Ομάδα... Καλί για Super League η Βέροια!

Ομάδα... Καλί για Super League η Βέροια!

Σπουδαία νίκη, στα Ψαχνά επί του τοπικού Ηρακλή, με σκορ 1-0 κατέκτησε η Βέροια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα της Ημαθίας σημείωσε στο 80’ ο Καλί εκμεταλλευόμενος λάθος του - πολύ καλού μέχρι εκείνη την στιγμή - Τόλιου, με την «Βασίλισσα» πλέον να είναι, έστω και μ’ ένα ματς περισσότερο από τον Πλατανιά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 45λεπτο, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, προσέχοντας ωστόσο, και τα νώτα τους.

Η φιλοξενούμενη Βέροια κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στη κατοχή της, την κυκλοφόρησε καλύτερα, δεν δημιούργησε ωστόσο, τόσες ευκαιρίες, όσες θα ήθελε προκειμένου ν’ ανοίξει το σκορ στα Ψαχνά.

Η καλύτερη στιγμή για την «Βασίλισσα» ήταν αυτή του 44ου λεπτού, όταν ο Καλογέρης έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από γύρισμα του Κάντι, ο Πλάτανος, όμως, λειτουργώντας σωτήρια για την εστία των γηπεδούχων έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας. Καλή στιγμή ήταν και αυτή στο 13’ για την φιλοξενούμενη Βέροια, με τον Ολαϊτάν να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, χωρίς όμως, να ανησυχήσει τον Τόλιο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής απείλησε τόσο στο 32’, σε προσπάθεια του Σέγκου, έπειτα από γέμισμα του Πλάτανου και γύρισμα του Θάνου με κεφαλιά, όσο και στο 41’, όταν ο Ρεπετσάς αστόχησε με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση.

Στην επανάληψη, η Βέροια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, χωρίς ωστόσο, να τα καταφέρει, καθώς όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ο Τόλιος, ο keeper του Ηρακλή φώναξε «παρών» κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, στο οποίο η ομάδα της Ημαθίας ανέβασε… στροφές, ο Ηρακλής ισορρόπησε και ήλεγξε τον ρυθμό δημιουργώντας μάλιστα, και κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 56’ η ομάδα της Εύβοιας «άγγιξε» το γκολ, αλλά το πολύ καλό σουτ του Αλεξάντροβιτς έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καντιμοίρη. Αξιόλογη φάση είναι, εξάλλου, κι αυτή του 63ου λεπτού, με τον Θάνο ν’ αστοχεί με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ζουλιώτη.

Η Βέροια, όμως, ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τους βαθμούς προκειμένου να διατηρηθεί στα… ψηλά πατώματα της βαθμολογίας της Football League και εκμεταλλευόμενη την ποιότητα και την εμπειρία των παικτών της κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα των γηπεδούχων.

Το… ρολόι «σημάδευε» το 80ο λεπτό, όταν ο - ευρισκόμενος εκτός περιοχής - Ολαϊτάν σούταρε με δύναμη αιφνιδιάζοντας τον - εξαιρετικό μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο - Τόλιο, ο οποίος ναι μεν απέκρουσε, έστειλε ωστόσο, τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι δίνοντας την ευκαιρία στον επερχόμενο Καλί να την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1 υπέρ της «Βασίλισσας»!

Συμπερασματικά, σ’ ένα ματς, το οποίο θα μπορούσε να λήξει από… άσος μέχρι διπλό, η Βέροια κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο με το γκολ του Καλί (σ.σ. ο Γάλλος αμυντικός χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του με τους «κυανέρυθρους»!) δέκα λεπτά πριν το φινάλε και πλέον το συγκρότημα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μετά το πέρας της 16ης αγωνιστικής φιγουράρει στο ρετιρέ της Football League, έστω κι αν ο Πλατανιάς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Διαγόρα, το οποίο πιθανότατα θα πάρει στα χαρτιά…

Καλός σε γενικές γραμμές στο έργο του ο ρέφερι Σωσώνης του συνδέσμου διαιτητών Φθιώτιδας, όπως και οι συνεργάτες του, Δουδούμης και Ντάλλας από την Φθιώτιδα και την Αθήνα αντίστοιχα.

  • Σημειώνεται ότι την αναμέτρηση στα Ψαχνά παρακολούθησε και ο Νίκος Βαμβακούλας, ο οποίος ανήκει στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ:  Τόλιος, Ζουλιώτης (70’ Δελήμπασης), Πλάτανος, Ρεπετσάς, Γκοτοβός, Σανόκο, Λιόσης (81’ Ποκόνγκ), Τσοκάνης (46’ Μπακομήτρος), Σέγκος, Θάνος, Αλεξάντροβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ:   Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Σαμαράς, Μπουλούτ, Καλογέρης, Καλτσάς (46’ Μπαρκάν), Λανγκλέ (60’ Καλί), Ντιέ, Ολατάιν, Καντί (85’ Λαναρής).



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved