Γρηγορίου: «Το εγχείρημα των «11» θα πετύχει»

Γρηγορίου: «Το εγχείρημα των «11» θα πετύχει»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήσης Γρηγορίου τόνισε ότι στόχος της «κίνησης των 11» είναι να πάρουν την ΑΕΛ έως τα μέσα Ιουνίου.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Best 93.9» φιλοξενήθηκε ο Γρηγορίου και αναφέρθηκε στο πλάνο των «11», οι οποίοι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τη θεσσαλική ομάδα.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ δήλωσε: «Δεν παίζει ρόλο το αρχικό ποσό, το οποίο μαζεύτηκε. Η διάθεση φαίνεται από αυτή την κίνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί λένε πως ακόμη και αν δεν έχω χρήματα θα βρω 100, 150 ευρώ για να συμβάλλω. Μίλησα τηλεφωνικά την Κυριακή το βράδυ με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ και του είπα πως με αυτό το ποσό μπορεί να γίνει μια αρχή.

Μπορεί να λένε κάποιοι πως ήταν μια προσπάθεια δύο μηνών, αλλά εγώ γνωρίζω πως συμμετείχα μόνο σε δύο, τρεις συγκεντρώσεις και αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Ακούω πως αυτή η προσπάθεια γίνεται για να διευκολυνθεί η ομάδα για τη νέα σεζόν. Αυτό είναι πολύ λάθος. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν μόνο και εφόσον ο κύριος Πηλαδάκης θα παραχωρήσει το μάνατζμεντ και τη διοίκηση αρχικά σε μια επιτροπή που θα μαζέψει τα χρήματα και μετέπειτα σε μια διοίκηση, η οποία θα προκύψει από την Γενική Συνέλευση όλων των ανθρώπων που θα συμμετέχουν, έστω και με 100 ευρώ.

Θα γίνει μια ομάδα λαϊκής βάσης, μια επιτροπή που θα προέρχεται από την λαϊκή βάση. Μια επιτροπή με ψηφοφορία, ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών που θα έχει πάρει ο καθένας. Αυτό το οικονομικό τίμημα που θα δίνει ο καθένας θα μεταφραστεί αργότερα σε μετοχές και θα είναι σαν προεγγραφή για τις μετοχές. Εμείς θα κάνουμε μια δωρεά, ή θα δανειοδοτήσουμε την ομάδα και όταν μπορεί αυτά θα δοθούν σε μετοχές–γιατί τώρα δεν μπορεί, επειδή είναι στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Αυτή η αναλογία θα βγει από μια διαδικασία εκτίμησης από την επιτροπή και όχι όπως το έχει εκτιμήσει ο κύριος Πηλαδάκης.

Ο κύριος Σάββα με 100.000 αγόρασε το 2% της ΠΑΕ, καταλαβαίνουμε όλοι πως έχει αξιολογηθεί η ομάδα στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Με 100 ευρώ οπότε δεν παίρνεις τίποτε, αλλά δεν θα ισχύει αυτή η αξιολόγηση και θα κρίνει η επιτροπή την αξία σε σχέση και με το ποσό που θα έχει μαζευτεί. Αυτή η επιτροπή θα έχει επισυνάψει με κατοχυρωμένες διαδικασίες την πλήρη μεταβίβαση όλων των μετοχών της ΠΑΕ από τον κύριο Πηλαδάκη που ορίζεται για τον Μάιο του 2013. Αυτή η μεταβίβαση θα γίνει αποκλειστικά με ανάληψη χρεών και όχι με καταβολή χρημάτων. Ακούω μεγαλύτερη αισιοδοξία πλέον.

Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί μετέφερα ξεκάθαρα στον πρόεδρο πως αν ήμουν στη θέση του θα στήριζα ένα τέτοιο εγχείρημα. Εκείνος είπε πως δεν προλαβαίνει να το σκεφτεί γιατί την επόμενη ημέρα έφευγε για το εξωτερικό, αλλά θα το σκεφτεί τις ημέρες που θα λείπει και όταν θα επιστρέψει θα απαντήσει σε αυτή την ομάδα εργασίας αν θα συνεχίσει το έργο της ή όχι. Αν συνεχιστεί θα γίνουν κάποιες διαδικασίες για να ενημερωθούν πιο λεπτομερώς οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν για το ύψος του χρέους, τι θα αναλάβει η νέα διοίκηση, τι θα αναλάβει ο μεγαλομέτοχος ώστε να είναι όλα ξεκαθαρισμένα.

Αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που στηρίζουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια και αυτό θα πρέπει να το βγαίνει προς τα έξω και από εσάς τους δημοσιογράφους, διότι είδα μια έμφαση – ειδικά από τον τοπικό Τύπο –πως ήταν τα άτομα λιγότερα από την προηγούμενη φορά. Την προηγούμενη φορά το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν έντεκα επί τρία, 33.000 και τώρα που υπερέβη τις 200.000 δεν πρέπει να το τονίσουμε»;

Δεν αφήσατε και τις κάμερες να μπουν μέσα και να υπάρχει πιο άμεση ενημέρωση.

«Ήταν ξεκαθαρισμένο πως σε τέτοιες συγκεντρώσεις λαϊκής βάσης που είναι ανοικτές μπορούν να λεχθούν διάφορα και δεν μπορείς να απαγορεύσεις ακόμη και σε έναν απλό φίλαθλο της ΑΕΛ να μιλήσει και να ξεφύγει. Βρίσκονταν εκεί δημοσιογράφοι και όταν ήταν ανοικτές η κάμερες στην παρουσίαση του σχεδίου, αλλά μετά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε στον ανοικτό διάλογο να υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση. Οι δημοσιογράφοι έμειναν εκεί, αλλά όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι όλα τα πράγματα για δημοσιοποίηση και έχουν την κρίση να το καταλάβουν».

Είμαστε στο περίμενε και θα έχουμε απάντηση όταν επιστρέψει ο κύριος Πηλαδάκης από το εξωτερικό;
«Ναι. Βέβαια αυτό σημαίνει, για εμένα και από όσα κατάλαβα από τους ανθρώπους που θέλησαν να συμμετάσχουν ότι δεν θα προχωρήσει αυτό αν βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να έρθει μια νέα διοίκηση και να αναλάβει μια ομάδα που έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της και να παραλάβει μια ομάδα που να έχει επιλέξει προπονητή και παίκτες κάποιος άλλος. Θα είναι ένα αρνητικό σημείο».

Η επόμενη κίνηση από την πλευρά σας;

«Αν υπάρξει συγκατάθεση από τον κύριο Πηλαδάκη θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες, μη χρονοβόρες και επί τη ευκαιρία να πω ότι σε δέκα μέρες το πολύ θα πρέπει όλος ο κόσμος της Λάρισας να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Αυτό πρέπει να το κλείσουμε γρήγορα διότι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο λέγοντας πως υπάρχει πιθανόν μια άλλη λύση και να μην προχωρά η πρώτη λύση που είναι αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή, που είναι η διοίκηση που υπάρχει με μεγαλομέτοχο τον κύριο Πηλαδάκη. Η ομάδα πρέπει να κινηθεί και να κάνει τον προγραμματισμό της. Θα πρέπει σύντομα να κλείσει το κεφάλαιο της αποδοχής, αν περιέλθει η ομάδα σε διοίκηση λαϊκής βάσης».

Ποια είναι η πρόβλεψη σας;

«Εξέφρασα την άποψη μου, πως αν ήμουν μεγαλομέτοχος θα το δεχόμουν. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα επιλέξει ο ίδιος».

Εκτός και αν έχει κάποιο κρυμμένο άσσο στο μανίκι του…

«Μακάρι. Διότι ο κόσμος δεν είναι ότι θέλει να χάσει τα λεφτά του, γιατί περί χάσιμο χρημάτων μιλάμε. Μπορεί να λέμε πως θα υπάρξει μια αντιπαροχή των μετοχών, αλλά όλοι αυτοί που δίνουν τα χρήματα είναι λόγω της αγάπης τους για την ομάδα. Αν υπάρχει λοιπόν μια άλλη υγιής λύση φυσικά και δεν θα ήθελα να αναμιχθεί ο κόσμος. Ο κόσμος μπαίνει διότι δεν υπάρχει λύση και για να μην διαλυθεί η ομάδα. Μακάρι να γίνει η μεταβίβαση, να είναι ένας σοβαρός και υγιής άνθρωπος, να αγαπά το ποδόσφαιρο και την ομάδα και να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί αυτή η κίνηση. Αυτή η κίνηση θεωρώ πως πρέπει να υλοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρξει άλλη λύση».

Το σημείο μηδέν για τα χρονικά περιθώρια ποιο είναι, διότι πρέπει να γίνει και ο προγραμματισμός;

«Το σημείο μηδέν είναι στις 10 Ιουνίου για εμένα».

Υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν;

«Δεν καταλαβαίνω ούτε αυτό γιατί ακούγεται. Γίνεται κάτι από έντεκα άτομα, όπως είναι γνωστό. Αυτοί μπορεί να έχουν και έντεκα διαφορετικές απόψεις. Εγώ ήμουν ο δωδέκατος, ως θεσμικός κρίκος. Είναι τριάντα, σαράντα πλέον αυτοί που συμμετέχουν οικονομικά. Θέλω να πω ωμά πως για εμένα είναι ξεκάθαρα υπεκφυγή το ότι θέλουν κάποιοι να χρεώσουν σε συγκεκριμένα άτομα την κίνηση. Δηλαδή λένε πως αν δεν ήταν εκείνος και ήταν αυτός θα μπορούσα και εγώ να συμμετέχω. Μα δεν είναι κανείς, όλοι συμμετέχουμε. Και ο κύριος Παπαπούλιος που ξέρουμε πως είναι ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας δήλωσε και εκείνος συμμετοχή. Δεν έχει σημασία. Το ποιοι θα διοικήσουν την ομάδα δεν έχει αποφασιστεί και φυσικά δεν θα είμαι εγώ, για να το ξεκαθαρίσουμε. Είμαι πρόεδρος της Ενωσης και βοήθησα στα διαδικαστικά».

Να ξεφύγουμε δηλαδή από την λογική των προσώπων;

«Ακριβώς. Δεν υπάρχουν πρόσωπα. Τα πρόσωπα θα εκλεγούν από την μάζα. Είναι λογικό βέβαια όταν θέλεις να προσελκύσεις κάποια πρόσωπα και όταν ένας πάρει δέκα μερίδια των 3.000 ευρώ να μην μπορείς να του πεις πως θα έχει την ίδια δυναμική με κάποιον που έχει βάλει 100 και 200 ευρώ. Και εκείνος ψηφίζει με τα 100 ευρώ και εσύ με τις 30.000 ευρώ, απλά έχεις περισσότερους ψήφους και εκλέγεται μια διοίκηση που θα είναι εκλεγμένη και όχι διορισμένη. Είναι βασικό αυτό».

Υπάρχει ενδιαφέρον;

«Σε τρεις συγκεντρώσεις μαζεύτηκαν 212.000 ευρώ, όταν σε αυτές τις συγκεντρώσεις πρέπει να βγάλεις την ρετσινιά πως αυτά το ποσό θα είναι για να τρέξει η ομάδα με τον κύριο Πηλαδάκη. Όταν αποδειχθεί το αντίθετο, ότι παραδίδει τη διοίκηση ο κύριος Πηλαδάκης και πειστεί ο κόσμος πως δεν πρόκειται για εγχείρημα ενίσχυσης, τότε θα καταλάβουν όλοι και θα συμμετάσχουν όλοι. Θα μαζευτεί ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσό και από αυτούς που ήδη έχουν βάλει χρήματα και θα πείσει την μάζα μετέπειτα να συνεχίσει». Ο κύριος Πηλαδάκης είχε θέσει ένα όριο της τάξης των 600.000 ευρώ για να θεωρήσει σοβαρή την κίνηση; «Επειδή αυτό είναι το ποσό είναι απαραίτητο για να αδειοδοτηθεί η ομάδα. Βέβαια αυτό άλλαξε στην πορεία και τα άμεσα του Ιουνίου είναι 450.000 ευρώ.

Αυτή η κίνηση είναι ξεκαθαρισμένη και προς τον κόσμο και προς τον κύριο Πηλαδάκη. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί κάποια χρήματα θα δοθούν για τον σκοπό της αδειοδότησης και μόνο και όχι για να σβήσουν χρέη της πρώην διοίκησης Πηλαδάκη. Βέβαια και αυτό χρέος είναι, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Αν μας πει για παράδειγμα ο μεγαλομέτοχος πως εγώ δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 150.000 ευρώ για τα 450.000 ευρώ που είναι απαραίτητα για την αρχική αδειοδότηση, τότε η νέα διοίκηση θα διαθέσει 300.000 ευρώ για να ξεκινήσει η χρονιά και να καλυφθούν τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν για τις προσφυγές. Από εκεί και πέρα δεν θα δοθεί τίποτε περισσότερο από τα χρήματα που θα είναι απαραίτητα για τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ, που σημαίνει γήπεδο και υπαλλήλους και προγραμματισμός για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική. Τα υπόλοιπα, αν δοθούν για κάποια χρέη θα γίνει μια συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, αφού γίνει πλήρης μεταβίβαση τι άλλο ποσοστό θα αναλάβει η νέα διοίκηση.

Αυτό που έχει αποφασιστεί, επειδή μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους, είναι σαν να κάνουμε συμφωνία να πάρουμε την ομάδα με οψιόν αγοράς με συγκεκριμένο ποσό. Αν πετύχει η κίνηση, αν δεν πετύχει την επιστρέφεις. Το να πετύχει, είναι θέμα και δικό σας, τον μέσων ενημέρωσης που πρέπει να το ενισχύσετε και να το προάγετε, είναι της μάζας και των μικροεπενδυτών. Θεωρώ πως φάνηκε πως μικροεπενδυτές υπάρχουν, άρα είναι θέμα της μάζας που μπορεί να συμβάλει είτε με διαρκείας, είτε με μετοχικό. Δεν έχουμε ολοκληρωμένο πλάνο γιατί δεν υπάρχει και η εικόνα, αλλά μπορεί για παράδειγμα να λέει πως αγοράζεις ένα διαρκείας και μαζί παίρνεις και μια μετοχή. Γίνεσαι μέλος και το αντίτιμο να το πάρεις πάλι με μετοχή.

Χρειάζεται μια βάση 5.000 ανθρώπων που να προσφέρουν από το υστέρημα τους σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό, όμως, θα το ξέρεις αν μπορεί να γίνει μόνο όταν προχωρήσουμε. Για αυτό είπα και 10 Ιουνίου. Γιατί αν ο κύριος Πηλαδάκης πει το ναι, θα πρέπει η ομάδα εργασίας να αρχίσει το έλεγχο και παράλληλα να αρχίσουν οι προεγγραφές με κάποιο νόμιμο τρόπο, με έναν συμβολαιογράφο. Αν πετύχει το εγχείρημα να προχωρήσουμε και τα χρήματα δεν θα μπουν πουθενά αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν αποτύχει η διαδικασία, όλοι θα πάνε να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Δεν κινδυνεύει κάποιος να του πάρουν τα χρήματα και θα δοθούν μόνο με απόφαση γενικής συνέλευσης. Θα αποφασίσουμε αν συμφωνούμε με τα δεδομένα που θέτει ο μεγαλομέτοχος και προχωράμε για να μπορεί να γίνει εκταμίευση των χρημάτων. Αν δεν συμφωνούμε και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, τότε επιστρέφονται όλα τα χρήματα που μαζεύτηκαν στον κάθε κάτοχο».



Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved