Ματς για γερά νεύρα στην Πάτρα

Ματς για γερά νεύρα στην Πάτρα

Το ντέρμπι Παναχαϊκή – ΑΕΛ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της… Πρωταπριλιάτικης 23ης αγωνιστικής της Football League.

Δοκιμασίες εκτός έδρας περιμένουν τους πρωτοπόρους της Football League στο κυριακάτικο (01/04) πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, οπότε οι εκπλήξεις είναι πολύ πιθανές. Φυσικά, τα βλέμματα στρέφονται στο ματς ζωής ή θανάτου που θα γίνει στην Πάτρα μεταξύ της Παναχαϊκής και της ΑΕΛ.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 14:00 με τον αγώνα της Εύβοιας, εκεί όπου ο Ηρακλής Ψαχνών θα υποδεχτεί την ΑΕΛ Καλλονής. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία ματς με τον Γιώργο Φοιρό στον πάγκο και με όπλο το γεγονός ότι είναι ξεκούραστοι (δεν αγωνίστηκαν την Τετάρτη απέναντι στον Διαγόρα), θα κυνηγήσουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά στην άνετη παραμονή. Η ομάδα της Λέσβου, βέβαια, μετρά δύο σερί νίκες, δείχνει πολύ καλό πρόσωπο μακριά από τη βάση της και θα κυνηγήσει το τρίποντο για να πλησιάσει την εξάδα.

Μία ώρα αργότερα (15:00) ο Φωκικός θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά. Η ομάδα της Άμφισσας την Τετάρτη (28/03) γνώρισε την πρώτη τη ήττα με τον Πέτρο Μίχο στον πάγκο στον αγώνα με την ΑΕΛΚ και για να πετύχει τη σωτηρία θα πρέπει να υποχρεώσει σε ένα ακόμα στραβοπάτημα του Κρητικούς. Η ομάδα των Χανίων στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει συγκομιδή δύο πόντων, έχει υποχωρήσει στην 4η θέση και ευελπιστεί ότι θα κάνει νέο ξεκίνημα στο ντεμπούτο του Γιάννη Χατζηνικολάου στο τιμόνι.

Εκτός έδρας δοκιμασίες περιμένουν (16:00) και τους πρωτοπόρους Βέροια, Πανθρακικό. Η «Βασίλισσα του Βορρά» θα αντιμετωπίσει στην Επανομή την τοπική Αναγέννηση και οι Ακρίτες στον Εύοσμο. Η Αναγέννηση Επανομής αγνοεί το τρίποντο στις τέσσερις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος και για να μην χάσει άλλο έδαφος είναι υποχρεωμένη να νικήσει τη Βέροια, την καλύτερη ομάδα σε συγκομιδή εκτός έδρας πόντων. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από την άνετη (5-0) επικράτηση σε βάρος του Εθνικού Αστέρα και θέλουν να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα.

Στον Εύοσμο, ο Αγροτικός Αστέρας παίζει με την πλάτη στον τοίχο και κεκλεισμένων των θυρών. Οι «πράσινοι» αναζητούν τρίποντο – ανάσα, αλλά απέναντί τους θα βρουν τον Πανθρακικό. Οι Ακρίτες μετά το βαρύ 3-0 στο Ελ Πάσο, επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στον Θρασύβουλο και θα επιδιώξουν νέο θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθούν σε τροχιά απευθείας ανόδου.

Μόλις τρεις πόντοι χωρίζουν την Αναγέννηση Γιαννιτσών και τον Βύζαντα Μεγάρων που θα κοντραριστούν (16:00) στην Πέλλα. Οι γηπεδούχοι έπειτα από ένα αρνητικό σερί οκτώ αγώνων πήραν διαζύγιο με τον Σπύρο Μπαξεβάνο και με τον Δημήτρη Τομπάζη στο τιμόνι στοχεύουν στην επιστροφή στις επιτυχίες. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των Μεγάρων, στο πρώτο ματς του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο δεν μπόρεσε να νικήσει την Αναγέννηση Επανομής και θέλει την άτυπη ρεβάνς για την ήττα (1-0) του πρώτου γύρου.

Το τελευταίο χρονικά (17:00, OTE TV) παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πάτρα. Εκεί, η Παναχαϊκή με τον Γιάννη Παπακώστα να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο καλείται να υποχρεώσει σε ήττα την ΑΕΛ για να μη χάσει άλλο έδαφος από τα play off. Ο Βασίλης Βούζας αποχώρησε μετά την ήττα (5-2) από την Καλλιθέα και το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο. Όσο για την ΑΕΛ; Η μία νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια είναι ντροπιαστικό σερί και άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη δεν υπάρχει παρά τις πολλές απουσίες. Τελευταίο «διπλό» της ΑΕΛ; Στις 04/01 στα Γιαννιτσά με σκόρερ τον Τσιμπάμπα…

Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο (31/03) με το ισόπαλο 0-0 του Θρασύβουλου απέναντι στην Καλλιθέα. Ο αγώνας Διαγόρας – Πανσερραϊκός δεν διεξάγεται λόγω ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας της Ρόδου, ενώ η αναμέτρηση Εθνικός Αστέρας – Πιερικός λόγω απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τους Καισαριανιώτες, που θα χάσουν τον αγώνα στα χαρτιά.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά τον αγώνα του Σαββάτου (31/03).



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved