Καβακάς: «Η τύχη δεν αρκεί…»

Καβακάς: «Η τύχη δεν αρκεί…»

Ο προπονητής του Πλατανιά Χανίων, Τίμος Καβακάς απάντησε σε όσους χαρακτηρίζουν τυχερή την ομάδα του.

Ο τεχνικός της ομάδας των Χανίων παραχώρησε την Πέμπτη (08/03) συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Κυριακής (11/03) με την Παναχαϊκή και τοποθετήθηκε στις τελευταίες τοποθετήσεις προπονητών, ποδοσφαιριστών και παραγόντων που χαρακτηρίζουν τον Πλατανιά τυχερό. Παράλληλα, έδωσε σύνθημα για νίκη σε βάρος των Αχαιών.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Καβακά:

«Ο βʼ γύρος ξεκινά έχοντας νʼ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία έρχεται να παίξει στην έδρα μας με πολύ καλή ψυχολογία. Έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 7 παιχνίδια. Θʼ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με τον αγώνα του αʼ γύρου και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφασισμένοι για να μπορέσουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Οπότε, κοντράρονται δύο ομάδες, η ψυχολογία των οποίων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ένας σημαντικός παράγοντας για το ποδόσφαιρο και που παίζει ρόλο, είναι η ψυχολογία. Νομίζω ότι η δική μου ομάδα, από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι πάρα πολύ καλά. Οδηγούμε την κούρσα της Football League από την 1η αγωνιστική κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βέβαια, τα πράγματα θεωρώ ότι στο βʼ γύρο θα είναι αρκετά πιο δύσκολα από τον αʼ γύρο. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Και αναφέρομαι σε αυτές που παλεύουν να βρεθούν στα πλέι οφ αλλά και σε όσες παλεύουν για τη σωτηρία τους. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι τα παιχνίδια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Εμείς αυτό που κάναμε εξ αρχής, να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτό κοιτάζουμε και τίποτε άλλο».

Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση; Και πρέπει να συνυπολογιστεί και ο παράγοντας του καιρού, που ενδεχομένως μπορεί να είναι άσχημος.

«Αυτό που σίγουρα θέλουμε, είναι ο καιρός να είναι καλός. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει και οπωσδήποτε όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, δεν βοηθιέται μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Αντίθετα, βοηθούν τον φιλοξενούμενο που έρχεται να παίξει πιο πολύ αμυντικά και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να κάνει καλό καιρό, γιατί είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να οργανώσει επιθέσεις. Τώρα, το πού θα κριθεί το παιχνίδι, νομίζω ότι θα το πάρει αυτός που θα το θελήσει περισσότερο. Το χαρακτηριστικό μας είναι το πάθος και η φλόγα που μας διακρίνει ως ομάδα.

Προετοιμαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο γιʼ αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά είναι πολύ συγκεντρωμένα και έχουν καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα ματς που θα μας δώσει μία νέα ώθηση σε αυτή την έναρξη του βʼ γύρου».

Πώς αντιμετωπίζετε και πώς εκλαμβάνετε τις κατʼ εξακολούθηση υποτιμητικές, κατά την άποψή μας, δηλώσεις που έχουν υπάρξει από την Παναχαϊκή τις τελευταίες μέρες για την ομάδα σας; Τι αντίκτυπο έχουν δημιουργήσει;

«Εμείς αυτό που κοιτάζουμε, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πλάνο που έχουμε ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα. Δεν ασχολούμαστε με δηλώσεις. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με το πώς θα κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα έλεγα ότι ο κόσμος είναι αυτός που πρέπει να δώσει απάντηση με το βροντερό «παρών» που θα δώσει την Κυριακή στο γήπεδο. Τον περιμένουμε να δώσει ώθηση και παλμό στην ομάδα και τα παιδιά. Με τη σειρά μας θα επιδιώξουμε να τον ανταμείψουμε με μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα».

Το γεγονός ότι έχουν αναβαθμιστεί οι στόχοι της ομάδας, σας δημιουργείται πίεση λόγω και της θέσης που βρίσκεστε;

«Όχι, δεν έχουμε άγχος. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να κοιτάζουμε όπως είπα, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μεμονωμένα, οπότε αυτό δεν μας δημιουργεί και άγχος. Εάν θα βλέπαμε τα παιχνίδια εξ αρχής, θα βλέπαμε πως έχουμε μπροστά μας ένα Γολγοθά. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό είναι και κάτι που μας έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή στην 1η θέση. Η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει πίεση όσον αφορά το να πάρει το πρωτάθλημα. Ο σκοπός της δεν ήταν να πάρει το πρωτάθλημα. Εφόσον βρέθηκε σε αυτή τη διαδικασία κι έχει πάρει μια μεγάλη διαφορά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο γιατί έχω πει ότι αυτή η ομάδα διαγράφει μία ιστορική πορεία για τα δεδομένα του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Είναι μια παρακαταθήκη και μία προίκα που έχουν πάρει τα παιδιά και εγώ προσωπικά.

Έχουμε κερδίσει έναν άτυπο τίτλο πρωταθλητή χειμώνα. Θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες έχουμε για κάτι καλό. Είμαστε πολύ συγκρατημένοι, παράλληλα όμως είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, γιατί έχουμε μία αρκετά καλή ομάδα. Νομίζω ότι στα συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, θα φανεί κατά πόσο η ομάδα μπορεί να καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτό το στόχο ή όχι».

Τον τελευταίο καιρό ερωτώνται πάρα πολύ ποδοσφαιριστές για τον Πλατανιά και σχολιάζουν αν μπορεί νʼ αντέξει να παραμείνει εκεί που βρίσκεται. Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι είναι και τυχερός. Εσάς, πώς ηχούν στα αυτιά σας αυτές οι δηλώσεις;

«Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να φιμώσουμε κανένα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τη γνώμη που έχει. Και είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα, εμείς κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα. Δεν μπορεί μία ομάδα να είναι μόνο τυχερή 17 παιχνίδια. Εμείς θα έλεγα ότι είχαμε την ατυχία σε δύο παιχνίδια που μας έδειξε η τηλεόραση να είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Γιʼ αυτό και είναι επηρεασμένοι οι πάντες.

Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, πριν το 60ʼ, ο Πανσερραϊκός δεν είχε οργανώσει ούτε μία επίθεση. Χάσαμε ένα τετ α τετ στο 1-0, όπου θα γινόταν το σκορ 2-0 και θα τελείωνε το παιχνίδι. Όντως μετά το 60ʼ ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες και θα μπορούσε ίσως να κερδίσει. Με την Καλλονή, που ήταν το δεύτερο παιχνίδι που μεταδόθηκε τηλεοπτικά για εμάς, ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Μάλεμε κατά την άποψή μου. Ήταν μια ομάδα η οποία όντως μας δημιούργησε 5 ευκαιρίες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Στον αντίποδα, είχαμε κι εμείς 4 καλές ευκαιρίες, οπότε θα μπορούσαμε να είχαμε ένα σκορ 6-3! Η ομάδα μου κέρδισε δικαιότατα. Βοηθήθηκε από το γρήγορο γκολ με την επίτευξη του πέναλτι, αλλά το πέναλτι ήταν πέναλτι. Η συνολική εικόνα όμως της ομάδας μας, θα έλεγα ότι και η ομολογία των προπονητών αλλά και των ποδοσφαιριστών που έχουμε παίξει ως αντίπαλοι, λέει το αντίθετο.

Οποιαδήποτε δουλειά και αν κάνεις, χρειάζεσαι την τύχη και την εύνοια. Αλλά δεν χρειάζεται μόνο τύχη και εύνοια. Εμείς είχαμε την τύχη και την εύνοια σε δύο παιχνίδια, όμως ό,τι άλλο έχουμε κατακτήσει, το έχουμε κάνει μέσα από μεγάλη προσπάθεια και δικαιότατα. Αυτή η ομάδα και αυτά τα παιδιά βρίσκονται στην 1η θέση δίκαια, βάσει της αγωνιστικής τους εικόνας. Δεν είχαν σκαμπανεβάσματα αλλά μία σταθερότητα. Επέδειξαν αποφασιστικότητα και διακρίνονται για την επιθυμία τους να διακριθούν μέσα από το πρωτάθλημα της Football League. Θα έλεγα μάλιστα και ότι κάποια από αυτά τα παιδιά αδικούνται που παίζουν στην Football League. Θα μπορούσαν να είχαν μια καλύτερη καριέρα. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. Γιατί όχι, μέσα από τον Πλατανιά να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχουν. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξουμε στη συγκεκριμένη στιγμή, είναι ότι όλη αυτή η πορεία, ακόμα και εμένα τον ίδιο, μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι σε έναν κόσμο από τον οποίο παίρνουμε τα μηνύματα που μας αποστέλλονται.

Ο κόσμος των Χανίων είναι με το μέρος της ομάδος και θα έλεγα πως για τον κόσμο αλλά και τη διοίκηση που κάνει μία τρομερή προσπάθεια στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η Football League, θα πρέπει να τους ανταποδώσουμε με χαρά από εδώ και πέρα. Είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια και καθένα που περνάει, δεν γυρίζει, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η βαθμολογική ψαλίδα και να μειώνονται τα παιχνίδια. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι θα είναι δύσκολα και γιʼ αυτές τις ομάδες που μας κυνηγούν. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής, θα πρέπει να ʽμαστε πολύ αποφασισμένοι και να μην κοιτάζουμε τίποτε άλλο εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν θα πρέπει τίποτα, μα τίποτα να μας αποπροσανατολίσει».

Η Παναχαϊκή είναι μία από τις ομάδες που υπολογίζετε για μία θέση μέσα στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας;

«Η Παναχαϊκή έχει μία τεράστια ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι μία ομάδα με πολύ βαριά φανέλα. Είναι μέσα στις διεκδικήτριες των πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση. Εμείς δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Όλες τις σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε καμία ομάδα γιατί η δική μας ομάδα έχει γνώση και ξέρει τι θα κάνει και πώς θʼ ανταπεξέλθει σε τυχόν δυσκολίες. Αυτό έχει δείξει αυτή η ομάδα μέχρι στιγμής κι έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια».

Θεωρείτε ότι η ομάδα σας πέρασε μία κοιλιά σε ένα διάστημα που δεν «φάνηκαν» τόσο τα αποτελέσματά της ή ενδεχομένως θα μπορούσε να προκύψει στην πορεία;

«Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα είχε όντως όχι και μία τόσο καλή αγωνιστική εικόνα όσο είχε στις αρχές του πρωταθλήματος τις πρώτες 10 αγωνιστικές. Η ομάδα έχει περάσει την «κοιλιά» της από το παιχνίδι της Επανομής. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αυτή την «κοιλιά» η ομάδα μας την πέρασε ανώδυνα και μέσα από επιτυχίες. Αυτές οι επιτυχίες ήρθαν μέσα από ομαδική προσπάθεια και όχι ατομική. Αυτό είναι επιτυχία της ομάδας. Αν θυμάστε καλά, και πέρσι τέτοιο καιρό, περάσαμε την «κοιλιά» μας με αρνητικά αποτελέσματα.

Είναι φυσιολογικό μία ομάδα, με το πέρασμα ενός γύρου να περάσει μία κάμψη, όπως μπορεί να την περάσει και προς το τέλος. Συνήθως όταν φορτώνεσαι με παιχνίδια, λογικό είναι να υπάρχει κούραση και η αγωνιστική σου εικόνα να μην είναι τόσο καλή. Βέβαια, σε αυτό συντέλεσε και η διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία υπήρξε σε συνδυασμό με το αναβληθέν παιχνίδι με τον Διαγόρα. Όλα αυτά ήταν αρνητικοί παράγοντες για εμάς. Από εδώ και στο εξής, με τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχουμε, είμαστε καλά από αγωνιστικής πλευράς. Η ομάδα παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα στις προπονήσεις και νομίζω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα όσον αφορά το να βρούμε τον ρυθμό μας».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved