Κούγιας: «Δεν έχουμε αντίπαλο»

Κούγιας: «Δεν έχουμε αντίπαλο»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τον Γιάννη Παπακώστα και είπε πολλά…

Ο ισχυρός άνδρας της πατρινής ομάδας στη συνέντεξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ παρουσίασε τον νέο προπονητή, Γιάννη Παπακώστα και είπε: «Λόγω των όσων συνέβησαν στην Καλλιθέα και λογω επαγγελματικής μου απασχόλησης από την Πέμπτη μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε η απόκτηση του κ. Παπακώστα, δεν καταφέραμε να γίνει η επίσημη παρουσίαση του, όπως πρέπει και έχουμε συνηθίσει να κάνουμε σαν σοβαρή ομάδα.

Ευτυχώς δεν χρειάζεται να πω πολλά, τα τελευταία 10 χρόνια χτίζει την δική του ιστορία. Γνωρίζεται και την διαδρομή του και ποιός είναι. Τον ευχαριστώ δημοσίως που επιτέλους, δέχτηκε την πρότασή μου, γιατί όπως ξέρετε ήταν διακαής πόθος μου, από την πρώτη μέρα που πήρα την ομάδα. Με χαροποιεί, γιατί έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις και η παρουσία του ανεβάζει επίπεδο την ομάδα.

Ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος, μετά την τραγωδία στην Καλλιθέα, αλλά όπως λένε κάθε εμπόδιο για καλό. Αν δεν δεχόταν να έρθει θα ήμουν σε αδιέξοδο. Ήταν απαίτησή του να υπογράψει συμβόλαιο 5 ετών με ρήτρα 1 εκατομμύριο ευρώ σε περίπτωση που απολυθεί ενώ την ίδια ρήτρα ζήτησα εγώ σε περίπτωση που διακόψει την συνεργασία του με την Παναχαϊκη.

Χθες πήρατε το πρώτο δείγμα, όπου πήγαμε πρώτα στο ματς της Νέων και μετά στα γραφεία… είδατε σήμερα αλλαγή φιλοσοφίας».

Σε ό,τι αφορά στην ήττα από την Καλλιθέα και τις αντιδράσεις του κόσμου ανέφερε: «Μετά το ματς με την Επανομή δεν περίμενα πως θα δινόταν η δυνατότητα σε ανήθικους ανθρώπους που έχουν μάθει να σκέπτονται έτσι, πως οι ποδοσφαιριστές μας και εγώ έχουμε σχέση με βρώμικα ματς, Εδώ και τρεις ημέρες κακοποιοί, παράγοντες και διαιτητές του παρελθόντος ξεσάλωσαν.

Θέλω να σας πω ένα πράγμα, και να είναι σίγουροι πως για όσα χρόνια είμαι εγώ στην Πάτρα, ό,τι συμβαίνει σε αποτέλεσμα αγώνα της Παναχαϊκής είναι καθαρό από πάνω ως κάτω. Κερδίζουμε, γιατί το αξίζουμε και χάνουμε γιατί πρέπει. Προχθές στην Καλλιθέα ο διαιτητής είδε πέναλτι που δεν έγινε… ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ… τέλος στο 3-2 η νοοτροπία του προπονητή να κρατήσει το αποτέλεσμα, και να μην ρισκάρει παίζοντας μέχρι και ο Λαμπρόπουλος σέντερ φορ.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει παιδί βρώμικο στην Παναχαϊκή, μόνο άτυχες στιγμές έχουν. Δεν υπάρχει βρώμικος προπονητής. Δεν είναι η ΠΓΕ η ομάδα που συνηθίσατε τόσα χρόνια, ακόμα και η μεγάλη Παναχαϊκή είχε δώσει δικαιώματα. Η νοοτροπία παίζουμε για να κερδίζουμε για άλλους και παίζουμε για να νικήσουμε για άλλους, δεν ισχύει και δεν λέω για εποχή Μουτζουρουλια και την κωμική περίοδο Μακρή.

Να παίζει η Παναχαϊκή με την Τβέντε και να πτωχεύει το 2005, και για να σωθεί να πρέπει να ταυτιστεί με τον Πατραϊκό, που ήταν η πιο βρώμικη ομάδα της πόλης και με άτομα που τώρα έχουν φύγει από την πόλη, η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση.

Δεν περίμενα ποτέ… να δω την φωτογραφία που βλέπετε, ένα… hot dog στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Αχαΐας, την Πελοπόννησο, και δεν ξέρω αν το γνωρίζει η διοίκηση της εφημερίδας, με την λεζάντα από κάτω για το… βρώμικο της Καλλιθεάς, το οποίο το έχει υπογράψει ο κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος, ένας ευπατρίδης δημοσιογράφος. Θα πω κάτι, τα παιδιά της Παναχαϊκής δεν είναι βρώμικα, εγώ έχω μάγειρα σε όλα μου τα σπίτια και έχω μάθει να τρώω καθαρό φαγητό. Δεν έχω φάει ποτέ βρώμικο… , αλλά ξέρω την συγγένεια του κ. Θεοδωρόπουλου με τον κ. Λουκοπουλο .

Αν δεν στηρίξουμε την ομάδα και δεν αλλάξουμε νοοτροπία, στηρίζοντας τους καλούς ποδοσφαιριστές δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Η Παναχαϊκή μας έχει 38 βαθμούς, η Λάρισα κινδυνεύει, η Παναχαϊκή μας από τον Μάιο δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο και αντί να την στηρίζεται και να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό υποστηρίζεται ότι βρωμάει.

Για τα φειγ βολάν είναι ντροπή και ξέρω που τυπώθηκαν και ποιοι είναι υπεύθυνοι, είναι αυτοί που έλεγαν πως ο Πηλαδάκης είναι ο ιδανικός πρόεδρος, και κάθε λαμόγιο όπως ο Μπέος που του έκλεινα ραντεβού στον Αστέρα για να πάρει την ΠΑΕ. 

Εγώ θα μπαίνω ασπίδα, όποιος θέλει ας βρίσει έμενα …. Βοηθήστε μας να απομονώσουμε τα 20 αλητόπαιδα και 2-3 δημοσιογράφους που τορπιλίζουν την προσπάθεια που κάνουμε και έτσι πριονίζουν την Παναχαική. Δεν έχουμε αντίπαλο … το μέλλον είναι δικό μας».



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved