Η ώρα της «Βασίλισσας» στη Football League

Η ώρα της «Βασίλισσας» στη Football League

Η προσπάθεια της Βέροιας να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της στη Super League ξεχωρίζει στα ματς της 30ής αγωνιστικής της Football League.

Το τοπίο σε ό,τι αφορά στο δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην απευθείας άνοδο αναμένεται να ξεκαθαρίσει έπειτα από την ολοκλήρωση της 30ής αγωνιστικής. Εξάλλου, η Βέροια αν επικρατήσει στη Φυλή του Θρασύβουλου, τότε θα ακολουθήσει τον Πανθρακικό. Αντίθετα, η αγωνία θα συνεχιστεί στη μάχη για το πλασάρισμα στην 6άδα και σε αυτή για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στις 17:00, λοιπόν, η «Βασίλισσα του Βορρά» θα δοκιμαστεί στο γήπεδο της Φυλής. Η ομάδα της Ημαθίας θέλει τρεις ακόμα πόντους για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Θρασύβουλος, από την άλλη πλευρά, δεν νιώθει τόση μεγάλη πίεση, δεδομένης της νίκης που θα πάρει απέναντι στον Εθνικό Αστέρα. Φυσικά, ενδεχόμενη νίκη θα τονώσει το ηθικό των γηπεδούχων και θα δώσει τέλος σε μία περιπετειώδη σεζόν.

Την ίδια ώρα (17:00 OTE TV) θα διεξαχθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής στο Ελ Πάσο. Η 3η Καλλιθέα θα υποδεχτεί τον Πιερικό και ο νικητής θα βρεθεί αγκαλιά με τη συμμετοχή στα play off. Αμφότεροι προέρχονται από ήττες. Η αθηναϊκή ομάδα έχασε 3-0 στη Βέροια, ενώ αυτή της Κατερίνης θέλει πάση θυσία να διακόψει το σερί των τριών ηττών για να μην χάσει άλλο έδαφος και για να μην μικρύνει η διαφορά των τεσσάρων πόντων από την 7η ΑΕΛ Καλλονής.

Η ομάδα της Λέσβου γνωρίζει πολύ καλά ότι για να διατηρήσει ελπίδες συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου θα πρέπει να κάμψει το εμπόδιο της Αναγέννησης Επανομής εκτός έδρας (17:00). Το κίνητρο ανήκει στην ΑΕΛΚ, καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και θα δώσουν ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα γίνει στην Άμφισσα (17:00). Ο Φωκικός έλυσε τη συνεργασία του με τον Πέτρο Μίχο και με τον Κώστα Τερζή στο τιμόνι θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητά ένα… θαύμα για να μην γίνει η 3η ομάδα που θα υποβιβαστεί μετά τους Διαγόρα, Εθνικό Αστέρα. Τα «λιοντάρια», επίσης, παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Η διαφορά από την 6η θέση είναι στους πέντε βαθμούς και το τρίποντο μονόδρομος για να παραμείνει εφικτός ο στόχος των play off.

Στα Ψαχνά ο τοπικό Ηρακλής Ψαχνών θα φιλοξενήσει (17:00) την Παναχαϊκή και θέλει να διακόψει την… τρελή πορεία των Πατρινών. Οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και θα παίξουν ελεύθερα, ενώ οι Αχαιοί μετρούν 7 σερί νίκες και θέλουν να συνεχίσουν με νέο τρίποντο για να μπουν στα play off από θέση ισχύος.

Δύο ομάδες που αναζητούν ένα ακόμα τρίποντο για να οριστικοποιήσουν την παραμονή τους θα αναμετρηθούν στον Εύοσμο (17:00). Ο λόγος για τον Αγροτικό Αστέρα και τον Βύζαντα Μεγάρων, οι οποίοι θέλουν για τον ίδιο λόγο τη νίκη. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση, καθώς θα πάρουν στα χαρτιά τη νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος απέναντι στον Εθνικό Αστέρα.

Στο AEL FC ARENA, τέλος, θα διεξαχθεί (19:30 ΟΤΕ TV) ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά με στόχο αμφότερων να πάρουν τρίποντο… γοήτρου. Η θεσσαλική ομάδα έχει πολλές απουσίες, βρίσκεται εκτός στόχων και μετρά δύο διαδοχικές ισοπαλίες. Θέλει, παρόλα αυτά να τονώσει το ηθικό της με νίκη σε βάρος του Πανθρακικού. Η ακριτική ομάδα πανηγύρισε την περασμένη εβδομάδα την άνοδό της, αλλά βρίσκεται στο κυνήγι της πρώτης θέσης και θέλει να ολοκληρώσει με σοβαρότητα τις φετινές της υποχρεώσεις.

Οι αγώνες Αναγέννηση Γιαννιτσών – Διαγόρας, Εθνικός Αστέρας – Πλατανιάς Χανίων δεν διεξάγονται, με την ομάδα της Πέλλας και τους Κρητικούς να παίρνουν το τρίποντο στα χαρτιά (3-0 α.α.).

Δείτε τη βαθμολογία έπειτα από 29 αγώνες.



Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved