«Τσίμπησαν» βαθμό τα Ψαχνά στα Μέγαρα

«Τσίμπησαν» βαθμό τα Ψαχνά στα Μέγαρα

Ισοπαλία (1-1) για Βύζαντα Μεγάρων και Ηρακλή Ψαχνών, στην έδρα του πρώτου, αποτέλεσμα που είναι θετικό για τους φιλοξενούμενους, αν και  θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη.

Έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στη Football League πήραν τα Ψαχνά. Η ομάδα της Εύβοιας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε καλύτερη εικόνα από τον Βύζαντα και μπορεί να θεωρεί πως έχασε σημαντική ευκαιρία για το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο.

Από την πλευρά τους οι Μεγαρείς, κατάφεραν έστω και δύσκολα να πάρουν έναν βαθμό ακόμα και να μείνουν «ζωντανοί» στη «μάχη» της παραμονής έχοντας μάλιστα καλύτερη θέση από το σημερινό τους αντίπαλο. Πλέον ο Βύζαντας έχει 15 βαθμούς κι ο Ηρακλής Ψαχνών 14, με τις δύο ομάδες να ατενίζουν πλέον τις επόμενες υποχρεώσεις τους στο δρόμο για τη… σωτηρία.

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής Ψαχνών και προσπάθησε να πάρει νωρίς το προβάδισμα έτσι ώστε να καταφέρει να γίνει κυρίαρχος και να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν, θεωρητικά, πιο αδύναμο αντίπαλο.

Ο Βύζας από την πλευρά του δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος να απειλήσει την εστία του Τόλιου, με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Μουστάκη στο 6’ της αναμέτρησης, με τους Δελήμπαση και Αλεξάντροβιτς να είναι οι πλέον δραστήριοι παίκτες του Ηρακλή και να δημιουργούν κινδύνους για την εστία του Κοτταρά. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Αντώνη Πριόνα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 20’ σε ανατροπή του Αλεξάντροβιτς από τον Φραγκή, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 26’ ο Τσοκάνης έκανε ωραία μεταβίβαση στον Δελήμπαση, αυτός μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με ωραία τελική προσπάθεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοτταρά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Εύβοιας στα Μέγαρα. Οι παίκτες του Ηρακλή μάλιστα είχαν ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμά τους, ωστόσο, ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν τα κατάφεραν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα ήταν περίπου η ίδια. Ο Ηρακλής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Τσοκάνη στο 50’ να χάνει μοναδική ευκαιρία, σπαταλώντας τετ-α-τετ με τον Κοτταρά, κι ενώ φαινόταν πως τα Ψαχνά δεν θα είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν το προβάδισμά τους, ο Βύζας κατάφερε να βρει τον τρόπο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα…

Ήταν το 60’ της αναμέτρησης όταν ο Μωυσίδης εκτέλεσε φάουλ κι ο Φαρούκ πετάχτηκε πρώτος απ’ όλους στη μπάλα και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα για λογαριασμό της ομάδας των Μεγάρων, σκοράροντας μάλιστα σε βάρος της παλιάς του ομάδας, με την οποία αγωνίστηκε πέρσι στη Football League 2.

Μετά το γκολ της η ομάδα του Βύζαντα πίεσε αρκετά για να καταφέρει την ολική ανατροπή, όμως, ο Ηρακλής άντεξε και κατάφερε με τη σειρά του να γίνει πιο απειλητικός διεκδικώντας στα τελευταία λεπτά το «διπλό» στα Μέγαρα. Μάλιστα στο 88’ σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Σανόκο μέσα στην περιοχή, οι Ευβοιώτες ζήτησαν έντονα το πέναλτι από τον ρέφερι της αναμέτρησης, με τον παίκτη των Ψαχνών να βλέπει μάλιστα και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Λίτσης, Χάλαρης, Νταντάμης, Μωυσίδης, Φαρούκ (80’ Οικονομόπουλος), Μουστάκης (55’ Γεωργακόπουλος), Ροβίθης (68’ Τριάντος), Ηλιόπουλος, Παυλίδης.

Ηρακλής Ψαχνών (Αντώνης Πριόνας): Τόλιος, Μάτσος, Τσοκάνης (83’ Σέγκος), Δελήμπασης (76’ Ντελέκος), Λιόσης, Αλεξάντροβιτς (86’ Γιώτας), Ρεπετσάς, Πλάτανος, Σανόκο, Γκοτοβός, Θάνος.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved