«Κόλλησαν» στο… μηδέν Παναχαϊκή και Ηρακλής

«Κόλλησαν» στο… μηδέν Παναχαϊκή και Ηρακλής

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Παναχαϊκής με τον Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική της Football League, με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ που θα έκρινε την έκβαση του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο μέρος, όμως η αστοχία των επιθετικών της και η καλή βραδιά του τερματοφύλακα του Ηρακλή, Φιρινίδη, στέρησε από τους Πατρινούς το γκολ, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι όποιος σκοράρει θα πάρει και μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Στον αντίποδα, ο «Γηραιός» είχε ένα καλό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε κάποιες φάσεις στα καρέ του Πίτκα, όμως δεν στάθηκε αρκετά τυχερός έτσι ώστε να πάρει αυτός το τρίποντο στο Αίγιο, όπου έγινε το παιχνίδι χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω της τιμωρίας της Παναχαϊκής.

Μετά από δυο αγωνιστικές, οι δυο ομάδες έχουν από δυο βαθμούς καθώς τα πρώτα τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα…

Μέτριο το ξεκίνημα…

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δυο ομάδες έδειξαν αρκετά… σφιγμένες με αποτέλεσμα καμία από τις δυο να μην μπορεί να κυριαρχήσει και να γίνονται πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η Παναχαϊκή θέλησε να γίνει πιο επιθετική με τους Μπρέσκα, Ντίνα και Σολάκη να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος για την εστία του Φιρινίδη. Στον αντίποδα, ο Ηρακλής είχε σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή τον Κριβοκάπιτς και με τον Σέρβο να «κρατάει» μπάλα θέλησε να εκμεταλλευτεί κάποια κενά στην άμυνα των Αχαιών, χωρίς ωστόσο να φτάσει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην περιοχή του Πίτκα.

Το θέαμα έτσι, ειδικά στο πρώτο μισάωρο, ήταν κάτω του μετρίου και χωρίς τη μεγάλη φάση. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού είναι ενδεικτικό πως ήρθε στο 40’ όταν ο Σπίνουλας έκανε σέντρα από δεξιά κι ο Σολάκης αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά που κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ηρακλή. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που ούτε αυτή η φάση απέφερε κάποιο τέρμα, το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει τίποτα καλύτερο και ολοκληρώθηκε με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Φάσεις ναι, γκολ όχι…

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την Παναχαϊκή. Ο Κριβοκάπιτς και πάλι είχε ρόλο… μαέστρου για τους Θεσσαλονικείς και στο 53’ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Στεφανίδη αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Πίτκας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένας «κεραυνός» του Τροΐρη πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Παναχαϊκής. Οι – τυπικά – γηπεδούχοι, θέλησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν χάρη κυρίως στην είσοδο του Γκούρτσα που έδωσε οντότητα στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο νεαρός φορ των Αχαιών ωστόσο αποδείχθηκε και μοιραίος αφού στο 62’ καθυστέρησε και με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Φιρινίδη, ενώ στο 76’ μετά από προβολή του Βοσκόπουλου που απέκρουσε ο πορτιέρο του Ηρακλή, πλάσαρε άστοχα και έχασε νέα σημαντική ευκαιρία. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τον Μαπούκου να έχει περάσει στο παιχνίδι για την Παναχαϊκή και να δείχνει δραστήριος, οι Αχαιοί πίεσαν αρκετά, θέλησαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ και έτσι αρκέστηκαν στο δεύτερο βαθμό τους για φέτος, με τη δεύτερη ισοπαλία τους σε ισάριθμα παιχνίδια, τύχη την οποία έχει και ο «Γηραιός».

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

{coveritlive}0d6fe5ba3c{/coveritlive}



Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved