Έ«Χ»ασαν και οι δύο

Έ«Χ»ασαν και οι δύο

Λιβαδειά αποστολή: Γιώργος Κυριακόπουλος. Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Λεβαδειακού και του ΟΦΗ.

Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν ικανοποίησε κανέναν από τους δύο «μονομάχους» στην προσπάθεια για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας και την απ’ ευθείας άνοδο, καθώς οι Κρητικοί είδαν την διαφορά από τον Παναιτωλικό να αυξάνεται στους 8 πόντους και οι «πράσινοι» έμειναν πίσω 10 βαθμούς, από τους Αγρινιώτες.

Το... βάρος στο κέντρο έριξαν οι δύο τεχνικοί, καθώς παρουσίασαν τις ομάδες τους με σύστημα 4-2-3-1, θέλοντας πρώτα να διαφυλάξουν τα νώτα τους και στην συνέχεια να ψάξουν για κάποιο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ντιμπαλά, βρέθηκε στην περιοχή, πέρασε σαν... σταματημένο τον Μπερτίν, έκανε και το σουτ, αλλά ο Βεζυρίδης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι το «συγκρότημα» του Βασίλη Βούζα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Ναπολεόνι έκανε την σέντρα, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Σοϊλέδης δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ, καθώς ο Μπερτίν έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Στο 17’ είχαμε την πρώτη απειλή για τους Κρητικούς, όταν ο Κάλαϊτζιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα είχαμε μία ακόμα δύσκολη κατάσταση για την άμυνα των «πράσινων», όταν ο Αγρίτης κινήθηκε από τα δεξιά, βρήκε στον άξονα τον Παπουλή, που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, ο Λεβαδειακός απείλησε με στημένη φάση, όταν ο Ταραλίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σοϊλέδης κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας, την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Βεζυρίδης αιφνιδιάστηκε, απέκρουσε ασθενώς, ο Μπάρκογλου διεκδίκησε την μπάλα, αλλά βρέθηκε στο έδαφος και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του ΟΦΗ. Στο 37’ ο Σοϊλέδης έκανε την σέντρα, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Ντιμπαλά δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Η πίεση των «πρασίνων» έφερε... καρπούς στο 42’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπάρκογλου. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Ναπολεόνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Βερόν, βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπάρκογλου που έκανε το 1-0.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν έπειτα από φάουλ του Ταραλίδη, ο Μπάρκογλου θέλησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, έφτασε στον Τριποτσέρη που... εξ’ επαφής έκανε τη δεύτερη κεφαλιά, αλλά ο Βεζυρίδης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ωστόσο, η... απάντηση των Κρητικών ήταν άμεση, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βερόν εκτέλεσε εκπληκτικά το φάουλ, από καλή θέση, νίκησε τον Κυριακίδη και «έγραψε» το 1-1 που ήταν το αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αναγκαιότητα της νίκης για τους δύο αντιπάλους, βοήθησε ώστε ο ρυθμός της αναμέτρησης να γίνει καλύτερος και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Μόλις στο 47’ ο Ναπολεόνι απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Βεζυρίδης ενήργησε σωστά και μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η... σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει όταν ο Αγρίτης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, αλλά ο Κυριακίδης έλεγξε την πορεία της και μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ταραλίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ναπολεόνι στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κορδονούρης αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, που κατέληξε άουτ.

Στο 67’ οι Κρητικοί έχασαν σημαντική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου βγήκαν εξαιρετικά στην κόντρα, με τον Αγρίτη, που βρήκε τον Καμπάνταη, αυτός «έκοψε» στον Παπουλή. Ο Έλληνας άσος πάσαρε στα αριστερά στον Αγρίτη, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε άουτ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ντέρμπι της αγωνιστικής, εδώ.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved