Με οδηγό τον Βερόν

Με οδηγό τον Βερόν

Ο Ματίας Βερόν σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη με 1-0 επί του Θρασύβουλου στο Ηράκλειο.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν πολύτιμο τρίποντο για την 25η αγωνιστική της Football League επιστρέφοντας μετά από δυο αγωνιστικές στις επιτυχίες. Αρκετά καλή ήταν η απόδοση της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου για περίπου μια ώρα αγώνα, με τον Αργεντινό να λύνει και πάλι το «γόρδιο δεσμό» και τους Αγρίτη, Καμπάνταη να σπαταλούν σωρεία ευκαιριών με κυριότερη το δοκάρι του δεύτερου στο 32’, την ώρα που οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ και ο ΟΦΗ διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι τα οποία δεν του δόθηκαν.

Ένας ΟΦΗ… από τα παλιά ήταν αυτός που εμφανίστηκε με το ξεκίνημα του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στο Θρασύβουλο. Οι Κρητικοί είχαν από τα πρώτα λεπτά την υπεροχή και σε κανένα σημείο δεν φάνηκαν οι απουσίες των τιμωρημένων Πίτσου, Καλάιτζιτς και Γιακούμπου όσο και αυτή του Γαλανόπουλου που στην προθέρμανση αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αναγκαστικά έδωσε τη θέση του στην ενδεκάδα στον Έρολ Μπουλούτ.

Αγρίτης και Τάντιτς ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου που περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ομάδα του Άκη Μάντζιου, δημιουργώντας σημαντικές στιγμές από το δεκάλεπτο και έπειτα, με τον Ανέστη Αγρίτη να είναι πρωταγωνιστής στις περισσότερες φάσεις και τον Λεωνίδα Καμπάνταη να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 32’ όταν με γυριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Σιδεράκη.

Τελικά, η υπεροχή των «μελανόλευκων» καρποφόρησε στο 37’ όταν ο Ματίας Βερόν δοκίμασε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Σιδεράκη ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ, δικαιολογημένα με βάση την εικόνα του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τέρματά τους όμως ο Σιδεράκης στο 49’ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Καμπάνταη και στη συνέχεια ο Θρασύβουλος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς όταν στο 52’ ο Νικλητσιώτης έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Βεζυρίδη που απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ζαχαρόπουλος σκόραρε αλλά το γκολ του δε μέτρησε από τη στιγμή που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Αφού έγιναν οι δύο πρώτες καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός στο Ηράκλειο άρχισε να πέφτει με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και τον ΟΦΗ να έχει πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι δύο προπονητές θέλησαν να αλλάξουν κάπως την εικόνα του ματς με τον Αναστόπουλου να χρησιμοποιεί τους Παπουλή και Ζορμπά και τον Μάντζιο να αποσύρει έναν αμυντικό μέσο και να περνά τον πιο επιθετικό Μπακασέτα, κάτι που ωστόσο δεν έφερε μεγάλες διαφορές στο παιχνίδι.

Οι «μελανόλευκοι» είχαν διαρκώς την υπεροχή, δεν έδειχναν να απειλούνται και αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Καμπάνταη στο 62’, στο 70’ έφτασαν στο δεύτερο γκολ με τον ίδιο παίκτη που όμως επίσης δεν μέτρησε αφού ο επιθετικός των Κρητικών υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να αρκούνται στο 1-0 και ο Θρασύβουλος προσπαθούσε σταδιακά στα τελευταία λεπτά να κυνηγήσει την ισοφάριση, με τον Μάντζιο να ρισκάρει περισσότερο χρησιμοποιώντας τον Σκούρτη αντί του Φρίμπονγκ χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του έδειξε να θέλει και δεύτερο τέρμα για να «σφραγίσει» τη νίκη ανέβασε και πάλι ρυθμούς και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές.

Δύο φορές μάλιστα οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθειες που φάνηκαν να σταματούν σε χέρια αμυντικών του Θρασύβουλου, με το διαιτητή Λαγό να δείχνει «παίζεται» και το «Γεντί Κουλέ» να ξεσπά σε διαμαρτυρίες. Παρά το γεγονός πάντως ότι οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατά κάποιο τρόπο ένταση, αυτό δεν έγινε και ο ΟΦΗ πήρε μάλλον εύκολα το τρίποντο, με τον κόσμο του να ζητά νίκη την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Δόξας Δράμας αλλά και να απογοητεύεται από το γκολ του Παναιτωλικού στο 95' απέναντι στη Βέροια, που δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να μειώσουν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας τη μετέφερε το Onsports λεπτό προς λεπτό.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved