Καβακάς: «Δεν χάνουμε την 3η θέση»

Καβακάς: «Δεν χάνουμε την 3η θέση»

Ο προπονητής του Πλατανιά θεωρεί φαβορί για απευθείας άνοδο τους Πανθρακικό, Βέροια.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm 103,3» μίλησε ο τεχνικός της ομάδας των Χανίων, Τίμος Καβακάς. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι ο Πλατανιάς είναι φαβορί για την απευθείας άνοδο, αλλά σημείωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν μέχρι το φινάλε το όνειρο.

Αρχικά ο Καβακάς δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Είμαστε μια ομάδα η οποία εντός έδρας έχει 8 νίκες και μία ισοπαλία και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Νομίζω ότι όλα προέρχονται από την συγκέντρωση που δείχνουν τα παιδιά και τη δουλειά που γίνεται τη φετινή χρονιά. Εκεί είναι το μυστικό».

Για το αν θεωρεί ότι η δουλειά του είναι συνέχεια της περσινής, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι βρήκα μία, αν όχι εντελώς, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλαγμένη ομάδα. Τα παιδιά που προστέθηκαν στο ρόστερ στην αρχή της φετινής χρονιάς, το 70% ήταν καινούργια. Οπότε, όταν επέστρεψα στον Πλατανιά χρειάστηκα και εγώ και τα παιδιά ένα χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που ήθελα σαν προπονητής να περάσω", ήταν το σχόλιό του».

Για τον στόχο του Πλατανιά, είπε: «Πράγματι, υπάρχουν παιδιά που παίζουν για πρώτη τους φορά στην Football League. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ένα μεγάλο κίνητρο που είναι η διάκριση. Έχουν στόχο να διακριθούν μέσα από το επάγγελμα το οποίο κάνουν. Είμαστε μια ομάδα της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας της είναι χαμηλός.

Όταν υπάρχει μια ομάδα που επιδεικνύει θέληση και πάθος και οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι, τότε όλα οδηγούν στο αποτέλεσμα που έχουνε σήμερα, να είμαστε 1οι από την αρχή της χρονιάς και να οδηγούμε την κούρσα στην Football League. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό, το πάθος για διάκριση. Τα παιδιά μέσα από το ποδόσφαιρο θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να είναι δημιουργικοί».

Για τη διοίκηση και τις οικονομικές της δυνατότητες: «Οπωσδήποτε, το ότι εμείς δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ομάδα μας. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και είμαστε ήρεμοι σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει χημεία μεταξύ των παιδιών. Υπάρχουν πολύ καλοί χαρακτήρες και το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό.

Η χημεία του ποδοσφαιρικού τμήματος με το προπονητικό τιμ είναι εξίσου καλή. Οπότε, υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό δέσιμο. Όλοι έχουμε ένα στόχο, που βέβαια στην πορεία του πρωταθλήματος έχει αλλάξει και θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Για μας είναι ευκαιρία ζωής και δεν θα τ' αφήσουμε να πάει χαμένη».

Για την απόφασή του να πάει στη Λάρισα και αν μετάνιωσε που έφυγε από τον Πλατανιά: «Πιστεύω ότι στη ζωή, οτιδήποτε γίνεται, γίνεται για καλό. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό και εγώ αυτό το πιστεύω. Ίσως εάν έμενα στην ομάδα του Πλατανιά να μην είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. Δεν μπορώ να το προεξοφλήσω. Εγώ όταν έφυγα από την ομάδα, έφυγα για καλό. Δεν έφυγα γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος.

Ήμουν ευχαριστημένος, αλλά κοίταζα κάτι καλύτερο για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πήγα σε μία ομάδα όπως είναι η Λάρισα, που πιστεύω ότι είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα. Πήγα για να κάνω ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Γι' αυτό τον λόγο έφυγα. Τώρα, αλλιώς τα περίμενα τα πράγματα και αλλιώς τα βρήκα. Επειδή δεν αισθανόμουν καλά, αποφάσισα να φύγω όταν ήρθε η πρόταση από τον Πλατανιά να γυρίσω πίσω».

Για το αν είχε πρόβλημα με τον Κόουλμαν: «Όχι, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ούτε με τον Κόουλμαν ούτε με τον Πήδουλα. Η σχέση και η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή. Ομολογουμένως η ομάδα, το διάστημα που δουλέψαμε και οι τρεις μαζί στη Λάρισα, είχε μία εξαιρετική εικόνα, εννοώ στα φιλικά παιχνίδια. Νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή χημεία».

Για το αν υπήρξε απογοήτευση στους παίκτες της ΑΕΛ που αντί για την Super League, υποχρεώθηκαν να παίξουν στην Football League: «Ότι υπήρξε μια απογοήτευση στα παιδιά που παρέμειναν στην ομάδα, υπήρξε. Θα έλεγα για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο βρισκόμουν εγώ στη Λάρισα, πως λειτουργούσε άψογα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Λάρισα διαθέτει το καλύτερο υλικό στην Football League. Το έλεγα και θα συνεχίσω να το λέω. Είναι μία ομάδα που είχα άποψη για τις επιλογές που έγιναν. Οπωσδήποτε συνεχίζω να υπερασπίζομαι τις επιλογές που είχα κάνει για τη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτή η ομάδα είχε και έχει εξαιρετικό υλικό. Βέβαια, τον Δεκέμβριο αποδυναμώθηκε αρκετά θα έλεγα. Έφυγαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές για τα δεδομένα της Football League. Ήταν άξιοι αυτοί που έφυγαν.

Θα έλεγα ότι ο λόγος της φυγής τους είναι παρόμοιος με τον λόγο και της δικής μου φυγής. Δεν τους άρεσαν ορισμένα πράγματα και ο τρόπος σκέψης που υπήρχε στη συγκεκριμένη ομάδα κι έτσι αποφάσισαν να φύγουν. Και καλά έκαναν αν δεν ήταν ευχαριστημένοι. Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως και προπονητής, όταν δεν είναι ευχαριστημένος, καλό είναι να φεύγει και να μην κάνει υπομονή σε κάτι που δεν του αρέσει. Τώρα, οι λόγοι που έφυγα, δεν αναφέρθηκα ούτε τότε και προτιμώ να μην αναφερθώ ούτε τώρα. Εγώ εύχομαι η Λάρισα να βρει το δρόμο της. Είναι αμαρτία από το Θεό μία ομάδα με τόσο κόσμο και μ' ένα πανέμορφο γήπεδο, να βρίσκεται στην Football League».

Για τη συνέχεια του Πλατανιά: «Το προβάδισμα για την άνοδο, το έχουν η Βέροια και ο Πανθρακικός και όχι εμείς. Αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε στην έναρξη του β' γύρου, το προβάδισμα το έχουν η Βέροια και ο Πανθρακικός και όχι εμείς. Εμείς είμαστε μια ομάδα που βγήκαμε στο προσκήνιο. Θα το κυνηγήσουμε, δεν θα το αφήσουμε. Είμαστε πολύ εγωιστές για να το αφήσουμε. Είμαστε μία καλή ομάδα αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά κι εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η Βέροια και ο Πανθρακικός έχουν ένα προβάδισμα. Έχουν ένα ρόστερ και οι δύο που είναι αξιοζήλευτο για τα δεδομένα της Football League και όχι μόνο. Είναι έμπειρες ομάδες, οργανωμένες και στηρίζονται σε σωστή υποδομή. Έχουν βαριά φανέλα, ιστορία. Οπωσδήποτε έχουν ένα προβάδισμα.

Τώρα, όσον αφορά την 3η θέση, βλέπω ότι η δική μου ομάδα με τη διαφορά που έχει πάρει, θα είναι δύσκολο να τη χάσουμε. Έτσι πιστεύω εγώ. Θα είναι δύσκολο να τη χάσουμε. Έχουμε μία διαφορά αν δεν κάνω λάθος 15 βαθμών. Είναι δύσκολο να καλυφθεί. Έχουμε καλή ομάδα. Απομένουν λίγα παιχνίδια. Δηλαδή, πιστεύω ότι μετά το πέρας της 5ης-6ης αγωνιστικής του β' γύρου, αν έχουμε διατηρήσει αυτή τη διαφορά που έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί».

Για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά: «Τα παιδιά που έχουν παίξει Β' Εθνική είναι ο Δέντσας, ο οποίος έχει γεμάτες χρονιές με ομάδες, ο Κουρτεσιώτης, ο Τζανής. Κατά γενική ομολογία, για τους περισσότερους, οι εμπειρίες τους είναι από την Γ' Εθνική. Έχω παιδιά από τη Δ' Εθνική. Είναι νέα παιδιά, αλλά νομίζω ότι όταν κάποιος έχει κίνητρο και στόχους στη ζωή του, αυτό είναι το σημαντικότερο. Όπως επίσης είναι σημαντικό ότι μέσα από αυτό το επάγγελμα μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Είναι συνειδητοποιημένοι και προσγειωμένοι.

Δεν έχω ακούσει κανέναν να πει ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακόμα και τώρα που είμαστε με 15 βαθμούς διαφορά, λέμε θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ. Είναι τιμή και για εμάς και για τα Χανιά να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και την πρώτη μας χρονιά να παρουσιάζουμε ένα τόσο καλό πρόσωπο και να κάνουμε μία τέτοια πορεία. Είναι πρωτόγνωρο για τα Χανιά. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα και θα ήθελα να κάνω μία έκκληση, την Κυριακή (11/3) να μας στηρίξουν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή ακόμα περισσότερο. Αυτή η ομάδα αξίζει και τους έχει κάνει χαρούμενους».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved