Ντεμόλ: «Ξεχάστε τους ρουφιάνους!»

Ντεμόλ: «Ξεχάστε τους ρουφιάνους!»

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου εξήγησε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στέφαν Ντεμόλ.

Το μεσημέρι της Τρίτης (15/02) τοποθετήθηκε γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Ηπειρώτες ο Βέλγος προπονητής, και όπως υποστήριξε θα προσπαθήσει να καθιερώσει την επαφή του με τους εκπροσώπους του Τύπου έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση γύρω από την ομάδα και να μην μαθαίνονται τα νέα από… ρουφιάνους.

«Δεν το βλέπω σα μια συνέντευξη, αλλά σαν μια ενημέρωση και θα ήθελα να επαναλαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα , γιατί στις ομάδες επιπέδου Σούπερ Λιγκ είναι πολύ λογικό αυτό. Θα προσπαθήσει να το κάνουμε στο Πανηπειρωτικό, γιατί είναι πιο εύκολο για όλους και η κεντρική ιδέα αυτού του ραντεβού είναι να σας δίνω πιο σωστές πληροφορίες όσον αφορά την ομάδα μας. Είναι καλύτερο να τα μαθαίνετε από μένα. Είναι καλύτερα να τα μαθαίνετε από μένα παρά από τους ρουφιάνους», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφαν Ντεμόλ.

Στη συνέχεια ο τεχνικός των πρωτοπόρων συμπλήρωσε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα μετά το τέλος αυτού του μήνα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή γιατί κράτησαν το λόγο τους. Είχαμε βάλει κάποιες δικλείδες ασφαλείας για τη δουλειά μας τις οποίες τηρήσανε και διατηρώντας σε πολύ καλή κατάσταση την ηρεμία της ομάδας όπως είχαμε συμφωνήσει στην αρχή και μια σημαντική παράμετρος είναι η συνέπεια στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, γιατί για έναν προπονητή είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί και στη βοήθεια που του παρέχει στο έργο του η διοίκηση του ΠΑΣ: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα μετά το τέλος αυτού του μήνα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή γιατί κράτησαν το λόγο τους. Είχαμε βάλει κάποιες δικλείδες ασφαλείας για τη δουλειά μας τις οποίες τηρήσανε και διατηρώντας σε πολύ καλή κατάσταση την ηρεμία της ομάδας όπως είχαμε συμφωνήσει στην αρχή και μια σημαντική παράμετρος είναι η συνέπεια στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, γιατί για έναν προπονητή είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Στέφαν Ντεμόλ αρχικά δήλωσε: «Στα αγωνιστικά όλοι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία με τα περισσότερα επιτευχθέντα γκολ και με τα λιγότερα δεχθέντα, χάνοντας μόνο ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσαμε να αποφύγουμε γιατί χάσαμε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί παίζοντας τις περισσότερες φορές καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, με επιθετικές βλέψεις σε κάθε αγώνα».

Για να προσθέσει επίσης ότι: «Ο δεύτερος γύρος είναι δυσκολότερος από τον πρώτο, γιατί έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος που προσεγγίζουν την ομάδα μας οι αντίπαλοι. Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του πρωταθλήματος όλα τα ΜΜΕ είχαν προβολή τον ΠΑΣ, οπότε είναι λογικό όλες αυτές οι ομάδες να θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΣ. Και επίσης δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες μετά το όχι τόσο καλό ξεκίνημα δυνάμωσαν στη μεταγραφική περίοδο, πήραν παίκτες και ανέβασαν την απόδοσή τους».

«Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι εδώ στα Γιάννενα τον χειμώνα δεν έχουμε καθημερινά ιδανικές συνθήκες για να κάνουμε προπόνηση. Αυτό αποτελεί κύριο λόγο για την καλή ή όχι απόδοση της ομάδας», είπε ο Στέφαν Ντεμόλ για να αναφερθεί και στο μέλλον της ομάδας λέγοντα: «Αναφορικά με το μέλλον στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να πάμε στη Σούπερ Λίγκα. Όσο πιο γρήγορα πραγματοποιήσουμε το στόχο, τόσο πιο γρήγορα θα προγραμματίσουμε για του χρόνο. Γιατί ξεκινώντας αυτή τη χρονιά είχαμε ως στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, την επόμενη χρονιά ο στόχος είναι να παραμείνουμε, γι’ αυτό θα χρειαστούμε πολλή δουλειά, καλά γήπεδα και πολλούς ανθρώπους».

Στη συνέχεια ο Βέλγος τεχνικός δέχθηκε ερωτήσεις και απάντησε σε ότι αφορά το αν θα παραμείνει στα Γιάννενα και τη νέα σεζόν, το αν έχει παράπονα από τον κόσμο αλλά και για τα επιθετικά προβλήματα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για την παραμονή του και του χρόνου: «Από τον πρόεδρο θα έχετε σύντομα νέα. Τώρα δεν έχω νέα. Ο πρόεδρος θέλει να μείνω, εγώ το ίδιο, γι’ αυτό προετοιμάζουμε την επόμενη σεζόν».

Για την απόδοση του ΠΑΣ Γιάννινα: «Πρώτα απ’ όλα προσπάθησα να σας εξηγήσω το λόγο γιατί δεν ήταν τόσο υψηλής απόδοσης εμφανίσεις. Μετά τη μεταγραφική περίοδο δυνάμωσαν κάποιες ομάδες και είναι ένα κίνητρο για όλες τις ομάδες να θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Δεν είναι τάση ζήλιας, αλλά κάτι πολύ φυσιολογικό στον αθλητισμό. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο κάθε αντίπαλος του ΠΑΣ έχει ένα έξτρα κίνητρο να κερδίσει τον ΠΑΣ, να παρουσιαστεί πιο έτοιμος και συγκεντρωμένος για να πάρει έξτρα δημοσιότητα. Και ο καιρός δε μας επιτρέπει να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση, έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και θα το λύσουμε».

Για το αν έχει παράπονα από τον κόσμο ή τον Τύπο: «Όχι. Είναι λογικό όταν τα επίπεδα απόδοσής μας δεν κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, να υπάρχει κριτική γιατί έχουμε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Η πίεση από τον Τύπο λειτουργεί θετικά για μας. Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελή γιατί δεν επηρεάζονται από τις ενδογενείς ή τις εξωγενείς πιέσεις και είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας».

Για το αν φοβάται την χαλάρωση λόγω της διαφοράς από τις άλλες ομάδες: «Δε συνηγορώ σε αυτό γιατί κάθε δύο- τρεις εβδομάδες επαναπροσεγγίζουμε τους στόχους και καταθέτοντας όλο το σεβασμό προς τις υπόλοιπες ομάδες, επόμενός μας στόχος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, να δεχτούμε όσο το δυνατόν λιγότερα και να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Κατά τη μεταγραφική περίοδο αφήσαμε να φύγουν κάποιοι παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ και αν έχετε χρόνο να έρθετε να δείτε κάποια προπόνηση, τότε θα δείτε το πάθος και την ένταση».

Για το αν υπάρχει επιθετική δυστοκία στην ομάδα: «Ξεκινήσαμε τη σεζόν με 4-3-3 και όλα πήγαιναν πολύ καλά. Στην αρχή ο Μπακαγιόκο σκόραρε πολλές φορές, χωρίς αυτό όμως να υποστηρίζεται από τους υπόλοιπους παίκτες. Στη συνέχεια άρχισαν να σκοράρουν Τζάνης, Σιαλμάς και Κυριάκος και τώρα επίσης ο Φουρτάδο είναι έτοιμος. Μην ξεχνάτε ότι πήραμε τον Φουρτάδο που προερχόταν από πεντάμηνη αποχή και χρειαζόταν χρόνος για να έρθει στην επιθυμητή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μόνο ένα παιχνίδι που δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Για παράδειγμα στην Ηλιούπολη είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν σταματήσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες».

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Είναι ένα παιχνίδι σαν κι αυτά που δώσαμε με ομάδες Σούπερ Λίγκας, όπως με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε καλές εμφανίσεις και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναιτωλικό εδώ. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ χάσαμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία να γραφτούμε στην ιστορία. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε πολύ δυνατές προπονήσεις επειδή ο καιρός ήταν πολύ καλός και αυτό θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα».

Για τους νεαρούς παίκτες και αν θα προωθηθούν: «Αυτός ο στόχος προϋπήρχε πριν την έναρξη της σεζόν. Ήταν επιμέρους στόχος. Το κάναμε από την αρχή της σεζόν αυτό με Κεϊτά και Ντε Βινσέντι και προωθήσαμε τους τρεις-τέσσερις καλύτερους παίκτες κάτω των 20 στην πρώτη ομάδα. Κάναμε κάποιες προπονήσεις με αυτά τα παιδιά, τους δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά και ίσως παίξουν και σε κάποια επίσημα παιχνίδια προς το τέλος της σεζόν».

Για την μικρή προσέλευση κόσμου: «Ελπίζω στο μέλλον η παρουσία των φιλάθλων να αυξηθεί. Κατανοώ ότι η ομάδα προέρχεται από μια καλή χρονιά και υποβιβασμό στη Β’ Εθνική και είναι λογικό να χάσεις ένα μερίδιο του κόσμου. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι με τις εμφανίσεις μας και με την παρουσία μας αυτή τη χρονιά να τους κάνουμε να επιστρέψουν».

Για το τι κινήσεις θα χρειαστεί η ομάδα όταν καταφέρει την άνοδο: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο στόχος την επόμενη χρονιά είναι η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε ποιοτικούς παίκτες φέτος και πιστεύω ότι του χρόνου θα κάνει το ίδιο. Είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, απ’ όλες τις πλευρές και όλες τις παραμέτρους θα χρειαστεί πολύ παραπάνω ώρα δουλειάς και ποιότητα δουλειάς γιατί η Σούπερ Λίγκα είναι δύσκολη κατηγορία, αλλά είναι ωραίο να είσαι εκεί».



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved