Οι... διαβολοβδομάδες της Football League

Οι... διαβολοβδομάδες της Football League

Έπειτα από 20 ημέρες ταλαιπωρίας, η Football League βάζει τη μπάλα ξανά στη σέντρα.

Αποχή τέλος. Τα προβλήματα λύθηκαν; Όχι, φυσικά. Απλά το πρωτάθλημα της Football League επιστρέφει έπειτα από 20 ημέρες στη δράση, γιατί οι ποδοσφαιριστές εξασφάλισαν το αυτονόητο, την ασφάλισή τους.

Το οικονομικό, βέβαια, δεν λύθηκε και σύντομα οι «καμπάνες» διάλυσης θα χτυπήσουν. Μέχρι τότε οι 18 ΠΑΕ μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στο γήπεδο έπειτα από μίνι προετοιμασία. Εδώ το καλοκαίρι οι... υπεύθυνοι φρόντισαν για προετοιμασία 100+ ημερών, αυτό θα τους πειράξει. Κι όμως, η 15η αγωνιστική κρύβει πολλές εκπλήξεις εξαιτίας των... διαβολοβδομάδων που πέρασαν οι ποδοσφαιριστές το 20ήμερο της αποχής.

Νεύρα τεντωμένα, γκρίνια και αποχή από τις προπονήσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό σε αρκετές προετοιμασίες που γίνονταν με φόντο χιόνι, βροχή και αρκετό... μπάσκετ σε κλειστά γυμναστήρια. Ας δούμε, όμως πώς πέρασαν το 20ήμερο της αποχής οι 18 ομάδες.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Τρία φιλικά ματς έδωσαν οι «πράσινοι», με τελευταίο αυτό απέναντι στον Οδυσσέα Κορδελιού στο οποίο ηττήθηκαν 4-0! Πού μυαλό για τεστ προετοιμασίας με τόσα οικονομικά προβλήματα; Μία νίκη μετρούν στα επτά τελευταία ματς και στον Εύοσμο ελπίζουν ότι η διακοπή θα ωφελήσει.

ΑΕΛ

Για τους Θεσσαλούς η διακοπή ήταν «φάρμακο». Ο Μπάντοβιτς αποχώρησε, ο Κεχαγιάς προσελήφθη και γνώρισε καλύτερα τους «βυσσινί», αλλά οι οπαδοί δεν έχουν ξεχάσει το καρέ των διαδοχικών ηττών. Μία νίκη απέναντι στον Θρασύβουλο θα σημάνει νέα αρχή. Ένα στραβοπάτημα θα φέρει νέα καταιγίδα. Φιλική νίκη (4-1) απέναντι στον Οικονόμο ήταν το μόνο τεστ, με φόντο το σίριαλ της παραμονής ή όχι του Τσιμπάμπα.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Χωρίς φιλικό παιχνίδι πέρασε το 20ήμερο η ομάδα της Λέσβου και είναι ερώτημα πώς θα παρουσιαστεί στην επανέναρξη. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν και το ματς με τον ανανεωμένο Διαγόρα κρύβει παγίδες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Στην 5η θέση βρίσκεται η ομάδα της Πέλλας, αλλά η διακοπή έβγαλε στην επιφάνεια τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αποχή από τις προπονήσεις, διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση και... υπομονή. Αλλά μέχρι πότε; Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν να μείνουν ενωμένοι για να μην καταρρεύσει ό,τι χτίστηκε το καλοκαίρι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Η άλλη Αναγέννηση, αυτή της Επανομής βλέπει ότι φέτος έχει μοναδική ευκαιρία να μπει στα play off. Ωστόσο, και εκεί οι τσέπες είναι άδειες. Η αποχή από τις προπονήσεις κοντεύει να κλείσει εβδομάδα και μόνο μία χορηγία θα αποτρέψει το ναυάγιο.

ΒΕΡΟΙΑ

Οι «κυανέρυθροι» έχουν την... τύχη να πληρώνονται στην ώρα τους, όμως ο καιρός δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να προετοιμάσει την ομάδα του όπως θα ήθελε. Ο χιονιάς ανάγκασε τη Βέροια να μετακομίσει στο γήπεδο του Μακεδονικού, προκειμένου να διατηρηθούν οι ποδοσφαιριστές σε φόρμα.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν τρία τεστ, με Γλυφάδα, Καλλιθέα και Πανελευσινιακό. Νίκη δεν σημείωσαν, όμως με δεδομένες τις πολλές προσθήκες που έκαναν, σίγουρα, είχαν τον χρόνο να δουλέψουν σε θέματα ομοιογένειας στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Πολλά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα της Ρόδου και η φιλική ήττα (6-3) από τους Νέους έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Ο νέος προπονητής, Δημήτρης Μαγκαφίνης μόνο εύκολο έργο δεν έχει, όμως αν σκεφτεί κανείς ότι πριν τη διακοπή οι Ροδίτες ήταν αβέβαιο αν θα συνέχιζαν στο πρωτάθλημα, πλέον συνεχίζουν και αναπνέουν. Το οικονομικό πρόβλημα, φυσικά, παραμένει μεγάλο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η ομάδα της Καισαριανής έχασε τα περισσότερα από τα βασικά της στελέχη και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών προχώρησε σε 11 προσθήκες! Έδωσε φιλικά παιχνίδια απέναντι σε Προοδευτική (1-0), Πανιώνιο (3-4), Ηλυσιακό (0-0) και την ομάδα Νέων (6-2) για να «δέσει», αλλά η αποστολή του Εθνικού Αστέρα είναι... βουνό, καθώς τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν παρά τη μείωση του μπάτζετ. Σαφής στόχος πλέον η σωτηρία.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ο μεγάλος αντίπαλος των «πράσινων». Βροχές και χιόνια μόνιμος σύντροφός τους και ο Ηρακλής Ψαχνών μόλις την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε προετοιμασία στο γήπεδό του. Μέχρι τότε είχε δώσει ένα φιλικό απέναντι στη Χαλκίδα (1-1).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Στα όριά τους βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Φυλής. Απλήρωτοι, μάταια περιμένουν κάποιον από τη διοίκηση να τους δώσει έστω μία υπόσχεση, απείχαν από το προγραμματισμένο για το περασμένο Σάββατο (11/02) φιλικό με τη Γλυφάδα. Παρόλα αυτά λίγες ημέρες μετά αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ (0-0) Έδειχναν να «ανεβαίνουν», αλλά τα οικονομικά προβλήματα τους έχουν «λυγίσει».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Σαλευρής δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι αδυνατεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και η αθηναϊκή ομάδα καλείται να κερδίσει την άνετη παραμονή. Εννοείται ότι περιμένει και αυτή τη χορηγία του ΟΠΑΠ, διαφορετικά δύσκολα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Σημείωσε μία φιλική νίκη (1-0) απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων και μία (5-0) κόντρα στους Νέους.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Πάνω που «ανέβαινε» με τον Βασίλη Βούζα στο τιμόνι, ήρθε η διακοπή. Έτσι, έδωσε τρία φιλικά απέναντι στον Φωκικό (1-0), τη Νίκη Βόλου (0-0) και τον Πανηλειακό (0-0). Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας θεωρεί ότι η αποχή μόνο καλό δεν έκανε στους Αχαιούς. Η απάντηση στο ματς του Σαββάτου (18/02) με τον Πανσερραϊκό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Δεδομένων των πολλών μεταγραφών και των πολλών τραυματισμών, ο Πανσερραϊκός ήταν κερδισμένος από την αποχή. Ωστόσο, οι απώλειες δεν εγκαταλείπουν τα «λιοντάρια», που θα ταξιδέψουν για δεύτερη φορά στην Πάτρα. Ένα το φιλικό προετοιμασίας, με τον Εθνικό Γαζώρου (2-0).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Τα γήπεδα στην Κομοτηνή είχαν παγώσει και η προετοιμασία γινόταν μετ' εμποδίων. Υπήρξαν και γκρίνιες για τις οφειλές και το στοίχημα που βάζουν οι «πράσινοι» είναι να παρουσιαστούν στην ίδια φόρμα που βρίσκονταν πριν την έναρξη της αποχής.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Περισσότερο... μπάσκετ παρά ποδόσφαιρο έπαιξαν στον Πιερικό λόγω του χιονιά. Ακόμα και τώρα το γήπεδο είναι χιονισμένο. Παρόλα αυτά οι «ασπρόμαυροι» σημείωσαν μία φιλική νίκη (3-1) απέναντι στην ΑΕΠ Ηρακλής.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Μία ήττα έχει γευτεί ο Πλατανιάς και η αποχή βοήθησε μόνο στην αποθεραπεία των τραυματιών. Φιλικά παιχνίδια δεν δόθηκαν και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δείξουν ότι δεν έχασαν τη φόρμα τους και ότι είναι σε θέση να συνεχίσουν την εκπληκτική τους πορεία. Πρόσφατα, πάντως, πληρώθηκαν.

ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η ομάδα της Άμφισσας είχε την ευκαιρία να «δέσει» στη διακοπή και γνώρισε μία ήττα (1-0) από την Παναχαϊκή. Ο καιρός ήταν αντίπαλος η προετοιμασία έγινε μετ' εμποδίων, ενώ την ΠΑΕ απασχόλησε το θέμα του Μιχάλη Κασάπη, που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved