Το «χρηματιστήριο» της Football League

Το «χρηματιστήριο» της Football League

Πού έριξαν τα... δίχτυα τους στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών οι ΠΑΕ της Football League.

Οικονομικά προβλήματα, αβεβαιότητα, ανασφάλιστοι ποδοσφαιριστές, άδεια - με ελάχιστες εξαιρέσεις - γήπεδα. Αλήθεια, που βαδίζει η Football League; Λίγοι δείχνουν να ενδιαφέρονται. 'Η για να ακριβολογούμε «καίγονται» μόνο οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή, οι οικογένειές τους, οι προπονητές, αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους (όσα βάζουν) και οι φανατικοί οπαδοί ενός πρωταθλήματος που καλώς η κακώς έχει μείνει σταμπαρισμένο ως μία από τις πλέον κακόφημες... συνοικίες του ποδοσφαίρου.

Αν και η πλειοψηφία των ομάδων βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι υπήρξε. Φυσικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι μετακινήσεις δεν θύμιζαν σε τίποτα το παρελθόν και το Onsports σας παρουσιάζει πού έριξαν τα δίχτυα τους οι 18 ΠΑΕ.

Συνολικά 115 ποδοσφαιριστές βρήκαν στέγη στα λημέρια της κατηγορίας. Τώρα, αν θα δουν και το χρώμα του χρήματος, αυτό κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα σπίτι και ένας μισθός είναι οι όροι συμφωνίας με την προοπτική κανείς να αναδειχτεί και παράλληλα να παρακαλάει να μην τραυματιστεί στην προπόνηση!

Δεδομένων, λοιπόν, των οικονομικών προβλημάτων δεν είναι περίεργο που από τους 115 ποδοσφαιριστές, μόλις οι 7 προέρχονται από τη Super League, δηλαδή το 6% των συνολικών μετακινήσεων!

Αντίθετα, 2η κατηγορία σε ποσοστό προτίμησης ήταν η Δ' Εθνική με 17,5%, πίσω από αυτούς που άλλαξαν ομάδα, αλλά όχι και κατηγορία (34,8%). Όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από τη Football League 2, τα τοπικά πρωταθλήματα, την ξένη αγορά, την... ανεργία και τις ομάδες Νέων. Ας δούμε, όμως από πού μας έρχονται τα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα και τα συμπεράσματα για το θέαμα όταν με το καλό ξεκινήσει η σεζόν, δικά σας...

           Κατηγορία Αριθμός ποδοσφαιριστών Ποσοστό
Super League                 7 6%
Football League                40 34,8%
Football League 2                10 8,7%
Δ' Εθνική                20 17,5%
Τοπικά πρωταθλήματα                 3 2,6%
Ξένη αγορά                14 12,2%
Άνεργοι                12 10,4%
Δανεικοί                4 3,5%
Προώθηση από ομάδα Νέων                5 4,3%




Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved