), Γκούρτσας.




Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved