Το χρηματιστήριο της Football League

Το χρηματιστήριο της Football League

Το Onsports χωρίζει σε τρεις κατηγορίες το πρωτάθλημα της Football League βάσει… χρηματιστηριακής αξίας,

Οι πρώτες 25 αγωνιστικές της Football League είναι δείγμα άκρως ικανοποιητικό για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία όλων των ομάδων. Στο… χρηματιστήριο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, άλλες αποδείχτηκαν «φούσκες», άλλες επιβεβαίωσαν την αξία τους και άλλες ανέβασαν τη μετοχή τους.

Το Onsports βάσει της έως τώρα εικόνας των 18 ομάδων τις κατατάσσει σε τρεις κατηγορίες…

«Φούσκες»

Πλατανιάς Χανίων: Μέχρι τη 18η αγωνιστική φιγουράριζε στην πρώτη δυάδα. Πολλοί πίστευαν ότι θα «ξεφούσκωνε» και το παραδέχτηκε ακόμα και η διοίκηση στην τελευταία της ανακοίνωση σε βάρος του Τιμόθεου Καβακά. Η έλλειψη βάθους στο ρόστερ κάνει ακόμα και τον στόχο της εξάδας δύσκολο.

ΑΕΛ: Η θεσσαλική ομάδα υποτίθεται ότι «χτίστηκε» ακόμα και για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Super League. Ωστόσο τα λόγια του καλοκαιριού αποδείχτηκαν… ψεύτικα και μεγάλα, με αποτέλεσμα τα χρέη να μεγαλώνουν, η εξάδα να απομακρύνεται και ο κίνδυνος του υποβιβασμού να ελοχεύει για ένα από τα μεγάλα φαβορί της ανόδου.

Εθνικός Αστέρας: Από εκεί που αρχικά στοχεύε στη σωτηρία, έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση. Ωστόσο, η ομάδα της Καισαριανής παρουσίασε σημάδια εγκατάλειψης από τη διοίκηση και μοιραία διαλύθηκε. Τα χρέη ύψους 1,1 εκατ. ευρώ κάποια στιγμή θα τη λύγιζαν…

Διαγόρας: Το ταλέντο των «κυανέρυθρων» το διαπίστωσε όλη η Ελλάδα στα περσινά play off. Δυστυχώς, όμως για τον Διαγόρα στέκεται μέχρι τώρα αδύνατη η επιστροφή στο πρωτάθλημα, έστω και για ένα αξιοπρεπές αντίο. Αυτό που βιώνουν οι Ροδίτες εδώ και περίπου δύο μήνες είναι ό,τι χειρότερο.

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Σπάνια εμφανίστηκε δυνατή εντός έδρας, αλλά με το εκτός έδρας πρόσωπο που παρουσίαζε, όλοι μιλούσαν για μία μεγάλη έκπληξη. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά για την ομάδα της Πέλλας, που έχει συμπληρώσει 11άδα αγώνων χωρίς νίκη και έχει μπλέξει για τα καλά.


«Σταθερές αξίες»

Βέροια: Από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό ενός εκ των μεγάλων φαβορί για την απευθείας άνοδο. Ποτέ δεν επέτρεψε να αμφισβητήσουν ότι θα πετύχει και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Πανθρακικός: Στην ίδια κατηγορία με τη Βέροια. Οι Ακρίτες αν και εκτός έδρας δεν είναι σταθεροί, με οδηγό τις εμφανίσεις στο γήπεδό τους παραμένουν σταθερά στα υψηλά στρώματα της κατηγορίας και δείχνουν ικανοί για την επιστροφή μέσω της απευθείας ανόδου.

Παναχαϊκή: Δεδομένης της ποινής των -5 βαθμών που ξεκίνησε, το πλασάρισμά της σε θέσεις play off είναι μεγάλη επιτυχία. Πέρασε από σκαμπανεβάσματα, αλλά τελευταία είναι σταθερή και πείθει ότι μία θέση στην εξάδα της ανήκει.

Πανσερραϊκός: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φούσκα», όμως με τόσα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει, έχει καταφέρει και βρίσκεται μια ανάσα από την εξάδα. Σίγουρα, η πορεία του δεν είναι ικανοποιητική, όμως η ομάδα των Σερρών έχει αποδείξει ότι διαθέτει το βάρος της φανέλας και την εμπειρία να διεκδικήσει το τρίτο εισιτήριο.

ΑΕΛ Καλλονής: Το μπάτζετ του καλοκαιριού ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στη Football League, όμως η ομάδα της Λέσβου, ειδικά στη βάση της ήταν αγοητευτική. Σαφές μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν παίζει στη φυσική της έδρα, όμως με τον Γιάννη Ματζουράκη απέκτησε μεγαλύτερη πειθαρχία και διεκδικεί θέση στην εξάδα.

Φωκικός: Η πορεία του αναμενόμενη. Έδειχνε ότι θα έδινε μάχη για τη σωτηρία και η αλήθεια είναι ότι με τον Πέτρο Μίχο στο τιμόνι η εικόνα βελτιώθηκε. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη για μία ομάδα που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις.

Θρασύβουλος: Με το μπάτζετ να έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο, τον κόσμο να απουσιάζει και τα οικονομικά προβλήματα να είναι μεγάλα, ο στόχος ήταν η σωτηρία. Έκανε κάποια «ξεσπάσματα», όμως παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Έχει, πάντως, έμπειρους παίκτες να την τραβήξουν από το γκρεμό.

Αγροτικός Αστέρας: Επίσης αναμενόμενη πορεία. Με πολύ μικρό μπάτζετ, αλλά ταλαντούχους Έλληνες παίκτες και έναν προπονητή που ξεκινά τώρα την καριέρα του, η ομάδα του Ευόσμου γνώριζε ότι θα έχει δύσκολη αποστολή.


«Εκπλήξεις»

Πιερικός: Πολλοί του έδιναν μία θέση στα play off στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ωστόσο, ο Πιερικός απέδειξε ότι είναι η «ήρεμη δύναμη» της κατηγορίας και απειλεί για να καταλάβει τη 2η θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο.

Καλλιθέα: Το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν για μικρό ρόστερ και λίγες λύσεις στην επίθεση. Η αθηναϊκή ομάδα όχι μόνο είναι 4η, αλλά έχει και την καλύτερη επίθεση, σε μία πορεία – έκπληξη. Αν αντέξει στα προβλήματα λόγω καρτών μέχρι το φινάλε θα έχει κάνει υπέρβαση.

Αναγέννηση Επανομής: Νεοφώτιστη στην κατηγορία, γρήγορα έδειξε ότι δεν θα μπλέξει σε περιπέτειες. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα, τότε σίγουρα η πορεία της Αναγέννησης Επανομής κατατάσσεται στις εκπλήξεις.

Ηρακλής Ψαχνών: Αρχικά δεν ξεκολλούσε από τον πάτο της βαθμολογίας. Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Γιώργου Φοιρού άλλαξε ψυχολογία και τακτική και οι «πράσινοι» διαγράφουν στα τελευταία ματς εξαιρετική πορεία, τέτοια που τους έχει χαρίσει πόντους- χρυσάφι για τη σωτηρία.

Βύζας Μεγάρων: Βρίσκεται στη 12η θέση και όχι μακριά από τον υποβιβασμό. Επιτυχία; Σίγουρα, από τη στιγμή που η προετοιμασία ξεκίνησε Σεπτέμβριο, τα οικονομικά προβλήματα λίγο έλειψε να τον διαλύσουν και η παρουσία του στο πρωτάθλημα περικυκλώθηκε από ερωτήματα. Ο Βύζας, όμως συνεχίζει να παλεύει και να ελπίζει στην παραμονή.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved