Χωρίς «Κούτσια» ξεκίνησε ο Εργοτέλης

Χωρίς «Κούτσια» ξεκίνησε ο Εργοτέλης

Απουσία του Βασίλη Κουτσιανικούλη και χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν, ξεκίνησε τις προπονήσεις του ο Εργοτέλης.

Οι Κρητικοί μπήκαν σε ρυθμούς προετοιμασίας, έχοντας νέο προπονητή έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια (Σίνισα Γκόγκιτς), αρκετές απώλειες συγκριτικά με το περσινό ρόστερ, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα από τις Ακαδημίες του.

Απόντες από την «πρώτη» που έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο, ήταν οι Βασίλης Κουτσιανικούλης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Απόστολος Παπουτσάκης. Ο μεν Κουτσιανικούλης βρίσκεται στην Αγγλία και διαπραγματεύεται με τη Χαλ, την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Ο Μπουχαλάκης, τέλος, συμμετέχει στην προσπάθεια της εθνικής Νέων να κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Εσθονία. Το «παρών», αντίθετα, έδωσαν οι ερασιτέχνες  Άλα, Μπουρσέλης, Καρβουνιάρης, Κούρτι και Αριστεινίδης, οι οποίοι θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Γκόγκιτς.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, στους ποδοσφαιριστές μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μανόλης Χαρωνίτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Εργοτέλης θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς επίσης και ότι αν η ομάδα αγωνιστεί τελικά στη Football League, ο στόχος της είναι να επιστρέψει άμεσα στην μεγάλη κατηγορία.

Από πλευράς παικτών, στα ΜΜΕ μίλησαν οι Νίκος Κατσικοκέρης και Βαλάντης Κοζορώνης.

Κατσικοκέρης: «Τα πάντα για τον νέο Εργοτέλη»

Αφού ευχήθηκε περαστικά στον Απόστολο Παπουτσάκη, ο Νίκος Κατσικοκέρης αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκινά.

«Πρώτα απ όλα να ευχηθούμε στον πρόεδρο περαστικά και γρήγορη ανάρρωση, να είναι δίπλα μας όπως ήταν πάντα. Για την ομάδα, από τη μεριά μου θέλω να ευχηθώ ο νέος Εργοτέλης να πετύχει τους στόχους που θα βάλει ανεξάρτητα τι κατηγορία θα είμαστε. Όλοι θέλουμε το νέο Εργοτέλη να είναι στη Super League. Υγεία πάνω απ όλα σε όλα τα παιδιά. Να καλωσορίσουμε τον προπονητή μας  που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Από κει κι έπειτα όλοι είμαστε εδώ να δώσουμε το παρών, καθένας  με τις ευθύνες που του αναλογούν για το νέο Εργοτέλη».

Υπάρχει η επιθυμία να φύγεις;

«Δεν ήταν επιθυμία μου. Η επιθυμία μου ήταν να έρθω στον Εργοτέλη κι εδώ είμαι ακόμη. Έχω συμβόλαιο στην ομάδα κι επιθυμώ να είναι στη Super League για να αγωνιστώ κι εγώ στα μεγάλα σαλόνια πάλι. Από και έπειτα αν η ομάδα δε βρίσκεται θα προσπαθήσω με τη δική μου βοήθεια να πετύχουμε ένα στόχο που είναι το πρωτάθλημα και να ξανανέβουμε στη Super League».

Μεγαλύτερο το βάρος από πέρυσι;

«Η νέα χρονιά είναι πάντα νέα χρονιά. Στον καθέναν αναλογούν κάποιες ευθύνες ανάλογα και με το πόσα χρόνια έχει στην ομάδα. Πάνω – κάτω για όλους είναι το ίδιο. Θα πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας όπως και πέρυσι κι ακόμη περισσότερο για τα παιδιά που γνωρίζουν και την ομάδα και αντιπάλους κι άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Όλοι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε».

Κοζορώνης: «Θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους»

Ο Βαλάντης Κοζορώνης ζει το όνειρό του καθώς αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα.

«Τα συναισθήματά μου είναι πολύ ωραία, είμαι πολύ χαρούμενος που με επέλεξαν κάποιοι άνθρωποι να είμαι εδώ. Αυτό που θα προσπαθήσω κατ αρχήν είναι να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Να τους δείξω ότι δεν έκαναν λάθος που με επέλεξαν να είμαι εδώ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι η ομάδα ακόμη κι αν δεν δικαιωθεί να μείνει στη Super League, το ρόστερ που έχει και κάποιες προσθήκες, θα επιστρέψει στη Super League και πιστεύω όλα να πάνε καλά».

Προσωπικοί στόχοι;

«Να δουλεύω καθημερινά ψυχή τε και σώματι μέσα στο γήπεδο να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος, σιγά – σιγά να μπω κι εγώ στην ομάδα να αποτελέσω ένα βασικό παίκτη και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα».

Στόχος της ομάδας να αγωνίζονται μόνο ντόπιοι ποδοσφαιριστές;

«Μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι γιατί υπάρχει μέλλον στην ακαδημία μας και αυτό φαίνεται από τα παιδιά που είναι ήδη στην πρώτη ομάδα».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved