Απόλλων Σμύρνης: Η νίκη ήρθε από τον... πάγκο (photos)

Απόλλων Σμύρνης: Η νίκη ήρθε από τον... πάγκο (photos)

Με το δεξί ξεκίνησε ο Απόλλωνας Σμύρνης τις υποχρεώσεις του στη Football League, κερδίζοντας στη Ριζούπολη με 1-0 τον Θρασύβουλο. Το γκολ πέτυχε η «χρυσή» - αναγκαστική - αλλαγή των γηπεδούχων, ο Μιχάλης Μανιάς.

Ο Απόλλωνας είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την κυριαρχία των κινήσεων, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει, παρά την υπεροχή του, τον Θρασύβουλο που αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ωστόσο τραυματίστηκε ο Καραμαλίκης και ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στον αγώνα τον Μιχάλη Μανιά. Ο υψηλόσωμος επιθετικός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των επιθέσεων της Ελαφράς Ταξιαρχίας και σε κάποια απ’ αυτές στο 57ο λεπτό έφτασε στο γκολ.

Ο Μανιάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινή προβολή από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σταυριανού, επιτυγχάνοντας το γκολ της νίκης για την ομάδα του.

Νωρίτερα, στο 52’ μετά από σέντρα σουτ του Μανιά από δεξιά ο Διαμάντης σχεδόν εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σταυριανού.

Αξιοσημείωτες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος στο 12’ (σέντρα του Χιντζίδη, ο Σταυριανός έδιωξε πριν ο Καραμαλίκης προλάβει να πιάσει την κεφαλιά), στο 24’ (Ο Κατσίκης «γέμισε» στην περιοχή του Θρασύβουλου, κεφαλιά – πάσα του Διαμάντη προς τον Καραμαλίκη, αλλά το σουτ βγήκε άουτ) και στο 35’ (εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του Διαμάντη έξω από την περιοχή, βγήκε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Σταυριανού).

Η πιο σημαντική ευκαιρία του Θρασύβουλου ήταν στο 18ο λεπτό, όταν ο Σταυροθανασόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε τον Κοτταρά,γύρισε από πλάγια θέση στον Μπακάλη, αλλά ο Κοτταράς που είχε στο μεταξύ επιστρέψει μπλόκαρε.

Στην επανάληψη ο Θρασύβουλος ανέβασε ταχύτητα και μετά το γκολ που δέχτηκε κυνήγησε την ισοφάριση με αιχμή του δόρατος τον Σταυροθανασόπουλο που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας της Φυλής και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 62’ σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του ημικύκλιου με τον Ζαπαλάου, ο Κοτταράς πέφτει στην αριστερή γωνία του και διώχνει δύσκολα, η μπάλα φτάνει στον Σταυροθανασόπουλο, που σουτάρει από κοντά, αλλά διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Κοτταράς. 

Στο 68’ σε αντεπίθεση από τα αριστερά ο Σταυροθανασόπουλος μπήκε στην περιοχή και εξαπέλυσε διαγώνιο κεραυνό, για να διώξει σε κόρνερ ο Κοταράς.

Για τον Απόλλωνα η μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του ήρθε στο 65’ όταν σε σέντρα-σουτ του Κατσίκη από τα αριστερά, απομάκρυνε χωρίς να σιγουρέψει ο Σταυριανός, η μπάλα έφτασε στο Διαμάντη, που έπιασε προβολή από κοντά και από τα αριστερά για να διώξει σωτήρια ο Σταυριανός.

Στο 90’ ο διαιτητής ακύρωσε ορθά ως οφσάιντ ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπακάλη μετά από μπαλιά του Σταυροθανασόπουλου.

Καλή η διαιτησία του Μουρτζάκη (Ηρακλείου), έδειξε κίτρινες κάρτες σε Καμαρά και Ανδρίκο.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Κατσίκης (86' Τσιλιγκίρης), Καμαρά, Καραμαλίκης (43' λ.τ Μανιάς, 90+1' Ντουτσαρίδης), Διαμαντίδης, Διαμάντης.

Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζιόπουλος, Σύρος, Μπακάλης, Μπέκα, Σταυροθανασόπουλος, Ανδρίκος, Προβατίδης (55' λ.τ Αρκουμάνης), Ζαπαλάου (63' λ.τ Παπανίκου), Ακόλι, Κεϊτά (69' Πλαβούκος).



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved