Για όλα φταίει ο δημοσιογράφος

Για όλα φταίει ο δημοσιογράφος

Εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (3/3) η υπόθεση καταγγελίας του Χρήστου Πουρή σε βάρος του Λεβαδειακού για απόπειρα δωροδοκίας.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Football League αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, μαζί με τον δικηγόρο του, Βασίλη Γκαγκάτση, και τον Βασίλη Δημακόπουλο, ενώ από την άλλη πλευρά παρέστησαν ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας, όσο και ο καταγγέλλων τερματοφύλακας, Χρήστος Πουρής.

Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων επισήμανε πως είχε επικοινωνία μόνο με τον δημοσιογράφο, ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο και του έκανε την πρόταση, επικαλούμενος τον Γιάννη Κομπότη. Όμως ο ίδιος δεν είχε ποτέ καμία επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, ενώ δεν έχει τίποτα προσωπικό εναντίον του.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Πλεξίδας ο οποίος υποστήριξε αυτά που είχε πει και αρχικά στην καταγγελία του. Ότι δηλαδή, μια ημέρα πριν τον αγώνα των Τρικάλων με τον Λεβαδειακό, κάποιος πήρε τηλέφωνο τον τερματοφύλακα Πουρή, εκ μέρους της ομάδας της Βοιωτίας, και του πρότεινε να του δώσει 20.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση. Ο Πουρής ενημέρωσε τον πρόεδρο των Τρικάλων κλαίγοντας για το γεγονός και πήγαν μαζί στην αστυνομία να καταγγείλουν το συμβάν. Μάλιστα, ο εν λόγω κύριος, ο οποίος φέρεται να είναι δημοσιογράφος στη Λιβαδειά, συνέχισε να τηλεφωνεί στον τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων» και τον πίεζε να δεχτεί την προσφορά. Πήρε τηλέφωνο και την ώρα που ο παίκτης βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, με τους αστυνομικούς να ακούν το τηλεφώνημα, ωστόσο δεν το ηχογράφησαν, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Στη συνέχεια ο Πλεξίδας υπογράμμισε: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι μάρτυρας. Δεν είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Η πορεία μου μέχρι τώρα δείχνει πως δεν είμαι άνθρωπος που θα μπλεκόμουν σε κάτι τέτοιο. Είμαι βέβαιος ότι ο δημοσιογράφος που πήρε τηλέφωνο έχει κάποια σχέση με τον Λεβαδειακό».

Ο Πουρής από την πλευρά του εξιστόρησε το τι συνέβη: «Την Παρασκευή πριν τον αγώνα μίλησα με τον δημοσιογράφο, ο οποίος μου είπε ότι θα με έπαιρνε τηλέφωνο πιο αργά για να μου πει κάτι, που δεν μου έχει ξαναπεί και πως πρέπει να το πάρω σοβαρά. Οντως με πήρε το απόγευμα γύρω στις 4:15 μμ και μου είπε ότι ο Κομπότης μου προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ για να έχω χαμηλή απόδοση στον αγώνα των Τρικάλων με τον Λεβαδειακό. Ακόμη είπε πώς να δεχτώ την προσφορά, θα έχω τα λεφτά ως το βράδυ, ενώ τον Ιανουάριο θα είχα εξασφαλισμένο συμβόλαιο στον Λεβαδειακό. Ο δημοσιογράφος ήταν συγκεκριμένος και απόλυτος σε αυτά που έλεγε. Εγώ μετά πήρα τον προπονητή μου, τον Σάββα Παντελίδη και του είπα τι έγινε και στη συνέχεια μίλησα με τον κύριο Πλεξίδα».

Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας επισήμανε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον κύριο Κομπότη και ότι δεν έχω τίποτα εναντίον του. Μεταφέρω μόνο όσα μου είπε ο δημοσιογράφος στο τηλέφωνο». Σε ερώτηση για το αν είναι φίλος με τον δημοσιογράφο, απάντησε: «Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ να του πω κάτι προσωπικό».

Τον λόγο πήρε ο νομικός κ. Ρούσαρης, προσωπικός φίλος του Γιάννη Κομπότη, ο οποίος μίλησε μαζί του όταν μαθεύτηκε η καταγγελία: «Μίλησα με κύριο Κομπότη και τον ενημέρωσα για αυτά που ακούγονται. Ο κ. Κομπότης είπε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως θα πάει κανονικά στο γήπεδο, όπως και έκανε. Ο κ. Κομπότης έχει κατασυκοφαντηθεί από αυτή την επίθεση, ενώ έχει προσφέρει στο Λεβαδειακό και στη Λιβαδειά και τον έχει ανάγκη και η πόλη και το ποδόσφαιρο. Εχει βάλει λεφτά να φτιάξει το γήπεδο από την τσέπη του κι αυτό δείχνει πολλά, την ώρα που άλλες ομάδες περιμένουν μήνες και χρόνια για να φτιάξουν γήπεδα».

Στην απολογία του ο Γιάννης Κομπότης, υποστήριξε: «Σας ενημερώνω ότι κάθε χρόνο έχει κέρδος η εταιρία μου 20-30 εκατ. ευρώ. Εξαιτίας του ντόρου που έγινε η τράπεζα, με την οποία συνεργάζομαι, δεν με χρηματοδοτούσε. Το ρόστερ της ομάδας μου είναι από τα πιο ακριβά που υπάρχουν στη Β’ Εθνική, το οποίο έχει διατηρηθεί από πέρυσι που αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα και έγιναν και επιπλέον προσθήκες παρότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό που με κατηγορούν».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής Λευτέρης Ζάμπρας, του είπε: «Ξέρεις ότι είσαι σε ένα χώρο, αυτόν του ποδοσφαίρου, που είναι πολύ βρώμικος..», με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού να απαντά: «Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η βρωμιά και δεν γίνεται να διασύρομαι άλλο λόγω αυτής της υπόθεσης».

Από τους νομικούς του Γιάννη Κομπότη ακούστηκε και το επιχείρημα, πως αν έμπαινε στη διαδικασία να στήσει παιχνίδια, θα το έκανε την περασμένη χρονιά, όταν δεν κατάφερε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και υποβιβάστηκε λόγω ισοβαθμίας! Πάντως, ο Βασίλης Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε πως: «Αν και αυτό είναι δικό μας ζήτημα, θα κινηθούμε νομικά εναντίον του εν λόγω δημοσιογράφου».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved