Κορυφή για Εργοτέλη, 1-0 τον εξαιρετικό Απόλλωνα

Κορυφή για Εργοτέλη, 1-0 τον εξαιρετικό Απόλλωνα

Οι Κρητικοί κατάφεραν τελικά να… λυτρωθούν με το γκολ του Γιοβάνοβιτς απέναντι στον πολύ καλό Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη στο Ηράκλειο.

Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς κυνηγούσε το απόλυτο απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και για να το πετύχει χρειάστηκε αρκετή δόση… τύχης, λόγω των χαμένων ευκαιριών των παικτών του Αλέκου Βοσνιάδη, αλλά και την κεφαλιά του Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς στο 78’ του αγώνα.

Σε ένα παιχνίδι όπου το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ που θα τους χάριζε το τρίποντο αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Εν τέλει, το γκολ ήρθε για τον Εργοτέλη και πλέον οι Κρητικοί με εννέα βαθμούς φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League, έχοντας το απόλυτο στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει ως τώρα, με το ίδιο αποτέλεσμα μάλιστα (1-0) το οποίο φαίνεται πως… τους πάει.

Με τον Ζάχορα να είναι ο κινητήριος μοχλός του, ο Εργοτέλης θέλησε να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν να βρουν λύσεις όμως η άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν εξαιρετική και πολύ καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διάδρομοι προς την εστία του Κοτταρά, ο οποίος απειλήθηκε ελάχιστα. Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς θέλησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, όμως, ούτε αυτά είχαν αποτέλεσμα.

Παράλληλα, η αθηναϊκή ομάδα με το «στήσιμο» που είχε στον αγωνιστικό χώρο δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κινδύνους και παράλληλα προσπαθούσε στις αντεπιθέσεις να ψάξει την ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, ενώ στα μέσα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους στιγμή με τον Δωματά να μην προλαβαίνει τη μπάλα, προ του Κοττταρά, σε ωραίο γύρισμα του Μπουχαλάκη.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κι ενώ θα περίμενε κανείς να μπει πιο δυνατά ο Εργοτέλης, ο Απόλλων έχασε την καλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ήταν το 46’ όταν ο Μανιάς με ωραία κεφαλιά – πάσα βρήκε τον Τσιλιγκίρη κι αυτός έκανε δυνατό σουτ, αντί να πλασάρει, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Αθανασίου ο οποίος κράτησε το «μηδέν» για τον Εργοτέλη.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε όσο περνούσε η ώρα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν αλλά το άγχος να είναι εμφανές στις κινήσεις τους. Οι ποδοσφαιριστές του Γκόγκιτς ήθελαν να φτάσουν στην τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, όμως ο Απόλλων ήταν εξαιρετικά οργανωμένος κι η εστία του Κοτταρά δεν είχε απειληθεί στο ελάχιστο. Μάλιστα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 77’ όταν ο Σαρρής έκανε το λάθος κι ο Μανιάς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Αθανασίου.

Εν τέλει, το… γόρδιο δεσμό της άμυνας του Απόλλωνα κατάφερε να λύσει δυο λεπτά αργότερα ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς , ο οποίος είχε προωθηθεί σε εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, με όμορφη κεφαλιά που νίκησε τον Κοτταρά.

Το γκολ αυτό ήταν αρκετό στους Κρητικούς για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να φτάσουν έτσι τους 9 στο φετινό πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, φιγουράροντας έτσι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, ο Απόλλων Σμύρνης έφυγε από το Ηράκλειο έχοντας κερδίσει μόνο… τις εντυπώσεις, αφού παρά την καλή εμφάνιση δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω κόντρα στον Εργοτέλη κι έμεινε έτσι στους 4 βαθμούς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Γεωργίου (46' Πίτσος), Τζανακάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Μπουχαλάκης, Γκαντιάγκα, Χαντί, Ζάχορα (59’ Ουέλιγκτον), Δωματάς, Ρομάνο (90’ Ευαγγέλου)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Τσιλιγκίρης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Καμαρά (90’ Αντωνόπουλος), Ντουτσαρίδης, Χιντζίδης, Διαμαντίδης (72’ Διαμαντίδης), Μανιάς



Με Χουάντσο και Γκραντ το Ηρακλής-Πανιώνιος
Με Χουάντσο και Γκραντ το Ηρακλής-Πανιώνιος
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved