Κούγιας: «Έλεγχο ντόπινγκ στη Β’ Εθνική»

Κούγιας: «Έλεγχο ντόπινγκ στη Β’ Εθνική»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζήτησε άμεσα έλεγχο ντόπινγκ στην κατηγορία.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/02) ο πρόεδρος της ομάδας της Πάτρας, Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε στο θέμα του ντόπινγκ που απουσιάζει από τη δεύτερη και τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Αρχικά ο γνωστός νομικός ανέφερε: «Το θέμα για το οποίο σας κάλεσα είναι η παρέμβαση της ΠΑΕ Παναχαϊκή για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και την υγεία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές που η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να καταγγείλει σήμερα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με έγγραφο που κοινοποίησε το πρωί της Τετάρτης και υπάρχουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα σε όλες τις υφιστάμενες αρχές και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά στον κ. Γερουλάνο, στην Γ.Γ.Α. και προσωπικά στον κ. Μπιτσαξή, στην Σούπερ Λίγκα και προσωπικά στον κ. Παπουτσάκη. Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και προσωπικά στον κ. Πιλάβιο και στην Football League που είναι διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2 ζητά ΑΜΕΣΑ σε όλους τους ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις των ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών και ΤΑΠ να διενεργηθεί, αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί, αιματολογικός έλεγχος γιατί εδώ και δύο χρόνια με την εξαφάνιση όλων των υπηρεσιών που διενεργούσαν τους ελέγχους ντόπινγκ, οι παίκτες είναι έρμαια εγκληματιών προπονητών, βοηθών προπονητών, γυμναστών, εργοφυσιολόγων, όσων αφορά τη λήψη ουσιών, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Έχουμε πρωταγωνιστήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια για την καθαρότητα των πρωταθλημάτων, είμαστε αυτοί που καταγγείλαμε τα στημένα παιχνίδια, όταν ακόμα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σιωπούσε. Είμαστε εμείς που στέλναμε έγγραφα στους Αθλητικούς δικαστές και λέγαμε τι γίνεται στα πρωταθλήματα. Τώρα έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση.

Πράγματι φέτος τα πρωταθλήματα είναι καθαρότερα. Δεν υπάρχουν συμπεριφορές ιδιοκτητών που φαίνεται ότι στήνονται παιχνίδια. Δεν υπάρχουν συμπεριφορές ακραίες διαιτητικών λαθών, υπάρχουν κακοί διαιτητές, αλλά δεν θέλουμε να πούμε ότι είναι στημένοι διαιτητές. Βεβαίως, παραμένουν στη θέση τους οι Αθλητικές Δικαστές, δεν ξέρω γιατί… Είναι οι Αθλητικές Δικαστές που έκλειναν τα μάτια τους ή τα αυτιά τους ή έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζου στις αθλητικές εφημερίδες (που είναι υποχρέωσή τους να διαβάζουν), όταν διάβαζαν ότι κάθε Κυριακή ή όλη την εβδομάδα ο ΟΠΑΠ «σφράγιζε» παιχνίδια, κάθε Κυριακή γελούσε ο κόσμος με τα στημένα παιχνίδια, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά τελείωσαν.

Όμως, αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή και υγεία. Αν πραγματικά δεν υπάρχει ανταπόκριση το επόμενο βήμα της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι να ενημερώσει πρώτα την Εισαγγελία Εφετών Πατρών και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και ακολούθως την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Ελπίζω ότι τουλάχιστον στην Football League και Football League 2 θα έχουμε αιματολογικές εξετάσεις, άμεσα. Δεν θέλω να ταπεινώσω τη σημερινή συνέντευξη με το αγωνιστικό κομμάτι, δεν θέλω να πω ότι πλήττεται και ο υγιής ανταγωνισμός. Όταν εσύ αγωνίζεσαι με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι με καθαρά παιδιά και υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ντοπαρισμένοι σαν άλογα. Και πολλές φορές πρόκειται για παίκτες μεγάλης ηλικίας. Είναι και ανάγκη επιβίωσης.

Σε τοπικό επίπεδο, θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή της Παναχαϊκής σε έναν παλιό μας συνεργάτη, ο οποίος δοκιμάζεται τον κ. Μοσχόπουλο. Ευχόμαστε σιδερένιος και λίγη δίαιτα».

Σε ερώτηση για το αν έχει πληροφορίες που αφορούν ομάδες, ο Κούγιας απάντησε:

«Συζητώ καθημερινά με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτό που κάνω προσωπικά και που αφορά την σωστή λειτουργία αυτής της κορυφαίας εκδήλωσης που είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς εδώ σαν Παναχαϊκή, έχουμε ταυτίσει την συμπεριφορά μας πια, όχι μόνο με ιδιοτελή προσέγγιση να πάρουμε το πρωτάθλημα ή να πετύχουμε την άνοδο, αλλά θέλουμε αυτός ο στόχος που είναι μονόδρομος για την Παναχαϊκή, να συνοδευτεί με έναν τρόπο συμμετοχής της Παναχαϊκής πια στο ποδόσφαιρο που να είναι ο πρωταγωνιστικός. Για μένα αυτό έπρεπε να το έχει κάνει πρώτος ο κ. Παπουτσάκης, πριν από τον κ. Παπουτσάκη να το έχει κάνει ο κ. Πιλάβιος. Έπρεπε να το είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης, ή ο ΟΠΑΠ. Έπρεπε ο κ. Γερουλάνος ή ο κ. Μπιτσαξής. Μερικές φορές ξέρετε οι συμμετέχοντες στο ποδόσφαιρο δεν είναι γνώστες του πώς ακριβώς διεξάγονται τα πρωταθλήματα.

Είχα πει πως έπρεπε να γίνει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ΟΠΑΠ, διότι ο ΟΠΑΠ ήξερε τι γινόταν με τα παιχνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων. Και δεν ήταν αρκετό μόνο να τα σφραγίζει, αλλά και να κάνει μια μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών και να λέει ότι σήμερα σφραγίσαμε αυτά τα ματς, για τα οποία υπάρχουν υποψίες γι’ αυτό τα σφραγίζουμε γιατί είναι στημένα. Μην περιμένουν να γίνει το ματς. Πιθανώς δεν ήξεραν να το κάνει ο κ. Χατζηεμανουήλ ή ο κ. Σπανουδάκης.

Όταν είσαι διοργανώτρια αρχή και βλέπεις 38αρηδες, 39αρηδες και 40αρηδες να βγαίνουν πρώτοι σκόρερ δεν καταλαβαίνεις ως άνθρωπος του αθλήματος ότι αυτό είναι βιολογικά αδύνατο; Αν ένας όπως ο Ζαγοράκης έχει πραγματικά τεστοστερόνη θα φανεί από τον έλεγχο. Όμως αυτό είναι ένα φαινόμενο».

Για το αν έχει ακούσει συγκεκριμένο όνομα ομάδας: «Έχω ακούσει συγκεκριμένο όνομα, αλλά δεν έχεις την δυνατότητα να το αποδείξεις. Δεν είναι φήμες, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που μου έχουν έρθει. Κωφεύουν κάποιοι και δεν ξέρω το λόγο».

Σε ερώτηση αν η Παναχαϊκή μπορεί να αλλάξει κάτι μόνη της, απάντησε: «Τους δίνουμε μασημένη τροφή και απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένους ανθρώπους και τους λέμε ότι επιτέλους κάντε κάτι. Γιατί πολύ σύντομα θα έχουμε θανάτους. Δεν είναι τυχαίοι οι θάνατοι στο ποδόσφαιρο. Νέα παιδιά 25 – 26 χρονών γιατί εμείς δεν μιλάμε μόνο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ντοπάρονται και μικρά παιδιά».

Αναφέρθηκε ακόμα στο αθλητικό κέντρο: «Η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, σε επίπεδο θεσμικών οργάνων και απλώς θέλω να πάρω και μια απόφαση στα χέρια μου. Θέλω να λειτουργήσω απόλυτα θεσμικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ανέφερε: «Θέλω να κάνω μια έκκληση. Βλέπετε ότι γίνεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας. Βλέπετε ότι στα γήπεδα μέσα η Παναχαϊκή είναι 3η, στα χαρτιά είναι λίγο προ της εξάδας. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε οικονομικό επίπεδο, δεν έχουμε ούτε μια προσφυγή, μας κυνηγούν θεοί και δαίμονες από την Πάτρα, είτε λέγεται Ερασιτεχνική είτε λέγεται Θανόπουλος. Σε πολύ δύσκολους καιρούς ανταποκρινόμαστε. Κάνω μια έκκληση. Ας μας αφήσουν τουλάχιστον σε ηρεμία.

Ειδικά η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Και δεν απευθύνομαι σε πρόσωπα. Τα καθαρά έσοδά μας από εισπράξεις ως σήμερα από αγώνες είναι 24.000 ευρώ. Και τα 24.000 ευρώ μας τα πήραν από κατασχέσεις από εποχής Μουτζουρούλια και Μακρή. Οι 14.000 ευρώ από μια κατάσχεση για σπίτια από εποχής Μουτζουρούλια και 10.000 ευρώ από κλινοσκεπάσματα εποχής Μακρή. Παρ’ όλα αυτά εμείς προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε όλα. Δεν έχουμε πάρει ούτε μια δραχμή πουθενά.

Τα δικαιώματα της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, από τα 24.000 ευρώ είναι 2.400 ευρώ. Εγώ, για να μην έχουν αγωνία τους έδωσα για να είναι καλυμμένοι με τα προβλεπόμενα έσοδά μας που είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ χορηγία του ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά και από τα έσοδα που προσβλέπαμε ότι θα ήταν 150.000 ευρώ, συναλλαγματικές να έχουν στα χέρια τους. Δικαιούνται να έχουν πάρει 2.500 ευρώ και εγώ τους έχω δώσει 6.500 ευρώ, προκαταβολικά και χωρίς να έχουμε πάρει εισπράξεις.

Έμαθα ότι έβγαλαν διαταγή πληρωμής και ότι θα έρθουν να κατασχέσουν τις εισπράξεις του αγώνα της Κυριακής. Αν δηλαδή υπάρχουν κάποια χρήματα και να μην πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές, να μην πληρωθούν οι προπονητές.

Αυτό το αντέχει η κοινωνία της Πάτρας; Το αντέχουν τα ΜΜΕ της Πάτρας; Θέλω να υπάρχει ισονομία και δικαίωση σ’ αυτό το μεγάλο αγώνα που κάνουμε. Η Παναχαϊκή έχει καταβάλει 570.000 ευρώ για όλες τις υποχρεώσεις της. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Ούτε η χορηγία του ΟΠΑΠ έχει υπογραφεί, ούτε έχουν μπει χρήματα στα ταμεία.

Κάνω και μια έκκληση στον κόσμο. Όλα τα μικρά παιδιά να έρθουν στο γήπεδο και να κάτσουν στο πέταλο δωρεάν. Είναι κρίμα να στερείται η Παναχαϊκή από μικρούς φιλάθλους. Δεν νοείται να υπάρχουν στην Πάτρα φίλαθλοι του ΠΑΟ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και άλλων ομάδων.

Έχουμε το φθηνότερο εισιτήριο όλων των κατηγοριών. Τα λεφτά δεν είναι για μένα, στα παιδιά θα πάνε. Και τα παιδιά το αξίζουν».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved