Τζαναβάρας: «Οργάνωση και υποδομή»

Τζαναβάρας: «Οργάνωση και υποδομή»

Ο νέος προπονητής του Βύζαντα, Παναγιώτης Τζαναβάρας παρουσιάστηκε και μίλησε για τον στόχο των «κιτρινόμαυρων».

Σε ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης (22/03) ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι να οργανώσει τον Βύζαντα Μεγάρων και δουλέψει στις υποδομές. «Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του. όλα είναι θέμα συλλογικής δουλειάς», είπε μεταξύ άλλων».

Για τη ματαίωση του αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα και αν αυτή τον εξυπηρετεί, είπε:

«Σίγουρα είναι καλό διότι θα υπάρχουν πέντε μέρες να γνωρίσω τα παιδιά, να κάνουμε κάποιες προπονήσεις πριν τον πρώτο αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής την Τετάρτη. Έχω δει δύο φορές την ομάδα, στα παιχνίδια της με τον Αγροτικό Αστέρα και τον Ηρακλή Ψαχνών. Μίλησα χθες με τα μέλη του τεχνικού επιτελείου που ήταν στην ομάδα και πήρα κάποια στοιχεία. Είναι αξιόλογοι και καλοί στη δουλειά τους και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί».

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζεται ο Βύζας Μεγάρων:

«Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξουμε και γήπεδο αφού χρειάζεται κάποιες εβδομάδες ακόμη για να είναι εντάξει το χόρτο στο Δημοτικό γήπεδο ώστε να μην πάθε ζημιά και φεύγουν κομμάτια.

Δεν είναι η πρώτη φορά την φετινή περίοδο που μου έγινε πρόταση να δουλέψω στον Βύζαντα. Είχα μιλήσει και με τις άλλες διοικήσεις που ήταν πριν στην ομάδα. Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές που μου είπαν για τις συνθήκες τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει από την αρχή της σεζόν. Δεν είχαν ούτε μπάλες για να κάνουν προπόνηση. Είχαν έξι μπάλες και έδιναν μάχη με τους τερματοφύλακες».

Για τον στόχο που έχει βάλει:

«Στόχος μου είναι να γίνει δουλειά σε βάθος και να οργανώσουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως στις υποδομές και τα νέα παιδιά που είναι η επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου, αλλά και των συνθηκών που θα πατήσει το άθλημα σε λίγα χρόνια. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για μεγάλες μεταγραφές, ούτε η δυνατότητα να συντηρήσεις μια ομάδα που δεν βασίζεται σε μεγάλο μέρος από παιδιά της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις παιδιά και χρειάζεται εξειδίκευση και δουλειά σε βάθος. Η επανασύνδεση της ομάδας με την τοπική κοινωνία είναι το βασικό ζητούμενο».

Σχετικά με το σύντομο πέρασμά του από τον Αστέρα Μαγούλας:

«Δεν μπορώ να παραλείψω την καλή συμπεριφορά του προηγούμενου συλλόγου, του Αστέρα Μαγούλας, που έδειξαν κατανόηση και διάθεση όταν τους ανέφερα πως είχα πρόταση από σύλλογο μεγαλύτερης κατηγορίας».

Κοσσυβάκης: «Όλη η πόλη στο πλευρό μας»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Κοσσυβάκης από την πλευρά του, μίλησε για την ανάγκη στήριξης του κόσμου.

«Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει με άξονα την δυναμική των Μεγάρων», είπε και υπογράμμισε: «Οι 40.000 κάτοικοι είναι η δύναμη της και όσα χρήματα και αν βάλει κάποιος δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει η στήριξη και το αγκάλιασμα της κοινωνίας».

Για την εικόνα της ομάδας όταν ανέλαβε:

«Απορώ πώς λειτουργούσε αυτή η ομάδα μέχρι τώρα. Υπήρχαν διάφοροι τομείς που δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε. Από την κατάσταση των αποδυτηρίων που ήθελαν ανακαίνιση μέχρι και τα γραφεία για τις υπηρεσίες της διοίκησης».

Για την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας:

«Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Τα εισιτήρια είναι στα 10 και 5 ευρώ, ενώ για τους ανέργους και τα παιδιά μέχρι 16 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Στα σχέδια μας είναι να επισκεφθούν οι ποδοσφαιριστές σχολεία για να μοιράσουν προσκλήσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια λέσχη φίλων που θα έχει ενεργή συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα».

Για τους στόχους που έχει βάλει:

«Στόχος είναι αυτή τη σεζόν να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και στη συνέχεια να κάνουμε τα σχέδια μας για την επόμενη μέρα που έχει διάρκεια πέντε ετών. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά το βλέμμα μας φτάνει μακριά. Με οργάνωση και δουλειά κανένας στόχος δεν είναι αδύνατος, ακόμη και η Super League».

Για τις προσδοκίες μετά την πρόσληψη Τζαναβάρα:

«Το πλάνο συνεργασίας που υπάρχει με τον νέο προπονητή είναι για έξι μήνες και μετά το τέλος τους για συμφωνία πέντε χρόνων. Αυτό βέβαια εξαρτάται τόσο από τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, όσο και από εμάς. Μετά τους έξι μήνες μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση που έχει βρει στην ομάδα και τις συνθήκες και να μην θέλει να συνεχίσει».

Για την οργάνωση:

«Από την αρχή που ήρθαμε θελήσαμε να οργανώσουμε την ομάδα σε επαγγελματικά πλαίσια και να προχωρήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει τόσο στην ομάδα, όσο και στην κατηγορία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν πάρα πολλά και από διαφορετικές πηγές. Εκτός από τα θέματα της ομάδας έπρεπε να λύσουμε και τις τριβές που υπήρχαν με ανθρώπους που πέρασαν όλο αυτό το διάστημα από διοικητικά πόστα και αγωνιστικά.
Από την αρχή της σεζόν υπήρξαν διάφοροι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα. Τώρα αυτό τελείωσε και θέλω να πω ότι αυτό πρέπει να κλείσει. Πλέον η ομάδα έχει την διοίκηση της και δεν χρειάζεται παρεμβάσεις από τρίτους. Αν θέλουν το καλό του συλλόγου θα πρέπει να μείνουν μακριά».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved