Έριξε «τριάρα» η Καλλονή στην Καλλιθέα

Έριξε «τριάρα» η Καλλονή στην Καλλιθέα

Σαν… σίφουνας πέρασε από το «Ελ Πάσο» η ΑΕΛ Καλλονή, η οποία επιβλήθηκε της Καλλιθέας με σκορ 3-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΛ έχοντας στο πάγκο της τον Γιάννη Μαντζουράκη και παράλληλα η πρώτη εντός έδρας ήττα των «κυανόλευκων». 

Την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα γνώρισε η Καλλιθέα από την ΑΕΛ Καλλονής, η οποία επιβλήθηκε, εύκολά, των «κυανόλευκων» με σκορ 3-0. Τα τέρματα της ομάδας της Μυτιλήνης πέτυχαν οι: Ζουρούδης, Μανούσος και Λεοζίνιο (με πέναλτι), ενώ από το 64’ η Καλλιθέα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αρκούδα.

Σε ότι αφορά στο πρώτο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και από την πρώτη στιγμή έδειξαν τα… δόντια τους στους αντίστοιχους της Καλλονής. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης, όταν ο Μαρουκάκης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μιχαλόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο πρώην παίκτης των «κυανόλευκων», Σουλογάννης.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 13’ η ΑΕΛ «απάντησε» στις φάσεις με τον Μανουσάκη, αλλά ο Αρκούδας έδιωξε την μπάλα πριν γίνει απειλητικός ο επιθετικός των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά γύρω στο 25’ η ΑΕΛ ανέβασε «ταχύτητα» και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τον άξονα, να πατήσει στη περιοχή της Καλλιθέας.

Στο 31’ ο Λεοζίνιο υποχρέωσε τον Κατσούλη σε εκτίναξη, στη συνέχεια ο Ζουρούδης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ, σωστά, ακυρώθηκε γιατί ο παίκτης της ΑΕΛ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 45’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιχαλόπουλου ο Μαρουκάκης έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.  

Το δεύτερο γκολ ξεκίνησε (47’) με μια χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μαρουκάκη, όταν το γυριστό σουτ που έπιασε πέρασε άουτ. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν αντίστοιχη για την ομάδα της Καλλιθέας, καθώς στο 54’ ο Ζουρούδης, με ψηλοκρεμαστό σουτ, ύστερα από κάθετη πάσα του Μανουσάκη, έγραψε το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Καλλιθέα, δέκα λεπτά αργότερα (64’), οι «κυανόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αρκούδα, ενώ στο 70’ δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά, από τον Μανούσο, μετά από στρώσιμο του Μανουσάκη (0-2).

Στο 90' η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, μετά από ανατροπή του Λεοζίνιο από τον Μουσταφίδη. Από την άσπρη βούλα ευστόχησε ο ίδιος, γράφοντας το τελικό 0-3.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), ο οποίος είχε βοηθούς τους: Πετρόπουλο (Θεσσαλίας) και Λιανός (Βοιωτίας).

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Ρουσάκης, Κριπιντήρης, Μουσταφίδης, ενώ την απευθείας κόκκινη κάρτα είδε ο Αρκούδας στο 64’.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος (71’ Ντιαλό), Αρκούδας, Πρίπου (57’ Φαρινόλα), Ηρακλής, Ρουσάκης, Αρβανίτης, Μαρουκάκης, Κατσίκης (82’ Φουντουκίδης), Μουσταφίδης.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Καρακώστας, Χωριανόπουλος, Μήτσης (27’ λ.τ. Προβατίδης) (55’ Τζιωρτζιόπουλος), Κριπιντίρης, Άλβες, Ζουρούδης (84’ Σαμπάνης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Μανουσάκης.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved