Με Ντος Σάντος η Καλλονή «λύγισε» τον Φωκικό

Με Ντος Σάντος η Καλλονή «λύγισε» τον Φωκικό

«Ζωντανή» στη διεκδίκηση μιας θέσης, απ’ αυτές που οδηγούν στα play off ανόδου έμεινε η ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής επικρατώντας του Φωκικού με 1-0, στην αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στο γήπεδο της Μυτιλήνης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Football League.

Το «χρυσό» γκολ για την Καλλονή σημείωσε στο 44’ ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος, ο οποίος «χάρισε» στο συγκρότημα του Γιάννη Μαντζουράκη τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Φωκικός του Πέτρου Μίχου περιορίστηκε κυρίως σε παθητικό ρόλο έχοντας απλώς κάποιες επιθετικές εξάρσεις και αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Βρονταράς κάτω από τα δοκάρια του, το σκορ ίσως να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις για την ΑΕΛ Καλλονής. Ο Φωκικός έμεινε «κολλημένος» στα χαμηλά… πατώματα της βαθμολογίας και η προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται…

Στ’ αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συγκαταλέγεται, αναμφίβολα και το ότι για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος η ομάδα της Λέσβου κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη στο σκορ έχοντας… λύσει τον Γόρδιο δεσμό των αντιπάλων της στο φινάλε του α’ μέρους! Μία συνήθεια, η οποία τείνει πλέον να εξελιχθεί σε… λατρεία για τους Μυτιληνιούς!

Το α’ ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΛ Καλλονής, η οποία περιόρισε τον Φωκικό σε παθητικό ρόλο, έχασε κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες, πριν τελικά ανοίξει το σκορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου.

Στο 6’ ο Λεοζίνιο δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία να βγει τετ-α-τετ με τον Βρονταρά, στο 27’ ο Μανουσάκης επιχείρησε ένα σουτ με αρκετά φάλτσα, στο οποίο επενέβη ο Βρονταράς, ενώ στο 33’ ο Ζουρούδης έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, ο τερματοφύλακας του Φωκικού ωστόσο, μπλόκαρε όντας σωστά τοποθετημένος.

Στο 36’ ο Βρονταράς υποχρεώθηκε σε μία ακόμα επέμβαση, σε πολύ δυνατό σουτ από τον Ντος Σάντος, ενώ το ίδιο συνέβη και στην προσπάθεια του Ζουρούδη στο 43’.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Φωκικού «νικήθηκε» μόνο στην φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Ντος Σάντος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Μανούσου και του Ζουρούδη.

Η μοναδική φορά που ο Φωκικός έγινε επικίνδυνος ήταν στο 35’, όταν ο Παϊζάνος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σουλογάνη ν’ αποκρούει τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο διαδοχικά άστοχα σουτ του Μανουσάκη, στο 49’ και στο 50’, με την ΑΕΛ Καλλονής να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου, εξάλλου, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν στο 53’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του – ευρισκόμενου εντός περιοχής – Καρακώστα, ο ρέφερι της αναμέτρησης ωστόσο, θεώρησε ότι η φάση ήταν ακούσια.

Στο 55’ ο Λεοζίνιο ελίχθηκε και λίγο πριν μπει στην αντίπαλη περιοχή σούταρε, με τον Βρονταρά να πραγματοποιεί ακόμα μία δύσκολη απόκρουση.

Στο 57’ ο Φωκικός έγινε επικίνδυνος για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, όταν ο Διαμαντόπουλος έπιασε ένα δυνατό, σκαστό, σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Σουλογάνης ωστόσο, είπε «όχι» επεμβαίνοντας εντυπωσιακά!

Στα τελευταία λεπτά ο Φωκικός προσπάθησε να γίνει περισσότερο απειλητικός για την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι οπισθοχώρησαν θέλοντας να προστατέψουν το υπέρ τους 1-0, οι παίκτες του Πέτρου Μίχου ωστόσο, δεν κατάφεραν να… ανησυχήσουν ιδιαίτερα την εστία του Σουλογάνη.

Συμπερασματικά, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έφτασε δίκαια στη νίκη χάρη στο γκολ του Ντος Σάντος και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καμπαξής του συνδέσμου Εύβοιας, με βοηθούς τους Νακόπουλο (Αθηνών) και Ντάλλα (Αθηνών).

ΑΕΛΚ: Σουλογάνης, Χωριανόπουλος, Θυμιόπουλος, Καρακώστας, Κριπιντήρης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μανουσάκης (85’ Βλαστέλλης), Ντος Σάντος (77’ Γάλας), Ζουρούδης (65’ Ταραχούλσκι)

ΦΩΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Δημητρίου, Σκαρίμπας, Μπουλούλης (59’ Φαρμάκης), Αντράντε (69’ Ταμπάκης), Καλέργης, Διαμαντόπουλος, Νικόλτσης (59’ Κανελλόπουλος)



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved