Σαλευρής: «Αποσύρομαι από την Καλλιθέα»

Σαλευρής: «Αποσύρομαι από την Καλλιθέα»

Την οριστική του απόφαση να αποσυρθεί από την ΠΑΕ Καλλιθέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Σαλευρής.

Ο ισχυρός άνδρας της Καλλιθέας που ήταν πρόεδρος του συλλόγου, συνολικά, για περίπου τριάντα χρόνια, τόνισε στη σημερινή (4/7) ομιλία του πως δε μπορεί να βρίσκεται πλεόν πίσω από την ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά, η ομιλία του Νίκου Σαλευρή:

«Οι περισσότεροι γνωρίζετε τη διαδρομή μου στην Καλλιθέα και τους αγώνες που έχω δώσει πάνω από 30 χρόνια για να αποκτήσει η ομάδα μας τη δυναμική, την αγωνιστική προσωπικότητα και την ηθική αναγνώριση, που τυγχάνει σε όσα γήπεδα έχουμε φιλοξενηθεί.

Δυστυχώς όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η προσπάθεια για ακεραιότητα και ισονομία αντιμετωπίζεται ως αδυναμία. Πριν σας εκθέσω τις σκέψεις και τις αποφάσεις μου για την ομάδα μας, θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναδρομή στα τελευταία 3 χρόνια του Συλλόγου.

Παρέλαβα εκ νέου την Καλλιθέα το καλοκαίρι του 2009, όταν η ομάδα κινδύνευε με απόλυτη διάλυση, ύστερα από το πέρασμα της διοίκησης των αδελφών Μπιτούνη. Η Καλλιθέα μόλις είχε υποβιβασθεί στην Γ’ Εθνική, δεκάδες ποδοσφαιριστές είχαν καταθέσει προσφυγές και κανείς δεν εμπιστευόταν την ομάδα. Τότε ανέλαβα τα ηνία με σκοπό να βρεθεί ένας νέος επενδυτής που θα αγαπάει την Καλλιθέα και θα επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες.

Πιστέψαμε στα νέα παιδιά και μέσα από μία εκπληκτική χρονιά καταφέραμε το ακατόρθωτο. Μία ομάδα που ήταν υπό διάλυση πέτυχε την άνοδο στη Β’ Εθνική με μία εκπληκτική αγωνιστική πορεία.

Ακολούθησε μία δύσκολη χρονιά, όπου η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά άτυχη αλλά ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει εξωαγωνιστικά προβλήματα. Τότε ξεκίνησε η προσπάθειά μου να φέρω την ισονομία στο πρωτάθλημα. Μέσα από έναν απίστευτο προσωπικό μου αγώνα, που σημαδεύθηκε ακόμη και από απειλές κατά του προσώπου μου και της οικογένειάς μου, αλλά και από ραντεβού «θανάτου» με επαγγελματίες μπράβους, κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες μου να αποκαλύψω το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ομάδες πετύχαιναν μεταγραφές με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Πάνω από 10 ομάδες υποβιβάσθηκαν στην Γ’ Εθνική ή  στο Περιφερειακό πρωτάθλημα χάρη στον αγώνα μας για φέρ πλέι και ισότιμη μεταχείριση των ομάδων. Από την προσπάθειά μας αυτή ωφελήθηκαν μεταξύ άλλων ο Πλατανιάς, η Καλλονή και ο Ηρακλής Ψαχνών  που ανέβηκαν χωρίς μπαράζ, επειδή η Καλλιθέα ήταν αυτή που αγωνίσθηκε για να αποβληθούν από τα πρωταθλήματα, όσοι πλαστογραφούσαν ενημερότητες και λέρωναν την ιστορία των συλλόγων τους.

Ουδείς όμως πιο αχάριστος από τους ευεργετηθέντες. Έρχομαι στη φετινή χρονιά. Η ομάδα μας πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία. Εάν μάλιστα δεν είχε κάποιες ατυχίες με αδύναμες ομάδες από τις οποίες έχασε και δεν είχε αντιμετωπίσει εχθρικές διαιτησίες, θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο απευθείας.

Όμως το μεγάλο «παιχνίδι» έγινε στα play-off. Αρχικά θέλησαν κάποιοι να μας σπιλώσουν για δήθεν στημένο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών με βάση μία καταγγελία ενός ανώνυμου, μέχρι στιγμής, «συνεργάτη» της UEFA, η οποία είχε μείνει στα συρτάρια  των υπευθύνων επί ένα μήνα και δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν όλα παίζονταν για το ποιος θα συμμετέχει στα play-off.

Αντιμετωπίσαμε αυτή τη λάσπη στα δικαστήρια και αθωωθήκαμε πανηγυρικά. Οι ίδιοι κύκλοι όμως δεν ήθελαν την Καλλιθέα στη Super League. Ενώ είχαμε κερδίσει πανηγυρικά μέσα στον Πλατανιά, τότε παράγοντες της κρητικής ομάδας μας προειδοποίησαν «Δεν θα πάρετε άλλο βαθμό, εμείς θα ανέβουμε». Η «προφητεία» τους ήταν εύκολη. Στις επόμενες δύο αγωνιστικές η Καλλιθέα έπεσε θύμα διαιτησιών με Καλλονή και Παναχαϊκή ενώ ο Πλατανιάς εξασφάλιζε απίστευτη διαιτητική εύνοια.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις φήμες. Οι διαιτησίες –επιεικώς- όλων σχεδόν των αγώνων, υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων . Άλλοτε προκλητικά σφαγιαστικές (και όχι μόνο σε βάρος της ομάδας μας), άλλοτε ύποπτα ετεροβαρείς, πάντοτε όμως με ένα στόχο , τη βαθμολογική προώθηση συγκεκριμένης ομάδας. Είχα ζητήσει από την ΚΕΔ να οριστούν οι καλύτεροι διαιτητές που διακρίθηκαν στο Πρωτάθλημα , και αντί αυτών στα 2 προ τελευταία παιχνίδια διαιτήτευσαν ο κ. Βελίωτης, ο κ. Καπαξής και ο κ. Κοτσιάυτης.

Η ομάδα του Πλατανιά έπαιξε με παίκτη παραπάνω στα 4 παιχνίδια των play-off. Οι παραπάνω διαιτητές ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη ομάδα.
Πέρυσι είχαμε καταγγείλει την πλαστογράφηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εγγράφων. Φέτος καταγγέλουμε την «πλαστογράφηση» του πρωταθλήματος! Η Καλλιθέα έπρεπε να προβιβασθεί γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα των play-off και αδικήθηκε κατάφωρα. Αυτά θα τα προβάλουμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Τα αίσχη που έγιναν στον εκτός έδρας αγώνα μας με την Παναχαϊκή στο γήπεδο της Αγιάς, στις 27 Ιουνίου 2012 πήγαν το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ Της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, η οποία ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα διέθετε επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία των ποδοσφαιριστών μας, από πρόθεση παρέλειψε να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδος επικοινώνησε ΔΥΟ φορές με τον Αστυνομικό διευθυντή Πατρών και συμφώνησαν να υπάρχουν στις 18:00 ώρα, μια διμοιρία των ΜΑΤ στην είσοδο, μια διμοιρία των ΜΑΤ στη φυσούνα για να οδηγήσει την ομάδα στα αποδυτήρια. Δυστυχώς στη φυσούνα, αντί των Αστυνομικών Δυνάμεων ήρθαμε αντιμέτωποι με δέκα φουσκωτούς, οι οποίοι επιτέθηκαν άνανδρα μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής και τους κτύπησαν άγρια.

Πρωτεργάτες ήσαν οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές της Πατραϊκής ομάδας, Λαμπρόπουλος και Ντίνας. Η Αστυνομία κατέφθασε μετά από 4 ολόκληρα λεπτά. Στο ημίχρονο το σκηνικό της βίας επαναλήφθηκε, καθώς στόχος της επίθεσης αυτή τη φορά υπήρξε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ηλίας Μιχαλόπουλος, ο οποίος χτυπήθηκε ανηλεώς.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με την απαθή ρόλο των Αστυνομικών δυνάμεων, ο παρατηρητής του αγώνα κατέφθασε στο γήπεδο 30 λεπτά αργότερα. Εμείς πιστεύουμε ότι η υπόθεση άνοδος δεν έχει κριθεί ακόμη. Θα παρακολουθούμε καθημερινά όλη τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων της Super League και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρατυπία, που θα αφήνει παράθυρο για διατήρηση ομάδων στην ανώτερη κατηγορία, χωρίς να το δικαιούνται.

Ταυτόχρονα όμως θέλω να σας κοινοποιήσω τις αποφάσεις μου για την ομάδα. Δυστυχώς πλήρωσα ακριβά την προσπάθειά μου να κρατήσω ζωντανή την Καλλιθέα, όταν όλοι την άφηναν να ψυχοραγεί. Δεν μιλώ για την αδιαφορία του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, μόνο για το ψυχολογικό φορτίο, που ανέλαβα, τις απειλές κατά της ζωής μου, τις εικόνες ντροπής που έζησα σε πολλά γήπεδα.

Ταυτόχρονα οι θυσίες μου προς την ομάδα έχουν πάρει τη μορφή της οικονομικής μου καταστροφής. Αυτά τα τρία χρόνια ξόδεψα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να ανεχθεί άλλες οικονομικές θυσίες όταν μάλιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβραβεύονται οι επιτήδειοι και τιμωρούνται όσοι πιστεύουν ότι οι αγώνες κρίνονται στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αποσύρομαι από την Καλλιθέα. Παραδίδω την ομάδα σε όποιον επιθυμεί να συνεχίσει το έργο μου. Ξέρω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα με χλευάσουν, λόγω του ότι έχω υπαναχωρήσει πολλές φορές από την τελική μου απόφαση, διότι αγαπώ την ομάδα της καρδίας μου. Δεν αντέχω άλλο οικονομικά και ψυχολογικά. Εάν δεν βρεθεί συνεχιστής η ομάδα θα οδεύσει στο Πρωτοδικείο. Λυπάμαι, όμως οι δυνατότητες οι δικές μου και της οικογένειάς μου έχουν εξαντληθεί».



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved