Λουτσιάνο: «Οι διαιτητές δεν ξέρουν τους κανόνες»

Λουτσιάνο: «Οι διαιτητές δεν ξέρουν τους κανόνες»

Πολλά τα παράπονα του Λουτσιάνο ντε Σόουζα από τη διαιτησία του αγώνα στα Ψαχνά.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της ΑΕΛ Καλλονής, Λουτσιάνο ντε Σόουζα μετά την ήττα (1-0) από τον Ηρακλή Ψαχνών μίλησε για… μαθήματα διαιτησίας που γίνονται πάνω στην ομάδα της Λέσβου.

Αρχικά ο Λουτσιάνο δήλωσε: «Παίξαμε σε ένα φανταστικό γήπεδο, γήπεδο για ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη και σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν γήπεδα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Αν δεν κάνω λάθος η φάση του γκολ ήταν η μοναδική που είχε ο Ηρακλής σε όλο το παιχνίδι. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στις ευκαιρίες που κάναμε θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή».

Σχετικά με τη διαιτησία, ανέφερε: «Όταν ξεκίνησα την πορεία μου ως προπονητής είχα πει πως δεν θα μιλάω για την διαιτησία. Λυπάμαι πραγματικά για το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές. Οι κίτρινες κάρτες σε κάποιες φάσεις για τον Ηρακλή δεν χρειάζονταν και εκεί που είχε τελειώσει το ματς η Καλλονή χρεώθηκε με κάρτες. Αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί χάσαμε το παιχνίδι, πάει τελείωσε αυτό το ματς και δεν γυρίζει πίσω.

Θεωρώ ότι όλα τα μαθήματα διαιτησίας γίνονται σε ματς της Καλλονής. Καθόμαστε και δεχόμαστε παρατηρήσεις από τον διαιτητή, από τον τέταρτο που δεν πιστεύω ότι έχουν ακουμπήσει ποτέ τους μια μπάλα. Μάλλον δεν ξέρουν τους κανόνες. Αυτό είναι κατά του ποδοσφαίρου, που εγώ αγαπώ, λατρεύω. Θέλω να προχωρήσει, όλες οι ομάδες, όλοι οι πρόεδροι που αγαπούν αυτό που κάνουν. Δεν έχει σημασία αν θα κερδίσεις έναν αγώνα, ή θα τον χάσεις. Πρέπει ο καθένας να είναι ευχαριστημένος με αυτά που προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Είτε είναι ποδοσφαιριστής, είτε διαιτητής».

Είπα πως δεν είναι δικαιολογία ο διαιτητής για ένα παιχνίδι που χάθηκε. Απλά ως άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο, είπα πως οι διαιτητές δεν πρέπει να δείχνουν έτσι κίτρινες κάρτες και για το παιχνίδι πως δεν είδα άλλη φάση εκτός από εκείνη που σημείωσε ο Ηρακλής το πολύ ωραίο γκολ που έβαλε. Θα δείτε και εσείς τις φάσεις του παιχνιδιού και θα κρίνεται. Δεν λέω πως δεν άξιζε να κερδίσει ο Ηρακλής, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω και παράπονα από την διαιτησία. Ένα πέναλτι του Μανούσου που νομίζω ότι ήταν. Την φάση του πέναλτι του Ηρακλή δεν το είδα, αλλά αν το δω δεν έχω πρόβλημα να πω την αλήθεια για το τι ήταν».

Σχετικά με τις φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ανέφερε: «Πείτε μου εσείς άλλη φάση καθαρή που είχε ο Ηρακλής εκτός από το γκολ. Αυτή του Θάνου που λέτε πως δεν έκανε το σουτ δεν είναι φάση γιατί δεν έχει τελειώσει και έρχεται και του παίρνει την μπάλα. Είχαμε και εμείς πολλές τέτοιες που δεν τελείωσαν. Πραγματικά ήταν καλό το ποδόσφαιρο που έπαιξαν τα παιδιά. Ο Ηρακλής έπαιξε το ποδόσφαιρο που παίζει μια ομάδα στην έδρα της και θέλει να πάρει τους βαθμούς».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved