Εξώδικο στον Δήμο η Παναχαϊκή

Εξώδικο στον Δήμο η Παναχαϊκή

Την αντίθεση της εξέφρασε η ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφορικά με την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της πατρινής ομάδας έστειλε εξώδικο στον Δήμο, ώστε να μην εγκριθεί το σχέδιο από τις αρχές της πόλης.

Παρακάτω ολόκληρο το εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Της Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής Εταιρίας με την επωνυμία
«Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε. 2005» που εδρεύει στην Πάτρα επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κιτίου 1, νομίμως εκπροσωπούμενης υπό του Προέδρου της Αλεξίου Χ. Κούγια, Δικηγόρου Αθηνών, οδός Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 55.
ΠΡΟΣ
1. Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά.
2. Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κ. Βίβιαν Σαμούρη.
3.Τον Επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο.
4.Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πελεπίδη, κάτοικοι άπαντες Πατρών, Δημαρχιακό Μέγαρο Πατρέων, επί της οδού Μαιζώνος, αριθμ.110.
Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αποστολόπουλο.

Αξιότιμοι κύριοι,
Πληροφορήθηκα ότι εν ΚΡΥΠΤΩ και χωρίς να ενημερωθεί η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρία Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ιστορικό στάδιο της ΑΓΥΙΑΣ και για την αποκλειστική χρήση της ποδοσφαιρικής της ομάδος, χτίστηκε αυτό το στάδιο, γίνεται μια προσπάθεια, που δεν τιμά την ιστορική διαδρομή του Δήμου Πατρέων και προσομοιάζει με συμπεριφορές που συναντώνται σε Συμβούλια Κοινοτήτων της Πίνδου, να ανατραπεί η ΝΟΜΙΜΗ απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου και του αρμοδίου Συμβουλίου Χωροταξίας Περιβάλλοντος και να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, για την κατασκευή ΟΓΚΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ 30.000 (τριάντα χιλιάδων) τετραγωνικών μέτρων, τα οποία δήθεν θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα στο αίτημα του κλειστού κλαμπ των είκοσι μόλις μελών της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, για να παρανομήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, περιλαμβάνεται και η ταπεινή προσπάθεια «ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΕΙ» ουσιαστικά ο Δήμος Πατρέων, για να παρανομήσει, με την παραχώρηση του 50% των παρανόμως κατασκευασθησομένων θέσεων πάρκινγκ, οι οποίες βεβαίως έχουν ελάχιστο κόστος κατασκευής και θα στερήσουν ελάχιστα από τους δραστήριους εμπνευστές του παράνομου σχεδίου, οι οποίοι θα αποκομίσουν, εάν βεβαίως ολοκληρωθεί η παρανομία τους, ποσό το οποίο θα ξεπερνά τα 200. 000, 000€(διακόσια εκατομμύρια) ευρώ.

Σημειωτέον ότι η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου σταδίου, το οποίο είχε σκοπίμως ερημωθεί, ώστε να παραπλανηθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να απαντήσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την λειτουργία του, έχει δαπανήσει ποσό το οποίο υπερβαίνει τις 400.000€ (τετρακόσιες χιλιάδες) ευρώ, (ανακατασκευή χλοοτάπητα, κατασκευή καφετεριών, μπουτίκ, ανακατασκευή αποδυτηρίων, τουαλετών, ανακατασκευή καθισμάτων, αισθητική βελτίωση προσόψεως) και πληρώνει κάθε μήνα και 6.500€ (εξίμιση χιλιάδες) ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα για την χρήση του, χρήματα τα οποία, όπως συμπερασματικά προκύπτει, δεν επενδύονται για την λειτουργία των ερασιτεχνικών τμημάτων της ιστορικής ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ, αφού οι ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ παραμένουν συνεχώς απλήρωτες και οι ομάδες αγωνίζονται σε αγώνες με άλλα χρώματα και όχι με τα χρώματα της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας των αθλητών, λόγω του ότι είναι απλήρωτοι και η περιουσία την οποία κληροδότησαν επιφανείς Πατρινοί στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, έχει κατασχεθεί από ετών, λόγω χρεών, τα οποία ανέκυψαν κατά την διάρκεια της Διοικήσεως από τα πρόσωπα, τα οποία εν ΚΡΥΠΤΩ και αγνοώντας Εισαγγελικές παραγγελίες, δεν δημοσιοποιούν ούτε εργολαβικά που έχουν υπογράψει, ούτε τις εταιρίες που θα αναλάβουν το έργο, ώστε να διαπιστωθεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και η εντιμότητα των ιδιοκτητών τους, αλλά λειτουργούν, όχι σαν να είναι διαχειριστές ξένης περιουσίας, η οποία ανήκει ουσιαστικά στον Πατρινό λαό και στους οπαδούς της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ, αλλά σαν ιδιοκτήτες οικοπέδου, το οποίο πρέπει να το δώσουν αντιπαροχή, ώστε να εξασφαλίσουν περιουσιακά ωφελήματα, αγνοώντας τη βούληση αυτών που παραχώρησαν την γη και αυτών που κατασκεύασαν το στάδιο, ότι ο χώρος αυτός, να προορίζεται μόνο για τις ανάγκες τις ποδοσφαιρικές της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ και την εξυπηρέτηση των οπαδών της.

Επειδή εκτός του αρμοδίου Συμβουλίου Χωροταξίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, έχουν γνωμοδοτήσει κατά της νομιμότητας των σχεδίων των ως άνω προσώπων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Αχαΐας αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.

Επειδή μόνο και μόνο η αιτιολογία ότι δήθεν θα βελτιωθεί ποιοτικά η ζωή των κατοίκων της ΑΓΥΙΑΣ από τα χιλιάδες αυτοκίνητα των πελατών του εμπορικού κέντρου, αλλά και η ποιότητα ζωής των ιδιοκτητών διαμερισμάτων πέριξ του σταδίου, οι οποίοι αντί της όμορφης εικόνας του χλοοτάπητα, θα αντικρίζουν μπροστά τους τερατώδεις όγκους κλειστών γυμναστηρίων, τα οποία δεν έχουν ανάγκη τα ερασιτεχνικά τμήματα, αλλά και τερατώδη όγκους εμπορικού κέντρου, ύψους πενταόροφης πολυκατοικίας.

Επειδή την παρούσα κοινοποιήσαμε και στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα κοινοποιηθεί και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας, για την περίπτωση την οποία παραβείτε του καθήκοντος σας και συνεργήσετε σε αυτήν την ακραία παρανομία κάνοντας δεκτή την εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, η οποία συνεδρίασε και αποφάσισε χωρίς να καλέσει την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη την γνώμη των κατοίκων της περιοχής, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
1. Όπως διαβαστεί η παρούσα, ώστε να ενημερωθούν τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων.
2. Να μην κάνετε δεκτή την εισήγηση και να μην γνωμοδοτήσετε υπέρ αυτής της παρανομίας.
ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ
Ότι η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ θα προκαλέσει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής με την παρουσία του τεχνικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και Ειδικών Επιστημόνων και θα προσβάλει την παράνομη παρέμβαση για την αλλαγή χρήσης αθλητικού χώρου σε εμπορικό κέντρο και μάλιστα στο κέντρο των Πατρών, ενώπιον όλων των αρμοδίων Δικαστηρίων, καταμηνύοντας για παράβαση καθήκοντος και όποιον αρμόδιο συνεργήσει σε αυτήν την παρανομία.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς τους.
Πάτρα, 16.03.2012
ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε
ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ»



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved