Καλλέργης στο Onsports: «Όλα για τη σωτηρία του Φωκικού»

Καλλέργης στο Onsports: «Όλα για τη σωτηρία του Φωκικού»

Ο μέσος του Φωκικού, Μανώλης Καλλέργης μιλά στο Onsports για τη σωτηρία του Φωκικού, την εμπειρία της Football League και το… άλμα του καλοκαιριού.

Φέτος ζει για πρώτη φορά την εμπειρία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Στα 21 του χρόνια έχει φροντίσει ώστε όποιος προπονητής και αν δουλεύει μαζί του να τον συμπεριλαμβάνει στα βασικά του πλάνα. Όχι και άδικα… Ο Μανώλης Καλλέργης είναι ένα από τα ταλέντα που «λάμπουν» ήδη στη Football League με τη φανέλα του Φωκικού και το οποίο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της Super League και… εσχάτως του εξωτερικού. Ο ίδιος, πάντως, μπορεί να περιμένει και όπως δήλωσε στο Onsports: «Ας σωθεί ο Φωκικός και μετά βλέπουμε».

Γεννημένος στην Άμφισσα στις 5 Δεκεμβρίου 1990 ο Καλλέργης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Κεχαγιά Προσηλίου, 14 ετών, αγωνιζόμενος από τότε ως δεξί χαφ, αλλά και αριστερό χαφ. Ακολούθησαν σταθερά βήματα με τον ΑΟ Καρδίτσας στη Δ’ Εθνική (2009-10), τον Φωκικό στη Football League 2 (2010-11) και φέτος η Football League. Σε 22 συμμετοχές έχει βρει τρεις φορές δίχτυα, όμως μόλις μία φορά το γκολ του συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας του. Έτσι και την Κυριακή (01/04) απέναντι στον Πλατανιά Χανίων (1-1). Ωστόσο, ο ίδιος δείχνει βέβαιος για τη σωτηρία…

- Απέναντι στον Πλατανιά Χανίων χάσατε το τρίποντο λίγο πριν το φινάλε. Δυσκολεύει πλέον η υπόθεση παραμονή;

«Ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα. Καταφέραμε να προηγηθούμε, αλλά ήμασταν άτυχοι σε μία «στημένη» φάση. Συνεχίζουμε. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Αν απογοητευτούμε, θα είναι ό,τι χειρότερο. Θα κάνουμε τα πάντα για την παραμονή».

- Η βοήθεια των φιλάθλων του Φωκικού είναι ικανοποιητική ή, περιμένετε μεγαλύτερη συμπαράσταση;

«Είμαστε, σίγουρα, δεμένοι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο κόσμο. Οι φίλαθλοί μας μάς βοηθούν ψυχολογικά και τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας για να πετύχουμε τον στόχο».

- Τα οικονομικά προβλήματα είναι δεδομένα. Εσείς σε τι κατάσταση βρίσκεστε;

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σε άλλες ομάδες παιδιά που ζουν με δανεικά. Στον Φωκικό ο πρόεδρος, Σίμος Παπαδημητρίου δεν έχει, δυστυχώς, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Παλεύει μόνος του, δίνει μεγάλο αγώνα και κάνει ό,τι μπορεί για να είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντί μας».

- Τι άλλαξε η έλευση του νέου προπονητή, Πέτρου Μίχου;

«Δουλεύουμε με περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Μας είχαν πεισμώσει τα αρνητικά αποτελέσματα. Αν και το σερί μας διακόπηκε στην Καλλονή, δείξαμε ότι έχουμε βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς και, σίγουρα, δεν αξίζει αυτή η ομάδα να υποβιβαστεί».

- Με ποιες ομάδες βλέπεις ότι θα δοθεί μάχη παραμονής; Μέχρι και η ΑΕΛ έχει μπει σε περιπέτειες…

«Η ΑΕΛ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Σιγά σιγά θα βρει τον δρόμο της. Θεωρώ ότι εμείς, ο Θρασύβουλος, ο Βύζας, ο Αγροτικός Αστέρας και η Αναγέννηση Γιαννιτσών θα παλέψουμε για τη σωτηρία».

- Και αντίστοιχα για την άνοδο, ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί;

«Η Βέροια και ο Πανθρακικός πολύ δύσκολα δεν θα πανηγυρίσουν την άνοδο. Θεωρώ ότι στα play off λόγω εμπειρίας έχει προβάδισμα ο Πανσερραϊκός».

- Πολλά παιδιά στην ηλικία σου θα ήθελαν να έχουν τις συμμετοχές σου. Υπάρχουν άλλα ταλέντα στον νομό;

«Δυστυχώς στη Φωκίδα το ποδόσφαιρο είναι… πεσμένο και δύσκολα βγαίνουν ταλέντα. Υπάρχουν, όμως πολλά παιδιά που αν προσεχτούν και δουλέψουν είναι βέβαιο ότι θα πάρουν ευκαιρίες.

- Ο Φωκικός είναι από τις ομάδες με μικρό ρόστερ και από αυτές που δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται. Είναι αυτό μειονέκτημα με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη;

« Σίγουρα, η μεγάλη προετοιμασία μας επηρέασε. Τώρα βγαίνει η κόπωση, με συνέπεια να μην υπάρχει σταθερότητα. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν 23 ετοιμοπόλεμοι και διαφορετικό 14,15. Αυτός που έχει περισσότερες επιλογές θα πάει και καλά. Εκεί δουλεύει και ο προπονητής μας για να αντέξουμε».

- Πρώτη σου σεζόν φέτος στη Football League. Τι σου έχει κάνει θετική εντύπωση;

«Το AEL FC ARENA. Απίστευτο γήπεδο, πολύ καλύτερο από πολλά της Super League. Βέβαια, το έχω συνδέσει και με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα που πήραμε εκεί».

- Και κάτι που σου έχει κάνει αρνητική εντύπωση;

«Αν εξαιρέσουμε την κατάσταση πολλών ομάδων, δεν υπάρχει κάτι. Έχω ακούσει ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Βύζαντα είναι ακατάλληλος, αλλά ακόμα δεν έχουμε παίξει εκεί…».

- Κάποιος ποδοσφαιριστής που σου έχει κάνει εντύπωση από το πρωτάθλημα;

«Ο Τάντιτς της Βέροιας. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής… Και ο Μαπούκου της Παναχαϊκής, πολύ καλός επιθετικός και… ίδιος ο Σισέ»!

Από την αρχή της σεζόν έχεις προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της Super League και εσχάτως ομάδας του εξωτερικού. Αυτό σε αγχώνει;

«Πρώτος μου στόχος είναι να σωθεί ο Φωκικός και όλα τα άλλα έρχονται. Μαθαίνω κι εγώ ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά τις σχετικές επαφές τις κάνει ο εκπρόσωπός μου, Ηλίας Ματθαίος. Το μόνο που με απασχολεί είναι να συνεχίσω να δουλεύω, ώστε να παίρνω συμμετοχές και να βοηθήσω κι εγώ στην παραμονή. Το καλοκαίρι θα δούμε ό,τι προκύψει...».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved