«Γλυκιά» εκδίκηση και play off για την Παναχαϊκή

«Γλυκιά» εκδίκηση και play off για την Παναχαϊκή

Η εκδίκηση είναι ένα… πιάτο το οποίο τρώγεται κρύο, αναφέρει ένα ρητό και αυτό φαίνεται πως ταιριάζει… γάντι στην περίπτωση της Παναχαϊκής, η οποία έξι χρόνια μετά το εφιαλτικό απόγευμα της 14ης Μαΐου στο γήπεδο της Φυλής, όπου είχε ηττηθεί από τον Θρασύβουλο και είχε υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική, επικράτησε με 3-1 των «πράσινων» για την 24η αγωνιστική και… επέστρεψε στις θέσεις των play off.

Αντίθετα, το «συγκρότημα» του Λύσανδρου Γεωργαμλή έμεινε για 6ο παιχνίδι μακριά από τη νίκη και παρέμεινε στις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στον απ’ ευθείας υποβιβασμό για την Football League 2.

Οι Πατρινοί άνοιξαν το σκορ στο 37’ με τον Ουρτάδο, ωστόσο, στο 55’ ο Μπεγκόνια με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ, έφερε το ματς στα ίσια για τους γηπεδούχους. Στο 66’ οι «πράσινοι» έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγο αποβολής του Καλαμιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντίνας με χτύπημα φάουλ, διαμόρφωσε το 2-1 για τους «ροσονέρι». Στο 84’ ο Φουρτάδο με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κοιλιάρα «κλείδωσε» το τρίποντο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετρούν «2 στα 2» με τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο τους.

Η Παναχαϊκή ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα που θα της έδινε τον πρώτο λόγο για την συνέχεια. Μάλιστα, στο 4’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Κοιλιάρας μπήκε στην περιοχή, θέλησε να περάσει τον Κασμερίδη, βρέθηκε στο έδαφος, ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι το «συγκρότημα» του Γιάννη Παπακώστα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ουρτάδο έκανε την μπαλιά, ο Ντίνας πήρε την μπάλα, ωστόσο, ο Κασμερίδης ενήργησε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα προ του άσου των Αχαιών. Η Παναχαϊκή αύξησε την πίεσή της και στο 14’ ο Ουρτάδο άλλαξε ωραία με τον Μαπούκου, ωστόσο, την… κατάλληλη στιγμή, ο Σκόνδρας μπήκε στην φάση, προσπάθησε να διώξει, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το δοκάρι του Κασμερίδη.

Στη συνέχεια, ο Θρασύβουλος ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Πουρή. Στο 18’ ο Ντα Σίλβα έκανε ωραία ενέργεια, ο Πουρής απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα έφτασε στον Ντακόλ, ο οποίος ωστόσο… κατάφερε να χάσει μεγάλη ευκαιρία, μια και το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «ροσονέρι»!

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, όταν ο Μπεγκόνια εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 29’ το σουτ του Ντα Σίλβα από το ύψος της περιοχής, κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Από την στιγμή που ο Θρασύβουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ στο 37’ με τον Ουρτάδο, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης. Ο Ντίνας πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έκανε την κάθετη μπαλιά στον διεθνή επιθετικό από την Βενεζουέλα και αυτός με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Κασμερίδη και έκανε το 1-0 για τους Αχαιούς.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν άμεσα να… απαντήσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Παγώνης έπιασε το δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πουρή. Μάλιστα, στο 42’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, όταν έπειτα από… κομπίνα σε φάουλ, ο Ντακόλ έκανε το σουτ, αλλά ο Πουρής μπλόκαρε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με την Παναχαϊκή να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Γιάννης Παπακώστας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φούφουλα στην θέση του Θεοδωρέλλη, από τον οποίο είχε έντονα παράπονα για την παρουσία του, φέρνοντας και την αλλαγή στο σύστημα σε 4-4-3 με τον Κοιλιάρα να… μετακομίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ουρτάδο πιο μπροστά του στη μεσαία γραμμή. Στα δεξιά πέρασε ο Μαπούκου, ενώ στο κέντρο, η τριάδα αποτελούνταν από τους Φατιόν, Τσεμπερίδη και Ντίνα.

Από την πλευρά του, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ροκάστλ στην θέση του Ντανλαντί, θέλοντας να κάνει πιο κινητική την ομάδα του στην μεσαία γραμμή.

Μάλιστα, η αλλαγή του Έλληνα τεχνικού του Θρασύβουλου, έφερε… καρπούς στο 55’ όταν ο Μπεγκόνια εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, νίκησε τον Πουρή, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και «έγραψε» το 1-1 για τους «πράσινους».

Στη συνέχεια, η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο στο 58’ το δυνατό σουτ του Ουρτάδο, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κασμερίδη, ο οποίος με δύσκολη επέμβαση, απέκρουσε, ενώ στο 66’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Καλαμιώτης ανέτρεψε τον Ντίνα, ο διαιτητής έδειξε το φάουλ και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των «πράσινων», που ήταν η δεύτερη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση η Παναχαϊκή πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Ντίνας εκτέλεσε το φάουλ και νίκησε τον Κασμερίδη, κάνοντας το 2-1 για τους «ροσονέρι». Μάλιστα, στο 77’ ο Ουταρά έφτασε με αξιώσεις στα καρέ των «πράσινων», έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Θρασύβουλου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θέλησαν να… απαντήσουν, όταν ο Ζουμπουλάκης έκανε την σέντρα, ωστόσο, ο Πουρής βρήκε σωστά και έδιωξε προ του επερχόμενου Ντακόλ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους στο 84’ όταν ο Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα από τα πλάγια και ο Φουρτάδο με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Κασμερίδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκρανάς (Ξάνθης), ο οποίος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Καλαμιώτη στο 66’ και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Σκόνδρα, Κασμερίδη, Κοιλιάρα, Τσεμπερίδη, Φατιόν, Ιωάννου.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Σύρος, Σκόνδρας, Παγώνης, Μπεγκόνια, Βλάχος (69’ Ζουμπουλάκης), Ντανλαντί (46’ Ροκάστλ), Ντα Σίλβα, Σταμπολζίεφ (61’ Καρλόπουλος), Ντακόλ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Παπακώστας): Πουρής, Σπίνουλας, Ιωάννου, Θεοδωρέλλης (46’ Φούφουλας), Ντίνας, Τσεμπερίδης, Φατιόν, Ουρτάδο (83’ Βλασόπουλος), Κοιλιάρας, Μαπούκου (72’ Ουαταρά), Φουρτάδο.



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved