Βήμα… για τα play offs η Καλλιθέα, 1-0 τα Γιαννιτσά

Βήμα… για τα play offs η Καλλιθέα, 1-0 τα Γιαννιτσά

Σημαντική νίκη για τη συμμετοχή της στα play offs της Football League πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (4/3) η Καλλιθέα, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα της Αθήνας ήταν ο Μιχαλόπουλος στο 37’ με μακρινό σουτ. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» ανέβηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η Αναγέννηση δεν κατάφερε να συνεχίσει τα θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα, μένοντας στους 23 πόντους στην 8η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν το «συγκρότημα» της Καλλιθέας, έχοντας ως κινητήριο «μοχλό» τον Μπέκα. Ο Αλβανός μεσοεπιθετικός της Αναγέννησης ήταν μόνιμη… πηγή κινδύνου για την εστία των «κυανόλευκων», είτε με τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων, είτε με τις μπαλιές του προς την επίθεση.

Στο 6’ ο Μπέκα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κατσούλης μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 15’ ο Αλβανός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Στεφανίδης πήρε την κεφαλιά, ο Σερέτης έκανε την προβολή, ωστόσο, οι αμυντικοί της Καλλιθέας απέκρουσαν πάνω στη γραμμή.

Η Αναγέννηση απείλησε και πάλι στο 23’ με τον Στεργίδη αυτή τη φορά. Ο Ντατίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Στεργίδης βρέθηκε απέναντι στον Κατσούλη, ωστόσο, ο πορτιέρο των γηπεδούχων ενήργησε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν για την άμυνά του.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση και προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Μιχαλόπουλο. Στο 30’ ο άσος της Καλλιθέας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Αποστόλου με διπλή επέμβαση μπλόκαρε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπέκα «έκοψε» τον Μιχαλόπουλο πριν σουτάρει από καλή θέση.

Ωστόσο, ότι δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες προσπάθειές του, ο Μιχαλόπουλος, το πέτυχε στο 37’ ανοίγοντας το σκορ για τους «κυανόλευκους». Συγκεκριμένα, ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Αποστόλου.

Στο 41’ η Καλλιθέα έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο τέρμα, όταν ο Μιχαλόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Αναγέννησης, έκανε το πλασέ, υπό την πίεση του Χατζόγλου, ωστόσο, προ της τελικής γραμμής, ο Σερέτης έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, όταν οι Κατσίκης και Μιχαλόπουλος βγήκαν στην αντεπίθεση, ο πρώτος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Αποστόλου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Αναγέννηση Γιαννιτσών βγήκε πιο… ορεξάτη και θέλησε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 48’ ο Κατσούλης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Ιορδανίδη, έπειτα από την παράλληλη μπαλιά του Τσικνίδη.

Στο 55’ η Καλλιθέα απείλησε για πρώτη φορά στην «επανάληψη» με το απ’ ευθείας φάουλ του Κατσίκη, όμως, ο Αποστόλου έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μιχαλόπουλος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Αρβανίτης έκανε την προβολή, αλλά ήταν αδύναμη και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Η Αναγέννηση προσπάθησε στο τέλος να φέρει το ματς στα ίσια, όταν στο 87’ ο Ιορδανίδης διεκδίκησε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Τζεβελέκη, ο οποίος σούταρε, αλλά κόντραρε στον Μουσταφίδη και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Αρκούδας, Αρβανίτης, Ηρακλής, Ρουσάκης, Κατσίκης (90' Πρίπου), Ντιαλό (67' Μαρουκάκης), Βιδάλης (82' Φουντουκίδης), Μουσταφίδης.

Αν. Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αποστόλου, Χατζόγλου (71' Καρπούζης), Σερέτης, Ντατίδης, Τσικνίδης (82' Αλμπάνης), Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Μπαξεβάνος, Στεργίδης, Μπέκα (80' Τζεβελέκης), Στεφανίδης.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved